Zari
ohodnotit

Případy inspektora Lynleyho [TV seriál]

Slovo boží (2005) - 4. díl (4. série)

The Inspector Lynley Mysteries: Word of God

Další název:
Inšpektor Lynley: Božie slovo
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
88 minut
„Krása vyvolává nízké pudy… Další případ nerovné vyšetřovací dvojice.“
Popis / Obsah / Info k filmu Slovo boží
Lynley se rozešel s manželkou Helenou, když jim zemřelo dítě a schyluje se k rozvodu. Řidič kamiónu, který jezdí pro firmu Hardwick, přiveze maso z Dánska. Pracovníci při vykládce objevili na zemi přikrytou mrtvolu. Jde asi o 30letého umrzlého muže s knírkem, jenž nezapře původ ze Středního východu. Řidič se přiznal, že auto opustil na odpočívadle jen na hodinu, nemá ale potuchy, jak se dovnitř muž dostal.

Šikovná a ambiciózní Haversová udělala posun v případu, mrtvému z košile vypadla legitimace na jméno Martin Moran, smotek 200 liber a pergamen ve staroarabštině ze 7, století. Moran již byl v minulosti policisty vyšetřován za napadení i krádeže, odsouzen za prodej léků na předpis, anabolických steroidů. Zprávu o smrti muže Lynley s Haversovou přinesli jeho ženě, která s ním má dvě děti a nového muže. Ale jaké je jejich zděšení, že se z čista jasna objeví Martin Moran živý a zdravý. Tedy pas je skvělým padělkem a kriminalisté se domluvili s imigračním oddělením, že si vyjdou vzájemně vstříc. Imigrační dělá divy, zjistili, že mrtvý muž je Latifa Ansari a přicestoval do země se svou ženou Narimou, bratrem Ahmedem a jsou to Jordánci. Latifovi Ansarimu byla před časem vyoperována ledvina, docházel na dialýzu, jeho druhá ledvina byla též poškozena, zemřel však uškrcením. Lynley měl domluvenou schůzku s obchodníkem ze starožitnictví Dmitri Zavosem, ale když přijdou na smluvené místo s Haversovou a profesorem z muzea Blackwellem, odborníkem na arabistiku, najdou muže zavražděného. Lynley s Haversovou vypátrají vraha, zachrání pro svět zlatý korán a ve chvíli, kdy mohou slavit, je Lynley zatčen a eskortován...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Slovo boží
Zločiny v umění jsou údajně barometrem ostatních zločinů. A Londýn je metropolí kradených starožitností, které se staly měnou podsvětí. Jistinou v obchodu s drogami, se zbraněmi, s lidmi. A čím starší a vzácnější předmět, tím pevnější a žádanější měna. Zvěsti o tom, že na londýnském černém trhu by měl být k mání tak zvaný Zlatý korán ze sedmého století, psaný staroarabštinou, způsobí proto v kruzích potenciálních zájemců o tento druh umění přímo pozdvižení. Vždyť jediná stránka podobného rukopisu se na aukcích prodává za víc než sto tisíc liber! Žádný div, že majitel jedné z nich skončil jako mrtvola v mrazícím přepravníku. Lidé mnohdy vraždí pro daleko míň. Anebo bylo příčinou Latifovy smrti něco jiného? Moc stop zatím Lynley s Haversovou opravdu nemají.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama