Zari

Komentáře uživatele ChewieDC

ChewieDC

ChewieDC zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 25
23 (The Number 23)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Takový Norbit si alespoň na   nic nehrál. Tohle si hraje, a   je to možná ještě   dementnější. Schumacher se   vizuálně sice snaží, ale   proč proboha natáčí tak   DEBILNÍ scénář?!
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Občas se na to hezky dívá,   některé pasáže dokonce   dokážou vyvolat mrazení v   zádech, ale jsou to jen moc   hezké obrázky. Stejně jako   ten comics Franka Millera.
Arthur a Minimojové (Arthur et les Minimoys)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Je to pro děti, ale mít tak   12 let, nejspíš skáču   nadšením. Skvělé nápady,   skvělé prostředí, skvělé   postavičky. Když to   končilo, říkal jsem si, že   se těším na další díl. A   po delší době opět docela   fajn český dabing...
Captivity
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.11.2007
(unrated) WTF? Totální   slátanina, ve které   nefunguje ani návaznost scén   a děje. Pokud chcete vidět   příklad nejhoršího   hororového bahna, Captivity   je dokonalá ukázka.   Hvězdička pouze za koktejl z   bulv, uší a kdovíčeho.
Divoké vlny (Surf's Up)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Originální, zábavné,   místy i lehce dojemné. Jenom   to mělo mnohem větší   potenciál, který bohužel   není v celé jeho šíři   využit. Škoda.
Dokonalý trik (The Prestige)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Sofistikovaná a velmi   atmosférická hra s divákem,   která je u konce možná až   příliš vysvětlující. A   myslím, že napodruhé už to   nebude ono.
Dreamgirls
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Dějově dosti prosté a   velice předvídatelné   (kamarádky, proslaví se,   pohádají se, nakonec si   odpustí... bla, bla, bla).   Písničky žánrově nebyly   zrovna můj šálek kávy   (ovšem Jennifer Hudson umí,   wtz). A ani ti herci nejsou   nějak zvlášť výjimeční   (umí zpívat, hezké...). Na   druhou stranu to má velice   slušné tempo a muzikálové   části jsou někdy hodně   fajn (hádka)... někdy ale   dost nefajn ("všichni   jsme rodina, lá lá   lá...").
Goyovy přízraky (Goya’s Ghosts)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Naprosto zbytečná postava   Goyi (toho prostředníka ve   většině scén mohl dělat   klidně někdo jiný),   dějově dosti prosté   (celkově mi Goyovy přízraky   připomínaly lépe natočenou   Novou Francii) a filmařsky   nezajímavé (vypadá to   všechno jako televizní   film). Vůbec   nejzajímavější scénu si   Forman odbyde na začátku   filmu (vyslýchání   inkvizitora) a zbytek se už   jenom plácá v podivné soap   opeře o ztracených dětech a   otcích. Úplně špatné to   není, ale nemůžu pochopit,   proč si zrovna tuhle látku   vzal na zfilmování Forman.
Hraběnky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Nečekaně dobře natočené,   nečekaně tajemné,   nečekaně bez klišé a   nečekaně zajímavé. Ještě   se mi to u žádného   porevolučního seriálu   nestalo, ale zajímá mě, co   bude v druhém díle.   Panečku.
Království (The Kingdom)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Na to, jak si celé tři   čtvrtiny hrají na   ultrarealismus, tak poslední   koncovka je jak z jiného   filmu. Na řadu přicházejí   "filmové" náhody,   tklivé zpomalovačky (ač   víceméně fungují a   dojímají) a morální   poučení o zbytečnosti toho   všeho (ale na druhou stranu,   proč ne). Zbytek je ovšem   nářez.
Medvídek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Velmi nezáživná   konverzačka, která by sama o   sobě byla dost průměrnou   divadelní hrou. Jako film   nefunguje už vůbec. Ovšem   jak už je u dua   Hřebejk/Jarchovský zvykem,   pár scén je prostě   skvělých - například   závěrečná zpověď   Trojanova. Být tak dobrý   celý film...
Napříč vesmírem (Across the Universe)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Je tam hodně velice   povedených pasáží   (prolínání   protestů/války/koncertu -   celá halucingenní část s   Bonem), ale jinak je to   nehorázně nevyužité.   Nápad fajn, vizuálně občas   také, ale celé je to   strašně epizodní,   písničky od Beatles jsou   využívány tak   předpokládaně, až to   občas pobaví (nechtěně) a   i ten příběh se nijak   nesnaží překvapit. Od   začátku jde docela obstojně   narýsovat a drží se toho   jako klíště.
Obsluhoval jsem anglického krále
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Nevím, zda ten těžce   odosobněný grotestní   nádech je v duchu knihy (jsem   barbar a neznám ji), ale   každopádně to zabíjí   velkou spoustu potencionálně   silných scén. Hlavní   postava s blbým výrazem   prochází filmem, a mě bylo   postupem času celkem jedno,   co s ním bude. Menzel ale   není blbý režisér a pár   vizuálních hrátek mě   docela potěšilo.
Piráti z Karibiku: Na konci světa (Pirates of the Caribbean: At World´s End)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Rozhodně nejhorší díl   trilogie. Překombinovaná a   ukecaná epizoda, kde postavy   neustále mění strany,   porušují sliby a   přebíhají sem a tam, že   chvílemi ani netušíte, co   že se to na plátně děje,   kdo je s kým, kdo je proti   komu a proč ten který dělá   to co dělá. Mnohdy ani   nevíte, proč proti sobě   zrovna tihle dva bojují.   Pirátí mytologie bobtná do   netušených rozměrů a pokud   si po tom roce nepamatujete   dvojku, budete nejspíš   totálně ztracení (asi jako   já). Humor ve trojce ustupuje   a místo něj se hóóóódně   povídá a akce... té je   málo a žádná není   zapamatovatelná. Fuč jsou   zajímavé choreografické   kreace typu kolo ve dvojce.   Závěrečná bitva je sice   epická, všude stříká voda   a padají kusy dřeva, ale   nezapamatujete si z ní nic   výjimečného. Velké   zklamání.
Poslední plavky
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Není to horší než filmy   Marcela Bystroně, ale má to   setsakra blízko.   Čtvrtníček je zábavný asi   prvních deset minut, než se   okouká (do reklamy ideální,   do celovečeráku nikoliv),   Polášek jen zmateně civí a   sem tam zachrání situaci jen   pološílený Hrušínský. Na   to, že je to komedie, jsem se   ale smál jen té úděsné   trapnosti.
Poslední skotský král (The Last King of Scotland)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Forest Whitaker je podle   očekávání hodně fajn, ale   samotný film je pouze celkem   standardní thriller, na   který je nabaleno politicky   tíživé pozadí. Být to o   půlhodinu kratší, má to o   hvězdu navíc.
Pusinky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Po tomhle filmu se vážně   stydím, že jsem dal kdysi   Snowboarďákům tak vysoké   hodnocení. Je to dost   ošemetný film. Dementní   název vyzve diváky na   srandovní teenagerskej film,   a ve výsledku je to famózně   natočená deprese ze života.   Sice nedrží moc tempo,   zpočátku se tam toho děje   strašně moc a nestíhá se   to zpracovávat, ale dopad má   silný. Kamera, střih a   režie ovšem na světové   úrovni. V posledních   několika letech jsem neviděl   tak dobře nasnímaný český   film. Fakt.
Sejmi eso (Smokin' Aces)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Pravda, potenciál není   využit až na dřeň, ale   stejně je to celkem   kulervoucí... Už by si ale   měli filmaři uvědomit, že   překvapivé pointy vůbec   nejsou "in".
Simpsonovi ve filmu (The Simpsons Movie)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Zhruba 40 procent povedených   fórů, zbytek buď vyloženě   trapných nebo už tisíckrát   použitých v seriálu.   Roztažení do celovečerní   stopáže Simpsonům vážně   moc nesluší. Začátek se   táhne a až poslední   půlhodina je docela jízda.   Jakákoliv epizoda tématicky   spřízněného animáku   Family Guy je lepší, ale to   platí i o dvacetiminutových   Simpsonech. Ovšem na druhou   stranu - když se filmoví   Simpsoni porovnají s   libovolnými animáky pro   kina, jsou o půl třídy   výš (co se vtipů týče).
Spider-Man 3
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Utahaná, neskutečně nudná   a kýčovitá telenovela,   která je sem tam proředěna   akční scénou s nic moc   vizuálními efekty   (digitální Parker a Spidey   jsou pořád stejně směšní   jako v roce 2002). Smutné.
Světla v soumraku (Laitakaupungin valot)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Psychologicky propracované   postavy? Kde? Je hlavní   postava, která pořád někam   odevzdaně civí a pokuřuje   propracovanou postavou?   Těžko. Syrové? Kde?   Statické záběry, ve   kterých si všichni herci   zapomněli mimické svaly   někde doma a prostoduchý   děj, jehož synopse by se   vešla na tři věty i s   pointou, to prostě u mě   není dobrý film. Seznámení   s Kaurismäkim tedy u mě   zrovna dobře nedopadlo.   Možná pokud bych se chtěl   unudit k smrti, natáhl bych   Světla v soumraku na   dvojnásobnou stopáž a   výsledek by byl jistý.
Tajnosti
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Psychologicky působivé,   místy hodně zábavné a   občas dokonce fascinující.   Problém je, že je to tak   nějak zacíleno na   "ženu po   čtyřicítce"...
Transformers
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Vypadá to přenádherně,   hláškuje se tam jako o   život a parta   dvacetimetrových robotů do   sebe mydlí hlava nehlava a   ničí při tom celé město.   Komu by se to nelíbilo? Jen   škoda těch opravdu   nepřehledných scén. Je   spousta chvil, kdy netušíte,   kde má robot zadek a kde   hlavu, čím to do protivníka   šije a kdo přitom umřel.   Zorientujete se jen ve   chvíli, kdy nám předhodí   Bay nějakou tu efektní   zpomalovačku. Škoda.   Podruhé už to vidět   nemusím, ale napoprvé to   bylo prostě docela super.
Vratné lahve
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Příšerně patetická hudba   Soukupova (při vzlétání   balonu to bylo skoro na   pěst), jedna příšerná   scéna (ano, padající   cyklista) a absentující   konec s dodatkem, který nám   vlastně říká, že jsme   sledovali zbytečný film a   postavy v něm neprošly   naprosto pražádným   vývojem. Zbytek ale   nadšení. Svěrák dokáže   na svém charismatu utáhnout   NAPROSTO všechno. Myslím,   že kdyby mi táhlo na   šedesátku, odejdu z kina   úplně otřesen, jak moc je   ten film pravdivý.
Zodiac
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Dvě a půl hodiny povídání   a stejně mě po skončení   filmu neskutečně mrazilo.   David Fincher je prostě bůh!

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Fenomén Underground

17:25 - 18:20

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

49 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce