Zari
ohodnotit

Případy inspektora Lynleyho [TV seriál]

Kdyby jsou chyby (2004) - 4. díl (3. série)

The Inspector Lynley Mysteries: If Wishes Were Horses

Rok:
2004
Délka:
90 minut
„Pes, který štěká, nekouše. Nebo je to jen pověra? Další případ nerovné vyšetřovací dvojice.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kdyby jsou chyby
Po dvou letech zasedá soud, aby rozhodl, zda je Lizzie Shakespearová zralá pro blázinec a měla by být prohlášena za nesvéprávnou. Vězení se za ní zavřelo za vraždu svého manžela a její nářky, že ji bil, soud nebral v potaz. Profesor Dermot Finnegan jako korunní svědek prohlásil, že vražedné monstrum s nožem v ruce spáchalo vraždu jako příčetná. Odvolání se Shakespearové zamítá a trest doživotního vězení platí.

Nejvíce vše dolehlo na otce odsouzené, který v soudní budově prohlásil, že profesor Finnegan bude za všechno pykat. A netrvá to ani pár hodin, při nastartování auto vyletí do povětří. A zatímco Shakespearové se chystají k dalšímu odvolání, v rodině Finneganů se koná rozloučení. Mezi hosty na tryznu přišel i inspektor Thomas Lynley se ženou Helenou. Po mrtvém zůstala jeho žena Grace a první manželka Maureen, která asi doufá, že ze smrti bývalého může něco "kápnout" a vetřela se do domu vdovy dělat dusno.

Policie pátrá po ženě, kterou zaznamenaly kamery na pohřbu. I Helena Lynleyová má co skrývat před svým mužem, před 15 lety pracovala pro profesora Finnegana v kauze podezření Petera Stephanopoulose z vraždy a zdá se, že mezi nimi to jiskřilo. Helena jede za Tommym a je na ní při cestě spáchán atentát, dojde k bouračce, záchranka ji odváží na kliniku ve vážném stavu a v šestém měsíci přichází o dítě. V řece je nalezena hledaná žena z pohřbu - uškrcená a utopená. Jde o bývalou ženu Stephanopoulose Jenny, která byla později ženou Noela Shakespeara, měla však žít v Austrálii. Barbaru Haversovou napadlo, že bude dělat volavku a jako Helena Lynleyová večer bude převezena do domova...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Kdyby jsou chyby
Vyrobit bombu dnes není žádná věda, na internetových stránkách jsou podrobných návodů k dispozici celé řady. Pak jde samozřejmě ještě o to umět ji zapojit a vhodně nastražit, ani to však nemusí být pro schopného člověka příliš velký problém. K malé radosti policie se tak okruh možných pachatelů bombových útoků neskutečně rozšiřuje. V případu smrti soudního psychologa George Finnegana však budou mít vyšetřovatelé přece jen možná lehčí práci. Neboť výhrůžky, jimiž jej po neúspěšném odvolání své dcery Lizzie, odsouzené na doživotí za vraždu manžela, častoval Noel Shakespeare, slyšela celá soudní síň. Jenže roky policejní práce naučily Lynleyho i Haversovou, že ta nejjednodušší cesta nemusí nutně vést k cíli. Ostatně těch, kteří mohli mít na Finnegana spadeno, bude jistě mnohem víc. Za dlouhá léta své soudní praxe určitě pomohl do vězení více lidem, než jen nebohé Lizzie. A někteří z nich jsou už dnes zpátky na svobodě. Chce to prostě jen zapojit rutinu a výsledek se dostaví. Ani Lynley ani Haversová ovšem ještě netuší, jak tragicky každého z nich tento - zdánlivě tak jednoduchý - případ poznamená.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Rajské zahrady (2009) [TV cykl...

05:10 - 05:30

0 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Klíč

04:50 - 05:20

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

25 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

05:00 - 05:55

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Moharram Zaynalzadeh

Zaynalzadeh Moharram

Heather Hart

Hart Heather

Naposled navštívené:
Moharram Zaynalzadeh

Zaynalzadeh Moharram

Heather Hart

Hart Heather