Jeden svět
ohodnotit

Cellular

Další název:
Mobil (SK)
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
11.11.2004
„Hranicí mezi životem a smrtí je signál.“

Komentáře k filmu Cellular

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.5.2021
Průměrná krimi ,chlápek   náhodně natočí vraždu a   jdou po něm zkorumpovaní   poldové který unesou jeho   ženu a je zle pak se objeví   další ve hře který se je   snaží zachránit   ,průměrná podívaná s pár   přestřelkama a honičkama.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2019
Thriller jak má být. Má to   spád, rychlost a napětí. A   navíc co vše Nokia v roce   2004 měla pod kapotou.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2018
Mladík Ryan obdrží hovor na   mobilní telefon od starší   ženy, která tvrdí, že byla   unesena. Ryan samozřejmě   tomu z počátku nevěří,   ale netrvá dlouho a je   přesvědčen o plné   pravdivosti. A hon o čas   může začít. Napínavý   thriller nepostrádá nic na   své žánrové zábavnosti.   Příběh postavený na   telefonním hovoru není   žádnou novinkou, a však   proč nevymyslet další   rozličný příběh plný   honiček, přestřelek,   zoufalství, naděje a humoru   na odlehčení? Debutující   scénárista Chris Morgan si s   námětem poradil dobře,   čímž si otevřel dveře   především pro sérii   ´Rychle a zběsile´ od   třetího snímku. Ryze   popkornový filmový počin v   plné parádě a podle toho je   třeba k tomu přistupovat!   Vážně ještě někdo v   takových filmech hledá   realitu? Už ve třetí   minutě se vše patřičně   rozjede a zastaví se až   těsně před závěrečnými   titulky. Napětí se drží po   celou stopáž, což je   hlavně vlivem faktu, že děj   jedinkrát neodbočí jinam a   nezdržuje dějovými   zbytečnostmi. Snímek   jednoduchý, ale divácky   účinný.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2018
Na prekvapenie to bolo od   režisera/kaskadera Richarda   R. Ellisa viac než fajn jazda   a hlavne keď hlavnou pointou   filmu sa stáva mobil a   doslova jeho všestranné   využitie, proste film funguje   aj ako jedná veľká reklama   ale aj upozornenie kde sú   ešte nedostatky operátorov.   Herecké obsadenie je dosť   bohaté a v celku aj dobre   funguje pre film, hlavne Chris   Evans, Jason Statham a William   H.Macy, až na Kim Basinger, s   nej sa stane až nadmieru   veľká hrdinka. 70%   ║Rozpočet$25milionov║Trž   by USA $32,003,620║Tržby   Celosvetovo $56,422,687║
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2016
Jason Statham jako padouch a   ne nezničitelnej jako v   Kuryru bezva. Chris Evans jako   naivní zahrance fajn. Ale   milfka Kim Basinger tak ta je   super
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2015
Má to švih, má to břink,   má to šťávu, má to vše   co má akční film mít. Na   logiku nesázejte. Prostě se   bavte.
  201512038414/9008
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.9.2015
Mobil
Velice nudný film, ve kterém   Kim Basinger řve a   přehrává, Chris Evans   pobíhá po městě s Nokií a   na střídačku používá dva   výrazy: "Shit!"   (když se nedaří) a "Oh   God!" (když ho něco   překvapí či vyděsí).   Nevím, zda to má člověk   brát vážně nebo ne,   protože hlášky typu: Dej mi   telefon, nebo ti zastřelím   auto! tomu příliš   nenasvědčují. Taky se tam   až příliš často vše   řeší principem náhody a   vychvalování telefonu Nokia   je nechutné. A ještě ke   všemu Statham...
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2014
Film je hvězdně obsazený   (K.Bassinger, J.Statham,   W.H.Macy) zajímavý   napínavý děj, prostě je to   reklama na mobilní telefon   jako dělaná. Nechápu, proč   není cellular přeloženo   jako je zvykem u našich děl   skoro vždy - Slováci to   udělali a nijak tomu   neuškodili. Film řadím mezi   dobré, odvážně natočené   filmy a docela mne zaujal.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2012
CELLULAR

Cellular je pohodový   thriller, který nabízí   možná uvěřitelný, možná   neuvěřitelný příběh,   který ale umí diváka   vtáhnout do děje. Vynutí si   jeho pozornost a přinutí jej   vydržet sledovat film až do   konce.

Cellular má sice docela   obehrané až hloupé téma s   mnoha nepřesnostmi, díky   neustálým telefonátům   trošku připomíná svižnou   reklamu na Nokiu, ale   většinu času si udržuje   příjemné tempo. To vytahuje   film jednoznačně o stupínek   výše. Díky režii, a vcelku   zdařilé akci se dá   poměrně snadno zapomenout na   slabší okamžiky. Navíc má   film přijatelnou stopáž,   všechno odsýpá   neuvěřitelně plynule   přímým tahem na branku.   Film má minimum nastavované   omáčky okolo, což je hodně   fajn. Dojem kazí spousta   klišé, to ano, ale ani   klišé u thrilleru nemusí   být nutně na škodu. A tu je   jenom doplňkem scénáře,   nikoliv jeho kostrou.   Některé momenty jsou možná   nelogické, ale čert vem   logiku. Myslím, že všichni   tvůrci včetně herců   pochopili, že hlavním   záměrem bylo prostě jen tak   se pobavit.

Slušné jsou i herecké   výkony. Kim Basinger sice   trochu přehrává, ale i to   se jí dá prominout. A Chris   Evans dokázal, že tu není   jen násilně nastrčený   krasavec pro ozdobu, ale   předvedl prostý kus   herectví se špetkou komiky.   Jako oddechovka to bylo dost   dobré. Za předpokladu, že   se nebudete trápit   nelogičností některých   situací, soustředíte se na   samotný děj a plně se   oddáte odpočinku, myslím,   že se můžete docela   slušně pobavit.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2012
mobil
je to vemlmi dobri film s tym   mobilom je to dobre premyslene   a statham tu zapornu postavu   zahral super
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Docela dobrý, J. Statham   výjimečně v záporné (a   skvěle zahrané) roli, W. H.   Macy coby zvídavý polda,   který věc nenechá jan tak   být.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Tenhle filmík měn chytnul   hned od začátku a držel   měn až do konce. Má spád,   minimum hluchých míst a   dobré zpracování.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Kim Basinger svojím hereckým   výkonom uviedla tento film na   správnu mieru. Jason Statham   sa svojím výkonom v tomto   filme úplne stratil. Dej je   napínavý a   ľahkopredvídateľný.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2009
V tomto filmu jsem obdivoval   hlavně strhující herecký   výkon herečky Kim   Basinger.Zahrála svou roli   vskutku luxusně.
Můžu jenom doporučit.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Cellular
Cellular má jednu velkou   výhodu a tou je především   sympatické herecké obsazení   v čele s Chrisem Evansem.   Akční thriller, který má   přiměřenou délku a je   poměrně našlápnutý akcí,   stále se tam něco děje a   tak se nemusíte obávat, že   byste se nudili. Chris je   stále v pohybu, buď běhá   nebo jezdí zběsile v autě.   Jako každý thriller tak ani   tento není dokonalý, najde   se tam spousta přehnaných   scén, které kdyby tam   nebyly, tak by tvůrci   udělali lépe. Celým filmem   nás provází skvělý   soundtrack, který je svižní   stejně jako samotný film.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Solidní téma velmi slušné   obsazení tento film se aspon   podle mně hodně povedl   stojí zato pro toho mužu   doporučit snad se nebudete   nudit
J-CoB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2009
Film se solidním spádem u   kterého se člověk nenudí   pořád akce pořád se něco   děje. Určitě stojí za   podívání. Poprve jsem v   tomto filmu viděl že   zápornou roli hraje Jason   Statham a nebyla vůbec   špatná v jeho podání...
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.2.2009
Jason Statham je pro mě   vážně týpek jako hrom a   tady to byla přsně role pro   něj. Kim basinger sice furt   řvala, ale v její situaci   neni čemu se divit. Film   bezva, solidní průměr,   možná i menší nadprůměr.
Tomasakr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Dopředu lehce předídatelný   film, spoustu klišé,   nenapínavý příběh, až   příliš přehnaná   agresivita, průměrné   herecké výkony.Ani Statham   podle očekávání nijak   nevynikal.Role tvrdýho   bandity mu jasně nesedí.
saraSun
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Vcelku napínavé, jednoduché   na pochopení, takový film na   oddechový večer. Kim   Basinger nezklamala, William   H.Macy taktéž. Celkový   dojem z filmu- bavilo mě to.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Velmi kvalitní snímek. Dal   jsem téměř nejvyšší   ohodnocení. Excelentní   výkon Kim Basinger a troufám   si tvrdit, že vůbec jeden z   jejich nejlepších výkonů.   Super námět, dobrá kamera,   skvěle ztvárněné role, to   vše mě při sledování   pohltilo a zcela vtáhlo do   děje.
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2007
Pravda, ze začátku je to   celkem zajímavý a rozhodně   napínavý, to se nedá   upřít, ale v druhé půli   už filmu znatelně ubývají   síly (objevuje se   předvídatelnost, klišé), a   tak se proto stal jenom lehce   nadprůměrným thrillerem.
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
super napínavý film
Co uděláte, když nečí   život visí na vlásku a vy   jste doslova jediný, kdo   může pomoci...?
Pro   Ryana (Chris Evans) se tato   hypotetická situace stává   realitou, když přijme hovor   od Jessicy Martin (Kim   Basinger), která byla unesena   a uvězněna v podkroví   neznámého domu. Vyděšená   žena se snaží Ryana   přemluvit, aby její historce   uvěřil a pomohl dříve,   než ji únosci zabijí.   Jessica nemá představu, kde   se nachází, a baterie   Ryanova mobilu je téměř   vybitá.
Mladík se   stává středobodem   vyhrocené, zběsilé jízdy   světem lží a vražedných   záměrů v tomto napínavém   thrilleru, který vám   zvýší hladinu adrenalinu!
pakacka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Není to film, který diváka   úplně vtrhne do děje, ale   viděla jsem už i horší   filmy:-) Najdeme tu docela   dost nelogičností: proč se   třeba Evans hned na začátku   nepodíval na číslo, které   mu volá? Podle něj mohl tím   nejjednodušším způsobem   zjistit, kde Kim Basinger je a   nemusel nasazovat krk pro   neznámou ženskou. Basinger   nepředstavitelně přehrává   a jen tak mimochodem, její   postava je učitelka nebo   opravářka telefonů?:)   Následuje celá řada kýčů   a fakt dost drsný product   placement, který se nikdo ani   nesnažil mírně zakuklit.  
Ale čert to vem,   Cellukar je celkem průměrný   thriller, který nabízí dost   akce a stručně řečeno -   dá se na to dívat a člověk   se u toho i pobaví.
Dexfree
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Úpně me tenhle film stáhl   do děje, nic jsem nevnímala   a jen sledovala film... je to   dobře netočený thriler,   člověk jen kouká co se   děje a místy Kim pomáhá a   radí.
AlCapone
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Dobrý krimi/thriller s Kim   Besiger,děj filmu je   obstojný a nudit vás   nebude:)
tomdoyle
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2007
Naprosto jedinečná   podívaná, která má spád   od začátku až do konce a   nedovolí vám, odtrhnout oči   od filmu. Je to samozřejmě   věcí názoru, ale mě film   zaujal, jak myšlenkou, tak   hereckými výkony a a   spoustou akčních scén,   samozřejmě je zde spousta   nadsázky, která ovšem k   akčním filmům tohoto typu   ve většině případů   patří.I když se nejedná o   komedii, ale spíše o akční   drama, je film natočen tak,   že vás v průběhu děje i   příjemně pobaví mnoha   vtipnými scénami a   hláškami.Jinými slovy, mě   udržel bez dechu od začátku   až do konce, takže vřele   doporučuji.
ataner3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2006
Špičkový krimi thriller   napínavý od začátku až do   konce,nabitý akcí,perfektní   scénář.Název nic   neříká,ale film vás   dostane!
Saara77
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Ani na moment se nenudíte.
Nedá se říct akční film,   ale akce udrží pozornost až   do konce. Vážně jsem byla   napnutá a ani chviličku se   nenudila.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2005
nenudil jsem se u toho.bylo to   napinavy az do konce,dobrej   byl i ten pitomej pravnik v   porschaku
Kristi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2005
Nečekala jsem, že film bude   tak dobrý. Udržel si mou   pozornost až do konce (což   je obdivuhodný výkon, často   se ve slabších scénách   toulám myšlenkami úplně   někde jinde :). Chris Evans   udělal ve své filmografii   velký krok dopředu - z   teenagerovských komedií   (Bulšit) k napínavému   thrilleru (Cellular), který   zvládnul.
leon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2004
jen jeden takovy komentar
Představte si, že si jen tak   jedete ve svém autě a   najednou Vám zazvoní telefon   s ženským hlasem prosícím   o pomoc... Hlavní herec se po   chvíli rozmýšlení, přeci   jen odhodlá ženě, kterou   unesli, pomoc, ale nebude to   mít tak jednoduché jak se na   první pohled zdá...   Nadprůměrný film, který   rozhodně stojí za   shlídnutí...
m_5
Hodnocení:
Přidáno: 9.10.2004
da sa pozriet

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih85560minih85560Tenký led (2011) 
Thin Ice n
minih27835minih27835Malý velký muž (1970) 
Little Big Man n
minih155614minih155614Sněžná dívka a temný krystal (2015) 
Zhong Kui fu mo: Xue yao mo ling n
minih13238minih13238Muži bez křídel (1946) 
Muži bez křídel n
minih49693minih49693S.S.D. - Spojení nenavázáno (2008) 
С.С.Д. n
minih36080minih36080Terminál (2004) 
Terminal n
minih14954minih14954Omen IV: Procitnutí / Přichází Satan - Procitnutí (1991) 
Omen IV: The Awakening n
minih15718minih15718Pět miliónů svědků (1965) 
n
minih56799minih56799A-Team (2010) 
The A-Team n
minih59844minih59844Balls Out: Garyho výzva (2009) [Video] 
Balls Out: Gary the Tennis Coach n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

3 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Pyl zlatého kapradí

12:00 - 12:25

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

3 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10