Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Versailles

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
RwlBem
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2020
Film si
podle mého vychutnají   spíše lidé s určitými   zkušenostmi a znalostmi   náznaků a jinotajů, kteří   jsou schopní odhlédnout od   explicitně předkládaných   kontroverzních sexuálních   motivů. Navzdory tomu,   obzvlášť v první sérii,   je to, co se zobrazuje na   plátně, místy stěží   půlka toho, co se skutečně   odehrává. Vysoká úroveň,   žhavě rozjetá v první   sérii, naneštěstí podlehla   korozi drtivé většiny   seriálů, to jest   kvantitaivní abundanci.   Druhá série pro mě byla ve   znamení plíživého, leč   nezadržitelného úpadku,   který žel naplno zasáhl i   sérii číslo tři. Gordický   uzel vztahů, zámyslů,   šaleb, lstí a zvratů   postupně ztrácel barvy a   švih, žel i jinotaj a vtip.   Jako umělecky romantická   freska ze života Ludvíka XIV   říznutá sociálním   dramatem i diskutabilní   erotikou je to zajímavé, ale   zbytečně rozcupované do   délky. Myslím že zkrácení   by tomu přidalo na důrazu,   zvláště v poslední   třetině ságy. Tím spíše   že obě dramaticky výrazné   postavy - Henriette i Claudine   celkem rychle vypadly ze hry.   Také Marchalova osobnost   dostala postupujícím   scénářem hanebně na   frak.
Je tam pár   skutečně dobrých hlášek a   na můj vkus trochu moc   olizujících se mužů.
Extra body za skvělou,   přímo hereticky digitálně   exaltovanou úvodní znělku,   stejně svébytnou jako   Ludvík.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2018
další pěkný historický   seriál. Trochu mi   připomíná seriál   Tudorovci. Ten taky sledoval   život jednoho panovníka. Ale   narozdíl od Versaiiles jim   došlo, že lidi stárnou. V   tomhle seriálu uběhlo už   kolik let, ale všichni jsou   stále stejní a není tam ani   nějakým způsobem zapojená   časová osa. Divákovi může   až připadat, že se to   všechno odvíjí během dvou   let. Jinak ale kostýmy jsou   výborné a herci ujdou.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

43 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Osudné léto 1683: Turci před b...

12:50 - 13:35

23 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

53 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:25 - 13:25

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama