Duben
ohodnotit

Divoké vlny

Surf's Up

Další název:
Frajeri na vlnách (SK); Könige der Wellen
Rok:
2007
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
9.8.2007
„Naučte se surfovat s tučňáky.“

Komentáře k filmu Divoké vlny

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
sokeres777
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2019
Průměrná pohádka s   občasnými humornými   scénami. Originalita ale   rozhodně nechybí a proto   hodnotím 6/10.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2014
Byl to sice zajímavý nápad   natočit to takhle, ale tímto   ten animák hodně   ztratil.Ovšem kuře Joe - na   toho nikdo nikdy nezapomene   :-). To je postavička, která   filmek vyloženě oživila.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Výborný animák o   přátelství. Roztomilí   tučňáci nás mohli jedině   ohromit. Výborný animák   plný pestrých barev,   krásných soundtracků. Big Z   mi ukázal co pro surfaře   jedna vlna znamená a co potom   výroba prkna nebo   přátelství, od té chvíle   jsem byl jen ohromen. Co mě   také zaujalo, byl výborný   nápad se štábem to diváci   rozhodně nečekali, aby   postavičky mluvili přímo na   nás. :)Kdo mě především   ohromil byl Chicken Joe z   Pardubic, který se stal   neskutečným kamarádem   Codyho Mavericka. :))
Honey0105
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Všichni byli z tohodle filmu   hotoví. Byl to takovej ten   film, co se rozesílal do   mobilů a všichni na něj   koukali o hodinách. Já jsem   taky na něj vždycky takhle   koukala, ale dostala jsem se   vždycky tak na patnáct minut   a konec. Pak jsem si film   pořídila na DvD a stejně   jsem u něj zrak moc   neudržela. Nedokázala bych   říct o čem film pořádně   je i když jsem ho viděla a   není to tak dávno. Prostě   mě moc nenadchl. Určitě to   mělo své vtipné momenty a   tak, ale já nic takového   nenašla. Čekala jsem od toho   trochu víc.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2010
Cody Maverick je tučňák,   žijící na zapadlém   ostrově Mražňákov kdesi v   Anarktice. Žije stále ze   setkání se surfařským   mistrem Big Z, které se   odehrálo už před mnoha   lety. Zatímco ostatní na   návštěvu věhlasného   sportovce dávno zapomněli,   Codymu změnil celý život   – stal se jediným   surfujícím obyvatelem svého   rodného ostrova. Události se   začnou dávat do pohybu,   když dorazí hledač talentů   z ostrova Pin-Guí, aby   získal čerstvou krev pro   desátý ročník Memoáru Big   Z, který se koná   každoročně od sportovcovi   smrti. Cody sice příliš   nepřesvědčí, ale na   Memoár se díky pomoci   kuřete Joea dostane. Jeho   první konfrontace s favoritem   a devítinásobným šampionem   Tankem Evansem dopadne   tragicky a Cody se rozhodne   turnaj vzdát. Ovšem to by   nesměl potkat „Cvoka“,   podivného tučňáka s   nejasnou minulostí…
Další z mnoha animáků,   který v poslední době tolik   frčí je natočen   originálním způsobem –   ala dokument o historii a   hlavně současnosti   surfování, očima   nadějného surfaře,   samozřejmě i s úhly   pohledů protřelých   veteránů, skautů,   pořadatelů, dětí a   podobně, což je docela   svěží nápad. Hlavním   žánrem je samozřejmě   komedie, ovšem s velkým   důrazem na sport, tudíž to   má klasickou kostru   sportovních dramat, ovšem   nebere se to tolik vážně,   což je dobře, na   čistokrevný animovaný drama   se zvířátkama si asi   ještě chvíli počkáme.   Tohle je dobře srozumitelný   a též dobře koukatelný asi   pro všechny generace. Není   to nijak třeskutě vtipný, i   když třeba kuře Joe   (mimochodem, pochází z   Pardubic), působící tak   trošku jako nějaká   vyhulená hlava je fakt fajn.   Klidně bych bral i ještě   větší prostor pro něj.   Jinak k obsazení –   neobjeví se tu žádný   velký jména, ale všichni   hrajou velmi slušně,   obzvláště kuře Joe či   Mike Abromowitz mohli v době   natočení tohoto snímku   směle pomýšlet na Oskara za   nejlepšího herce ve   vedlejší roli:-) Škoda že   to nevyšlo:-) Animace se   též povedla, stejně jako   hudební doprovod, který   zahrnuje třeba Pearl Jam či   Green Day. Pochválit musím   též dabing – obzvláště   kvůli Danielu Rousovi jsem   litoval pouze malé roličky   Codyho bratra.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2010
Tučnáci na vlnách,   úžasný příběh. U těhle   animovaných filmů se mi   horzně líbí, že to má   nějaký příběh a   nekoukáme se jen na kreslené   postavičky, tyhle filmy mají   mnohdy lepší příběh než   filmy hrané. Shia propůjčil   hlas tučnákovi Codymu, a oba   dva jsou k sežrání.:-)
Lordbob
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Už dlouho jsem se takhle   nezasmál vážně jo.Tenhle   animák mě pobavil.V   poslední době je toho tolik   že ani nevíte na co koukat   dřív a přitom je ztoho   jenom čtvrtina dobrá,zbytek   je kopírka.Tenhle patří k   těm vydařeným.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2010
Divoké vlny
Velmi zajímavý a   originální nápad na to, jak   natočit animák. Ze začátku   jsem byl nesmírně nadšen,   ovšem s přibývající   stopáží začínalo vše   směřovat do zaběhnutých   kolejích a snímek spěl k   obyčejnosti.
Velké   překvapení je Big Z. Celou   dobu jsem si říkal, že ten   jeho hlas je mi nějaký   povědomý. I ta podoba.   Takový ležérní   flegmatický vzhled, tupě   inteligentní... Ano,   nadaboval ho Jeff Bridges!!!
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Po přečtení spoustynázorů   a recenzí budu zřejmě jeden   z mála, kteří napíšou,   že to až taková pecka   rozhodně nebyla. Pro děti   možná jo, ale mě to celkem   nudilo.
hellercz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2009
Animák, co rozhodně   neurazí, jen příjemně   pobaví. Jeden z mála   animáků, na kterém jsem byl   dokonce i v kině a bavil jsem   se lehce nadprůměrně, na   Pixar animáky to nemá, nu :)
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2009
Slušní animovaní filmeček   dobrý nápad tvůrců  
skvělí dabing   jak v české lokaci tak v   původním znění zaručí   dobrou kvalitu nejen pro děti
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Dejte dohromady surf a   tučnáka a dostanete tenhle   film, který je natočen   zajímavou formou a   nepostrádá originalitu. K   tomu perfektní originální   dabing ( LaBeouf, Heder ... ),   parádně vykreslená animace,   série prdnutých hlášek a   řada neméně vtipných   scének. A to není vše,   celý snímek má akční   nádech a najdou se zde i   romantické momentky, které   podtrhují skvělou   atmosféru.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2008
Pankáčtí tučnňáci byli   celkem zábavní a taky   nápadu točit formou docu je   nutno přiznat originalitu.   Ale nějak se mi zdá, že je   poslední dobou už poněkud   přetučňákováváno a nedá   se nic dělat, ale každý   nový animák   "nepixarovský" má   hancap v tom, že bude   srovnáván právě s těmi od   Pixaru.
Etymon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2008
Další animovaná pohádka,   která mi přijde trochu   slabší než ostatní na   které jsme zvyklí. Určitě   to zkouknout, to není na   škodu, animace samozřejmě   výborné, nejlepší je   kohout :D
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Animák , který se snaží   být originální , tím   myslím hlavně tu snahu o   dokumentární pojetí , ale   moc se mu to nedaří a z   mého pohledu tím kazí   celkový dojem snímku. Ono   vůbec ta první polovina je   až na pár dobrých hlášek   vcelku nudná   "volovina" , ale   když se děj přehoupne do   své druhé půle , hlavní   hrdina Cody Maverick nalezne   svůj dávný idol , začne   pořádně trénovat na závod   a k tomu se v lese ztratí   jeho kámoš Kuře Joe , je o   zábavu postaráno. Ale   celkový verdikt zní: jen   lehce nadprůměrná rodinná   zábava , která neurazí ,   ale v mém případě ani   nenadchne a v porovnání s   Pixarovskými animáky má   ještě dost co dohánět. 69%
iwan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2008
Tento animák ma oslovil, keď   som náhodou prešiel cez   obývačku-sestre ho kúpili   rodičia. V tom momente ako   som videl len pár sekúnd   dosť som sa rehotal. Neskôr   som si to pozrel celé a   popravde asi 20x som to   pauzol, lebo som sa opäť   rehotal na niektorích   obrázkoch. Počnúc   predstavovaním hlavného   hrdinu na začiatku, kde som   stopol na fotke "z   vyliahnutia" až po   scény ktoré som si pozrel   asi 5x, napr. scéna, kde   kohúta, mierne prihúleného   rapera zajmú domorodé   tučniaky niekde (myslím)na   Havaji, kde sa okrem začiatku   dej odohráva.
Úprimne napísané, je to   animák, ktorý som ako iba   4filmy ohodnotil na plný   počet. Veľmi si ma tento   film získal svojou komickou   grafikou, síce som videl   pekné diela z dielne Pixar,   nie som toho názoru, že by   to nebolo lepšie, aj keď sa   až tak neškrabú so super   detailami, ale na Sony   pictures som sa opäť uistil,   že urobili kvalitnú vec s   veľmi veľa drobnosťami,   ktoré človek zahliadne buď   pri opakovanom pozeraní,   alebo pri veľkom   sústredení.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Největší plus filmu je v   jeho originálním   dokumentárním pojetí. Ale   film mi nepřišel tak   zábavný jako animáky od   PIXARu.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Zajímavě pojatý   animák....zábavný, milý a   celkem dost kýčovitý. Na   Ratatouille to rozhodně nemá   ale rozhodně nezklame.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Vyborna rozpravka vhodna pre   vsetky vekove kategorie/mnohe   vtipy a narazky pochopia len   dospeli/.Vtipnym akoby   dokumentarnym stylom   vyobrazuje styl zivota   surferov,ktory okrem   skutocnych surferov je plny   pozerov,reklamy a   vsadepritomnej televizie.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2007
Profesionálně, rutinně   natočený animovaný film,   který neoplývá žádným   nápadem. Film je natočen   podle šablony podobných   hraných filmů a od této   šablony se téměř vůbec   neodchyluje, jen je zde   použito surfu místo např.   boxerských rukavic, lyží,   nebo curlingových kamenů.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.12.2007
Dokonalá animace a perfektní   nápad. Fakt je ten, že   animáků už je tolik, že je   těžké najít dobré téma a   proto hodnotím velmi   pouitivně dobrý nápad.
Strete
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Animovaný film Divoké vlny ,   co dodat . Je to celkem   zábavný animák. Nejlepší   z celého filmu ale bylo to   kuře . Kuře tomu dodávalo   zábavný smysl, kdy v celém   filmu vypadalo trochu pod   vlivem . Je to velice dobrý   film doporučuji pro   podívání.
ChewieDC
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Originální, zábavné,   místy i lehce dojemné. Jenom   to mělo mnohem větší   potenciál, který bohužel   není v celé jeho šíři   využit. Škoda.
ApexTwin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2007
9/10
Ak mate radi animovane filmy,   tak vrele odporucam :)   Podareny film s podarenymi   scenami..Urcite jedna z tych   lepsich rozpravok + dobry   napad natocit to ako   dokument/reportaz
hattrick10
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2007
Je to něco jiného než   všechny animované příběhy   poslední doby. Prvky   dokumentu, které snímek   nabízí, příjemně   doprovází děj kolem   hlavního hrdiny Codyho a   vůbec celkový dojem   nenarušují. Příběh je   klasika, outsider se snaží   přes všechny posměváčky   prosadit ve světě   surfování. V uskuteční   jeho snu mu pomáhají kuře   Joe,tučňácí slečna Lani a   zkušený tučňák Geek alias   Big Z Srandovní je i   postavička promotéra   surfařských závodů Reggie,   která je parodie na slavného   promotéra boxerských   soubojů Dona KInga.
basi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Nejnovější animovaný   počin, který jsem shlédnul   - divoké vlny - mě celkem   zaujal.Je o tučňácích,   kteří pořádají závody v   surfování. Snímek je plný   energie a entuziasmu a není   takový unylý a mdlý jako   loňské happy feet, které   bylo taky o   tučňácích.Jinak se divoké   vlny nevymykjí ze   zaběhnutého konceptu   úspěšných   animáků.Nechybí ani   průvodce hlavního hrdiny   alá ukecaný osel ze shreka.A   závěrečný happy end. Jen   je tu něco navíc, něco co   ho povyšuje nad ostatní   průměrné. Bude to asi to   prostředí oceánu a   divokých vln, které působí   živelně i v animované   formě.Nebo třeba fajn   postavičky, které se   chováním a mluvou podobají   svým lidským předobrazům.
Lateef
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2007
Vtipná komedie se zábavnými tučňáky.
Příběh je sice   okopírovaný děj Aut, ale je   vyprávěný formou, kterou   sledujete s radostí. Tvůrci   šikovně zakomponovali prvek   dokumentu, film zalili   špičkově   "vyrobenými"   obřími vlnami a do děje   rozeseli spoustu drobných   vtipných momentů. Český   dabing se znovu vyznamenal a   nebýt onoho otřelého   příběhu, bylo by to 100%   pro svěží letní animované   dobrodružství.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih69842minih69842Všemocný (2011) 
Limitless n
minih17266minih17266Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 
One Flew Over the Cuckoo's Nest n
minih153128minih153128Podle skutečné události (2017) 
D'après une histoire vraie n
minih146873minih146873Captain Marvel (2019) 
Captain Marvel n
minih161139minih161139Králové zlodějů (2018) 
King of Thieves n
minih14682minih14682Obušku, z pytle ven! (1955) 
Obušku, z pytle ven! n
minih40658minih40658Serenity (2005) 
Serenity n
minih34906minih34906Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 
Master and Commander: The Far Side of the World n
minih48504minih48504Příšerky z podkroví (2009) 
Aliens in the Attic n
minih25708minih25708101 dalmatinů (1961) 
One Hundred and One Dalmatians n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Divoké vlny 2 (2017)

 Divoké vlny 2 (2017)
Divoké vlny 2 n
Surf's Up 2: WaveMania
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Henry Yu

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Smrt lorda Edgwara (2000) [TV ...

22:00 - 23:40

41 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

ČT2 - Konec rozkvětu (1972)

21:50 - 23:15

51 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

141 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

22:00 - 23:45

41 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10