Zari
ohodnotit

Případy inspektora Lynleyho [TV seriál]

Hra na spravedlnost (2004) - 3. díl (3. série)

Inspector Lynley Mysteries: A Cry for Justice

Další název:
Inšpektor Lynley: Volanie po spravodlivosti
Rok:
2004
Délka:
87 minut
„Nejlepší zástěrka pro nekalou činnost? Charitativní organizace! Další případ nerovné vyšetřovací dvojice.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hra na spravedlnost
Nigel Sanderson slavnostně předává šek na 10 tisíc liber útulku pro bezdomovce a zřejmě nemá zájem odpovídat na otázku investigativního novináře Red McGuira, který se zeptal, co mu z té částky zůstane za nehty. Seržantka Haversová dostává do auta zprávu o hlášené sebevraždě ženy. V jejím bytě, kam se musí dostat násilně, je pro Morag McNichollovou již pozdě, zdá se, že zemřela po podřezání zápěstí. Sotva je Barbara vykázána z místa činu místním policistou, objeví se zde i Red McGuire, který shání senzaci, zřejmě díky odposloucháváním policejní vysílačky.

Inspektor Lynsey si užívá radostných chvil se svou ženou Helenou, se kterou očekává potomka, má ale obavy, že se ještě necítí na roli otce. Haversová je pozvána na kobereček a přestože byla vždy velmi úspěšná, superintendant Bewerly ji suspendoval a degradoval. Velitele Hilliera zajímá, co dělala na místě činu a proč volala o pomoc a vysvětlujte někomu, že byla přesvědčena, že se jí zdálo, že si žena sama žíly nepodřezala. Velitel se rozhodl, že případ vraždy povede inspektor Lynley. Barbaře vrátil hodnost a bude pokračovat na případu. Sousedi si vzpomínají, že poslední 2 týdny Morag pronásledoval mladík a často postával před jejím domem. Haversová v bytě mrtvé nalezla schránku s 10 tisíci liber, zřejmě šlo o neočekávanou nadílku, jinak by peníze měla na účtu. Vyšetřování pokračuje v klubu, kde Morag pracovala a který vede paní Sandersonová. Haversová se opět střetne s Red McGuirem, který ji přivede na myšlenku, že za vším stojí Sanderson, který byl vyloučen z advokátní komory pro zpronevěru a Morag jej zřejmě vydírala. Čistý štít nemá ani ve vraždě Newmana, kterého našli v Temži. Haversová nabídne svému veliteli možnost, že se přihlásí jako zájemce o práci do CRUCIBLE klubu. V čase, kdy se novinář Red McGuire rozhodne dát Haversové důkazy proti Sandersonovi, má autonehodu a umírá. Je hlášena vražda Daniela Brookse, syna Morag McNichollové.


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Hra na spravedlnost
Bohatí mají pomáhat chudým, to je nepsaný morální zákon, kterým by se měla řídit každá civilizovaná společnost. Protože ne všichni mají to štěstí, aby měli střechu nad hlavou, ne všichni se na dno dostali vlastní vinou, a mají šanci se od něj vlastní silou odrazit. Také proto si svět tak váží každé podané pomocné ruky, každé dobře míněné akce, jakou je například charitativní organizace váženého oxfordského advokáta Nigela Sandersona. Není však její působivý název Sbírka naděje jen zástěrkou nějakých nekalých praktik? Není Sanderson vlastně gauner, přiživující se na lidském soucitu? Novinář Red z místní „Kroniky“ je o tom skálopevně přesvědčen. Ba co víc, Sanderson je podle něj zapleten i do vraždy, kterou Lynley s Haversovou právě začali vyšetřovat. Haversová by nikdy nevěřila, že ji mohou ovlivnit subjektivní názory nějakého pisálka. Jenže vše začíná nasvědčovat tomu, že na těch Redových řečech přece jen něco bude.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

17:00 - 17:30

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství Johanky z Arku

16:55 - 17:55

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

29 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Malí kovbojové (The Cowboys)

Malí kovbojové
The Cowboys

Jez Butterworth

Butterworth Jez

Milan Bísek

Bísek Milan

Bill Heid

Heid Bill

Naposled navštívené:
Malí kovbojové (The Cowboys)

Malí kovbojové
The Cowboys

Jez Butterworth

Butterworth Jez

Milan Bísek

Bísek Milan

Bill Heid

Heid Bill