Zari
ohodnotit

Moulin Rouge

Rok:
2001
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
1.11.2001
„Žádné zákony. Žádná omezení. Jediné pravidlo. Nikdy se nezamiluj“

Komentáře k filmu Moulin Rouge

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 41
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2008
jestli nic jiného, tak TOTO   je film do kina, kde je   možné vychutnat si naplno   spojení hudby, zpěvu a   úžasných barevných   variací - kostýmů, pletí,   charakterů...proste   spektakulární spektákl,   barevná kakofonie hereckých   vystoupení a divadelních   čísel. Výborná podívaná   pro toho, kde je otevřený   této formě   vyjádření..uznávám, že   ne každému toto pojetí   sedí, ale pro mě to byl   obrovský zážitek...a   soundtrack je taky výborná   věc.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2008
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů -   skvělá stylizace,nádherné   písničky, výborné herecké   výkony. Happyend se   nekonal,což mě možná kdysi   trochu mrzelo, ale budiž.   Jsem nyní zvědavá na   Luhrmanovu Austrálii, kde   bude Kidman (ová) s   Jackmanem, tohle spojení se   původně zamýšlelo i pro   Moulin Rouge, ale dočkám se   až v Austrálii.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2018
║Rozpočet   $50miliónov║Tržby USA   $57,386,607║Tržby   Celosvetovo $179,213,434║   Spectacular Spectacle! /100%/
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2011
opomenu-li celkové   neobeznámosti se tvůrců či   jejich zkoušky na naši   hloupost, kdy písně tohoto   muzikálu svým datumem vzniku   ani náhodou nespadají do   doby kabaretu Moulin Rouge,i   přesto byly půvabné a   dodnes si je přehrávám, v   kině jsem při závěrečném   hereckém výkonu Nicole   brečela. Víc nemám co   dodat, konečně jiný než   dobrý příběh šťastného   konce relativné chudé, brzy   mrtvé coury či sufražetky,   chcete-li a chudého   sitáristy, spisovatele a co   všechno byl. Život nepíše   dobré konce, o to víc pro   mne stoupá tento film na   kvalitě. Je   "skutečný"...
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2006
Asi dvacet minut mi trvalo,   než jsem si zvykl na klipový   střih filmu. A pak už jsem   nespustil z plátna oči. Vše   - od výpravy, přes hudbu,   choreografii, herce až po   střih - bylo naprosto   dokonalé. Nejvíce mě ovšem   překvapil Ewan McGregor; že   je dobrý herec, vím, ale   jako zpěvák mě ohromil.   Navíc mě opravdu bavila   identifikace utržků dialogů   a písní s originálem. Jeden   z mých pomyslných TOP 10   filmů.
michal33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Nicole Kidman v roli   kurtizány a Ewan McGregor   jako začínající spisovatel   se řízením osudu setkají v   proslulém nočním   klubu...milostná romance   propuká...do toho perfektní   taneční scény,skvělý   střih a slavné písničky   /samozřejmě příhodně   upravené v trošku jiném   kabátě,než jak je známe/ a   výsledkem je perfektní   hudební podívaná a   dojímavá milostná   romance...
Tink
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Od začátku mě film   uchvátil. Je vidět, že baz   Luhrman skutečně umí.   Seděla jsem v kině jako   přikovaná a se zaujetím   sledovala dokonce   závěrečné titulky:)   Spektákl. Neuvěřitelně   barevný a dokonale provedený   spektákl. Zajistil smích,   slzy a touhu aspoň na chvíli   ochutnat atmosféru staré   bohémské Paříže na   přelomu století. Uslyšíte   Beatles, Roling Stones, Queen   a mnoho dalších v   nevšedním provedení. Mohu   se na něj dívat pořád   dokola a nikdy mě neomrzí.   Navíc píseň Your song od   Eltona Johna v podání Ewana   McGregora zajistí mrazení v   zádech i těm   nejneromantičtějším   povahám:)
paramba
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Na tomto filmu je krásné   naprosto vše: příběh,   kostýmy, herci, kamera,   režie, taneční   choreografie, pěvecké   výkony, přearanžovaná   hudba, prostě to začne a   skončí a já koukám už po   několikáté s otevřenou   hubou. Luhrmann na filmový   hrad!
kajka9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Moulin Rouge mě fakt dostal   Všechny písně jsou   procítěné a v podání Ewna   McGregora musím říct, že   přímo dokonalé.Všem   doporučuji, úchativí konec   někdy nedokážu udržet   slzy.
Kristi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2003
Krásný film o lásce.   Krásné písničky, skvělé   herecké výkony a už musím   dodat jen jedno: Ten film měl   vyhrát Oskara!
sirenita
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2009
Jedním slovem SUPER! Skvělé   podání v muzikálu, jak ze   stran herců tak i hereček.   Člověk by neřekl, že jim   to tak jde ve všech směrech.   Prostě super. :)
Issabellkaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2008
Uchvatný, asi bych se měla   stydět, jelikož jsem tento   nádherný muzikál viděla   až teď, 7 let od jeho   stvoření. Nicole Kidman byla   v tomto filmu moc krásná a   co dodat, opravdu mě to   rozplakalo. Proto boduji, tak   jak boduji...
Teeerka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2010
Na tento film bych se mohla   koukat pořád a nikdy by mne   neomrzel. Skvělý pěvecký   výkon Ewana a Nicol.   Písničky jsou prostě   skvělé i když originálně   jen pro tento film není   napsaná snad ani jedna.   Příběh, který vyprávý o   zakázané lásce je sice   ohraný, ale tento film má   prostě něco do sebe.   Neobvyklá práce s kamerou a   skvěle zvolená hudba tomuto   muzikálu dodávají   zvláštní atmosféru.   Příbeh je vlastně hodně   podobný známé Dámě s   kaméliemi.
kucjak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Moulin Rouge
Musím řící, že když jsem   tento film viděl poprvé v   roce 2001 při jeho premiéře   v ČR, byl jsem nadšený.   Užasná vizuální show,   krásné písničky (u Tango   de Roxanne mám husí kůži   vždy když se na film kouknu)   a skvělé herecké výkony.   Překvapil mě hlavně   pěvecký projev Ewana   McGregora a Nicol Kidman (pro   kterou tento film znamenal   Zlatý Globus). Určitě není   tento film pro každého, ale   patří mezi mé   nejoblíbenější.
Pjotra108
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2010
Nemám ráda filmy prolezlé   láskou a romantikou, ale tady   to dokážu vydržet. Moulin   Rouge je velkolepá show a   skvělá podívaná a   přestože v ději zas až   tolik zápletek není a   pořád je nám cpána   "láska   převeliká", tak se na   to dá dívat. Prostě jen   koukám s otevřenou pusou a   stále mě to baví, každá   scéna. Nejlepší scéna je   ale asi Tango de la Roxanne,   při tom mi pokaždé tuhne   krev v žilách.
Charlii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2010
Romantický film o zakázané   lásce. Tolik emocí, těžký   osud obou hrdinů a zároveň   i komediální scény ve filmu   jsou dokonalé. Skvělé   podání hereckých i   pěveckých výkonů.   Nádherné písně, které   jsou prožity do každé   notičky! Nádherná   atmosféra. A nebudu asi   jediná, komu na konci filmu   ukápne slzička...
forLeni
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Když jsem tenhle film viděla   poprvé v kině, připadal mi   trochu bláznivý a zběsilý,   tak jsem si na něj zašla po   týdnu znovu a teprve pak jsem   si ho opravdu vychutnala.   \nádherná hudba,krásné   vizuální provedení a   skvělé herecké a pěvecké   výkony. K dnešnímu dni jsem   tenhle film viděla už asi   6x. Doporučuji.
veronika.zidkova.77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2015
Miluju ten film. Nicole a Ewan   jsou v něm nepřekonatelní.   Nejlepší filmový muzikál   co jsem kdy viděla.
Dzzo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2009
Tenhle film je o emocich. A   emoce jsou zde dokonale   vyjádřeny nejen hudbou.   Obzvlášť, když se na to   koukate víckrát, tak si   všimnete věcí jako   "until my dying   day"...zkrátka, emoce,   nejlepší příběh o hlavně   lásce a žárlivosti, co jsem   zatim viděl a pamatuju si,   že jsem ho viděl...
Zkrátka emoce. Přesto   však chápu, že se najdou   lidi, kteté ty emoce neberou   (pff, nějaka laska...). Lidí   je prostě hodně a každej je   jinej
Lienocka22
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2009
Skvelý muzikál, až som sa   divila. Nielen príbeh, ale   dokonca aj pesničky nemali   chybu :) A Richard Roxburgh za   úlohu vojvodu bol   niekoľkokrát nominovaný na   cenu AFI Award :) Takže si   tento film určite nenechajte   ujsť ;)
matej69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2011
Nádhernej přeplácanej   muzikál, kterej mi (nejsem   teplej) vhrnul slzy do   očí...
Ewan a Nicole   podali úžasné výkony.   Choreografie, hudba a   nečekaný závěr -   nádhera...
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Moulin Rouge přináší   silný zážitek. Na divákovi   city útočí zpočátku   hravými písničkami, které   se postupem času stávají   víc a víc osudovými. Staré   skladby v novém kabátě jsou   velmi zajímavě a nevšedně   pojaty a zapojeny do   příběhu o jedné velké   lásce. Zezačátku je film   zahnán až do absurdních   výjevů a situací, které   mají navodit atmosféru   bohémského světa okolo   pařížského kabaretu Moulin   Rouge. Jakási bezstarostnost   a bohémskost se velmi tvrdě   střetává s drsnou a krutou   realitou v písni Show must go   on, která je zde perfektně   zaspívána Jimem Broadbentema   Nicole Kidman.
Emocemi   režisér Baz Luhrman   rozhodně nešetří, k   vyprávění příběhu má po   ruce i skvělé herce - Nicole   Kidman, která nejspíš v   žádném jiném filmu nebyla   krásnější; překvapivě   zpívajícího Ewana   McGregora, kterému part   zamilovaného mladého   básníka sedl; Richarda   Roxburgha, náležitě   slizkého a toužícího po   jediné ženě; a také   především Jima Broadbenta,   jehož Harold je podnikavý,   veselý i nešťastný   zároveň. Velkou roli vedle   herců "hrají"   především již zmíněné   písně (mimochodem pouze Come   what may je původní,   ostatní jsou předělávky) -   u takového El Tango de   Roxanne přebíhá mráz po   zádech.
Tenhle film   rozhodně není pro každého.   Sází na přehnané kulisy a   někdo, kdo má třeba rád   "normální"   obyčejné americké romantiky   by ho mohl těžko snášet.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.6.2008
Podle meho nejlepsi filmovy   muzikal. Songy tady zapene   jsou naprosto treskute. No a   Moulin Rouge je presnej.
Medousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2008
Nádherný muzikál,plný   krásných   písniček,smutného   příběhu a hlavně   vynikajících hereckých   výkonů Nicol Kidman a Ewana   McGregora.Abych řekla   pravdu,na muzikály moc   nejsem,ale tento mě opravdu   nadchnul!
aspect777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2010
Moulin Rouge
Musím říct ,že mě málo   kdy film opravdu dojme .
Moulin Rouge je film pro   dva .
Bravurní   herecké obsazení podtrhuje   překrásná Nicole Kidman a   velmi sympatický Ewan   McGregor.
Krásná   hudba a fantastické   zobrazení tehdejší   Paříže roku 1899 Vás   jistě učaruje .
blue.moon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2006
vizuální stránka je   ohromující, herci výborní   a děj naprosto spletitý a   šílený. když se do něj   necháte vtáhnout, budete   okouzleni. a hlavně: pravda,   láska, svoboda, krása...
panKaplan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Neuvěřitelný fantastický   spektákl plný bizarních   postav a doplněný o skvělou   hudbu (jeden z nejlepších   soundtracků, který jsem v   poslední době slyšel).   Prachobyčejný příběh   lásky v těchto kulisách a v   tomto hávu dostává velmi   zajímavou podobu. Jako   muzikál si nehraje na   žádné velké umění, ale   přináší několik perliček   v podobě odkazů na známé   songy (Show must go on,   například). Geniální   podívaná, ale je třeba si   od tohoto filmu na čas   odpočinout. Je to dort,   který se snadno přejí.
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Nádherný barevný film plný   vášně, posedlosti a touhy.   Dramatický příběh   podtrhuje krásná hudba,   prostředí   šantánu,vynikající režie   i práce kamery.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Mám ráda muzikály, takže   není divu, že se mi Mouline   Rouge líbilo. Je to   přeplácané, třpytí z toho   snad všechny barvy, místy je   to opravdu trhlé, ale moc se   mi to líbilo. Chytlavé   písničky, mnoho z nich jsou   šikovně vypracované remaky.   Úžasní dva hlavní   představitelé, obzvlášť   Ewan McGregor mě překvapil   svým uším lahodícím   hlasem.
Aravis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2004
Moulin Rouge
Mě to nepřišlo ani jako   film, spíš jako pásmo   klipů k hezkým písničkám.   Nutno podotknout, že i tady   se projebil obrovský talent   N. Kidmanové v roli   kurtizány, která na   dojemném konci zemře. Komu   nevadí trocha romantiky,   filmem určitě nepohrdne.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2015
Opravdu hezký barevný   představení, spousta muziky   a tanečků, příběh k   ničemu. Herci jsou dobří a   užívají si hraní, ale na   mě moc dlouhý a   nezáživný. Nebýt krásné   Nicole Kidman, no.Nemusím ten   film vidět často.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.10.2011
Pitoreskní, kýčovitý,   teatrální muzikál s   jednoduchým tuctovým   příběhem a rychlostí   způsobující závrať. Nicol   Kidmann opět vynikající,   Ewanův zpěv mě zpočátku   překvapil, později mi jeho   předlouhé vokály šly na   nervy až tak, že jsem   nevydržela do konce a bylo mi   celkem jedno, jak to   dopadne......
Rosomak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2006
Velmi originálně natočený   film, který tozhodně   překvapí svou nápaditostí   a přímo zběsilým   střihem...
Líbilo s   emi jeho technické   provedení, jne bych se   možná pozastavil nad   příběhem, který by mohl   být o něco zajímavější a   mohl tak geniálně tohle   dílo doplňovat.
Nicméně je to fakt   pěkný, myslim, že to může   potěšit každýho. Vůbec se   na to nebojte podívat, bude   se vám to líbit...
Ivett
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.10.2007
Na mě moc psychedelické, moc   velká snaha přehánět   patetické situace. A taky   dost nuda. Od začátku   tušíte, jak to dopadne.   Navíc ani ty písničky   nejsou nic moc.
aurora45
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Zvláštní,
když se člověku povede   vyšetřit volný čas a   shlédnout dva muzikály za   sebou. U mne to byl jako   první Moulin Rouge, jako   druhý Kabaret. U prvního   filmu jsem se dlouho nemohla   soustředit a chvílemi   odbíhala k četbě a pouze   jako kulisu vnímala hudbu   (dobrou). U druhého filmu mi   to děj, hudba, režijní   zpracování a vynikající   herci nedovolili! A to vznik   filmů dělí prakticky   čtvrtstoletí! Prostě pro   mne: MR slušný průměr (i   když inspirace Kabaretem je   zřejmá), Kabaret geniální.   Moulin Rouge sice slušnej   biják, ale...
JVSoolen
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Neskutecna blbost pri jejich   sledovani jsem se neskutecne   nudil a pripadal si, jak   kdybych si loknul absintu. Je   spousta mnohem lepsich   muzikalu.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.3.2010
Vizuelně na jednu stranu   nádherný, ale zrovna tak   divný film. Běžnému   divákovi může dělat celkem   problém tenhle film strávit,   protože je prostě jinej.   Jako muzikál je to výborný,   jako příběh lásky je to   taky výborný, ale celkový   dojem z filmu je prostě   zvláštní.
dallik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.3.2008
ne ne a ne...nejlepší film   všech dob...? Nikdy!!!!...a   proč? protože kdyby tomu tak   bylo, tak by se nebylo na co   dívat:)
Ingrid
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.2.2007
Je nás pramálo s takovým   hodnocenim, ale to je mi   úplně fuk, todle je film o   ničem. Nic zajímavýho,   nechytlavý písně, polonahá   Nicole, která stejně nemá   co ukazovat, hrozně moc   slizké vedlejší postavy,   střihy že zornice nestíhaj.   Dejme tomu že na jednu * to   vytáhne pracná choreografie,   sem tam poslouchatelná hudba   a kostýmy šité na míru té   době.
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.7.2007
Otrava
Po vizuální stránce je to   určitě výborný, ale   rozhodně to není můj   šálek kávy. Již po necelé   půlhodině jsem to musela   vypnout, protože jak hudba,   tak Kidmanka a vlastně i   všechno ostatní mi začalo   pekelně lézt na nervy. Nic   tak otravnýho jsem dlouho   neviděla. A tak se   přikláním k menšině,   protože by mě stálo asi   hodně úsilí vydržet až do   konce.
Nannar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.9.2009
Horší film než tenhle   existuje snad jen jeden, a   tím je Temne Patro. Ale i   tohle je naprosto   nekoukatelné. Nepochopím tak   vysoké hodnocení, jiste,   některým lidem se to určite   libi hodne, každy jsme totiž   jiní, ale i tak se me zda ze   je to nadhodnocene =)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29666minih29666Purpurové řeky (2000) 
Les riviéres pourpres n
minih34132minih34132Kurýr (2002) 
The Transporter n
minih79940minih79940Bourneův odkaz (2012) 
The Bourne Legacy n
minih30718minih30718X-Men 2 (2003) 
X-Men 2 n
minih50779minih50779Northangerské opatství (2007) [TV film] 
Northanger Abbey n
minih47903minih47903Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník (2008) 
High School Musical 3: Senior Year n
minih6615minih6615Doc (1970) 
Doc n
minih19213minih19213Smrtící epidemie (1995) 
Outbreak n
minih40634minih40634Ulice (2005) [TV seriál] 
Ulice n
minih13248minih13248Muži v offsidu (1931) 
Muži v offsidu n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

06:00 - 06:35

26 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

06:00 - 06:50

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Karate ovce (2022) [TV seriál]

06:15 - 06:40

11 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:05 - 06:30

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama