Kdyby jsou chyby (2004) [TV epizoda]

Kdyby jsou chyby (The Inspector Lynley Mysteries: If Wishes Were Horses)

The Inspector Lynley Mysteries: If Wishes Were Horses

    Žánr: drama / krimi / mysteriózní
    Země: Velká Británie
    Délka: 90 min.
„Pes, který štěká, nekouše. Nebo je to jen pověra? Další případ nerovné vyšetřovací dvojice.“
Po dvou letech zasedá soud, aby rozhodl, zda je Lizzie Shakespearová zralá pro blázinec a měla by být prohlášena za nesvéprávnou. Vězení se za ní zavřelo za vraždu svého manžela a její nářky, že ji bil, soud nebral v potaz. Profesor Dermot Finnegan jako korunní svědek prohlásil, že vražedné monstrum s nožem v ruce spáchalo vraždu jako příčetná. Odvolání se Shakespearové zamítá a trest doživotního vězení platí.

Nejvíce vše dolehlo na otce odsouzené, který v soudní budově prohlásil, že profesor Finnegan bude za všechno pykat. A netrvá to ani pár hodin, při nastartování auto vyletí do povětří. A zatímco Shakespearové se chystají k dalšímu odvolání, v rodině Finneganů se koná rozloučení. Mezi hosty na tryznu přišel i inspektor Thomas Lynley se ženou Helenou. Po mrtvém zůstala jeho žena Grace a první manželka Maureen, která asi doufá, že ze smrti bývalého může něco "kápnout" a vetřela se do domu vdovy dělat dusno.

Policie pátrá po ženě, kterou zaznamenaly kamery na pohřbu. I Helena Lynleyová má co skrývat před svým mužem, před 15 lety pracovala pro profesora Finnegana v kauze podezření Petera Stephanopoulose z vraždy a zdá se, že mezi nimi to jiskřilo. Helena jede za Tommym a je na ní při cestě spáchán atentát, dojde k bouračce, záchranka ji odváží na kliniku ve vážném stavu a v šestém měsíci přichází o dítě. V řece je nalezena hledaná žena z pohřbu - uškrcená a utopená. Jde o bývalou ženu Stephanopoulose Jenny, která byla později ženou Noela Shakespeara, měla však žít v Austrálii. Barbaru Haversovou napadlo, že bude dělat volavku a jako Helena Lynleyová večer bude převezena do domova...  Autor: jarda53

režie:
Alrick Riley
 
 
hraje:
Nathaniel Parker (Thomas Lynley), Sharon Small (Barbara Haversová), Paul Ridley (právník), Oliver Cotton (Dermot Finnegan), Lisa Palfrey (Lizzie Shakespeareová), Paul Copley (Noel Shakespeare), Gillian McCutcheon (soudkyně), Jemma Redgrave (Grace Finneganová), Barbara Flynn (Maureen Finnegan), Lesley Vickerage (Helen Lynleyová), Christopher Fox (Lee Turner), Candida Gubbins (Gina Stephanopoulosová), Penny Downie (Dr. Tessa Jellicoeová), Albert Welling (Max Giles), Jane Hazlegrove (Janice Cookeová), Jessica Radcliffe (zdravotnice), George Jackos (Peter Stephanopoulos), Abhin Galeya (Satnam Gualti), Simone Waller (zdravotní sestra), Graham Christopher (patolog), Tina Martin (bytná)
 
 
námět:
Elizabeth George (román)
 
 
scénář:
Simon Booker
 
 
kamera:
Mark Partridge
 
 
hudba:
Robert Lockhart
 
 
kostýmy:
Marlene Lawlor
 
 
střih:
Anthony Combes
 
 
zvuk:
David Evans, John Falcini, James Loosemore, Aad Wirtz
 
 
koordinátor kaskadérů:
Paul Heasman, Crispin Layfield
 
 
vizuální efekty:
Colin Gorry
 
 
masky:
Suzan Broad, Maureen Hannaford-Naisbitt
 
 
asistent režie:
Anne-Marie Crawford
 
 
asistent kamery:
Ossian Bacon
 
 
výprava:
Brian Sykes
 
 
výkonný producent:
Sally Haynes
 
 
producent:
Jenny Robins
 
 
casting:
Kate Rhodes James, Andy Morgan (asistent)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.