Zari
ohodnotit

Případy inspektora Lynleyho [TV seriál]

Zrádné vzpomínky (2004) - 2. díl (3. série)

A Traitor to Memory

Další název:
Inšpektor Lynley: Zradca pamäte
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
89 minut
„I auto se může stát vražednou zbraní. Další případ nerovné vyšetřovací dvojice.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zrádné vzpomínky
Mladík Gideon Martin je houslový virtuóz, před kterým stojí slibná kariéra a plné sály posluchačů. Najednou je však myšlenkami úplně jinde. Ani napodruhé nezapočne svůj koncert - a uteče z pódia.

Za velkého slejváku vstoupí žena na přechod, je sražena autem. Kriminalisté postřehnou, že nešlo jen o nějaké sražení, Eugenie Martinová ze západní části Londýna byla přejeta hned dvakrát. Případ začal vyšetřovat seržant David Leach. Barbara Haversová je pozvána k oslavám výročí svatby šéfa Webberleyho, kde nemůže chybět ani Lynley. Jemu se Barbara bez hodnosti svěří, že šéfovi předala i svoji rezignaci. Velitel pozve Lynleyho na terasu, kde mu poví o případu, který mu dává na starost a může si vzít na pomoc i Haversovou. Lynley lišácky vyzve svého představeného, aby mu vrátil obálku s výpovědí Barbary. Lynley i Haversová přijedou k místu činu, kde měl i patolog problém poznat, jestli jde o muže nebo ženu. Případ policii oznámil James Pitchley, který od nehody bydlí snad 20 metrů, a ještě k tomu zavražděná jej hledala. Druhý den kriminalisté navštívili pana Martina, který byl s mrtvou přes 20 let rozveden, mají spolu syna Gideona, kterého matka rovněž 20 let nenavštívila. Gideon není schopen vysvětlit, co se s ním večer dělo, má totální okno, ví jen, když se plánovala cesta do USA a do Japonska, že nemůže hrát. Lynley je stále přesvědčen, že seržant Leach je do případu vraždy ženy více a více zapleten. Martinovi měli ještě dceru Sophii, kterou utopila její chůva Katja Wolffová, když jí byly tři roky. Dnes je již na svobodě tři týdny, případ onehdy vyšetřovali Webberley a Leach.

Před restaurací, kde diskutovali Webberley a Lynsey, byl později náčelník sražen autem a druhý den ráno zemřel. Uplyne jen pár hodin a na ulici je zavražděn autem Richard Martin...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Zrádné vzpomínky
Lidská psýcha je nevypočitatelná. Zničehonic – a zpravidla v ten nejméně vhodný okamžik – člověka zradí. Jako teď ve slavné londýnské koncertní síni Wigmore Hall, na jejímž pódiu právě dostal Gideon Martin okno. On, který suverénně hraje nejtěžší a technicky nejnáročnější mistrovské kusy, jeden z nejnadanějších mladých houslistů své doby, talent, jaký se rodí jednou za sto let, si nedokázal vybavit jedinou notu z Dvořákovy skladby. Byl to náhlý záchvat trémy? Nebo negativní asociace? Něco, před čím podvědomě utíká? Dávná vzpomínka, kterou v něm první tóny klavírního úvodu vyvolaly? A byla to pouhá shoda okolností, že téměř v tutéž chvíli byla o pár kilometrů dál zavražděna jeho matka? Těch záhad, s nimiž se Lynley a Haversová budou muset vypořádat, však bude v tomhle případu ještě mnohem, mnohem víc.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Skalpel, prosím (1985)

14:30 - 16:25

111 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

15:50 - 16:35

31 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

51 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

51 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama