Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Loď do Hamburku

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2016
Na počátku 50. let byli do   Československa vysíláni   tzv. agenti-chodci. Většinou   to byli bývalí   příslušníci čsl. armády   či policie, kteří po únoru   1948 emigrovali. Po   náročném výcviku pro   zpravodajskou a diverzní   činnost ilegálně   překračovali hranice. StB   však byla ve střehu a díky   spolupracovníkům a   donašečům většinu   odhalila. Na základě této   skutečnosti od toho západní   rozvědky upustili. A právě   tato fakta se tvůrcům tohoto   seriálu výborně hodila k   návratu postavy Pavla Bláhy   na výsluní. Ano, bývalého   nadporučíka Bláhy z epizody   ´Hon na lišku´. Příběh   začíná vraždou lodníka,   který pašoval z Hamburku   zboží. Kriminalisté v   rámci vyšetřování donutí   ke spolupráci strojníka,   který je však v Hamburku   přinucen do Československa   propašovat agenta. Bláhu.   Sice je odhalen, ale uniká.   Pro Zemana nastávají   těžké chvíle. Příběh   zcela poplatný době a podle   toho to také vypadá.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2014
Dříve my tento díl moc   nevoněl a nelíbil se my   moc,postupem času se stal   celkem oblíbeným-Jirka   Hradec,agent Bláha,Bína v   podání pana Filipovského   atd.atd.
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2019
Návrat agenta
Železná opona je dávno v   provozu , to však nebrání   obchodu i ten totiž probíhá   a Československo se mu   nebrání.Lodní cesta z   naší vlasti do Německa tak   nabízí i jiné obchodní   možnosti než ty   legální.Holešovický   přístav je tak docela   význámným dopravním   uzlem.Po vodě k přístavu   však pluje i jiný náklad na   který čeká rybář v   bočním korytu řeky..Lodník   který nelegální náklad do   vody vhodil je však druhý   den nalezen mrtev a práce pro   npor. Zemana   začíná.Vyšetřování   záhy prokáže, že za smrtí   lodníka nemusí být pouze   šmelina. Do akce nastupuje   Jirka Hradec který v utajení   pluje s posádkou do   Hamburku.Tam se na scéně   objeví opět Pavel Bláha   který má však jiné   poslání než šmelit se   šmuky nebo léky.Hradec si je   tomo vědomý, přesto se   Bláhovi podaří na území   Československa tajně zmizet   a tak případ vraždy i   nelegálního obchodu zatím   zůstavají bez   odhalení...Tento díl   slouží jako overtůra k   dalším událostem které se   budou odehrávat   později,průměrné po všech   stránkách ale bez tohoto   dílu by události v jiných   případech nedávaly   příliš smysl.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Po stopách

04:10 - 04:25

1 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatopené osudy (2008) [TV seri...

04:10 - 04:25

1 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - My, chalupáři

03:20 - 04:45

51 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:00 - 05:00

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nikolaj Vitovtov

Vitovtov Nikolaj

Naposled navštívené:
Nikolaj Vitovtov

Vitovtov Nikolaj