Duben
ohodnotit

Neznámé příběhy Navy Seals [TV seriál]

Navy Seals: Untold Stories

Další název:
Navy Seals: The Untold Stories - Covert Operations
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
50 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Neznámé příběhy Navy Seals
Díly:
1. Průplavové pásmo - Neexistuje elitnější bojová jednotka na světě než Navy Seals, neboli Námořní, vzdušné a pozemní týmy Námořnictva Spojených států amerických. Její příslušníci projdou psychicky a fyzicky náročným výcvikem, který může trvat až 30 měsíců. Pak jsou nasazováni do nejnáročnějších bojových operací, jsou využíváni pro cílené vojenské zásahy a speciální průzkum na nepřátelském území, pro záchranu rukojmích i při teroristických útocích. Série dokumentů Neznámé příběhy Navy Seals odkrývá různorodou činnost těchto sil, popisuje skutečné mise od fáze plánování akce přes její průběh až po ukončení bitevního plánu.

2. Kolumbie - Elitní jednotka armády Spojených států amerických, zvané Navy Seals, byla nasazena do akce v Kolumbii, aby ve zdejší džungli vycvičila místní milice v boji proti drogovému kartelu v Medellinu. Hlavní cílem akce bylo zajmout nebo zabít kokainového krále Pabla Escobara. Série dokumentů Neznámé příběhy Navy Seals odkrývá různorodou činnost těchto speciálních sil, které jsou nasazovány do nejnáročnějších bojových operací, jsou využívány pro cílené vojenské zásahy a speciální průzkum na nepřátelském území, pro záchranu rukojmích i při teroristických útocích. Seriál popisuje sedm skutečných misí, které jednotky absolvovaly.

3. Somálsko - Navy Seals, elitní jednotku americké armády, čeká další náročná akce. Za zdmi amerického velvyslanectví v somálském Mogadišu čekají na pomoc stovky lidí. Je leden 1991, venku zuří občanská válka, v ulicích hlavního města mezi sebou bojují jednotlivé frakce povstalců, propuklo rabování a všude panuje chaos. Americké velvyslanectví je posledním bezpečným místem. Útočiště zde hledají diplomaté z celého světa. Jejich jedinou nadějí jsou příslušníci Navy Seals, kteří jsou připraveni na palubě výsadkové lodi v severní části Arabského moře. Jen oni jsou schopni zajistit složitý přesun, kterým uprchlíky zachrání před smrtí.

4. Vietnam - Druhého dubna 1972 doprovázel letoun EB-66 bombardéry B-52 přes demilitarizovanou zónu mezi Severním a Jižním Vietnamem. Úkolem šestičlenné osádky v neozbrojeném letounu pro elektronický boj bylo najít baterie nepřátelských protiletadlových řízených střel. Ve vzduchu je však zasáhla raketa odpálená z okraje demilitarizované zóny. Katapultáž se podařila jen jedinému členu osádky, ostatních pět zahynulo. Přeživší podplukovník Gene Hambleton dopadl za nepřátelské linie… Kdo ho zachrání? Dokážou to pouze členové elitní jednotky americké armády zvané Navy Seals, kterou představuje náš dokumentární seriál.

5. Granada - V říjnu 1983 vypukla na karibském ostrově v Malých Antilách občanská válka. Při vojenském puči byla v Grenadě svržena vláda a kontrolu nad ostrovem převzala armáda. Majetek premiéra Maurice Bishopa, který udržoval přátelské vztahy se Spojenými státy, byl zabaven a on sám byl uvězněn. V čele povstalců stál generál Hudson Austin, jenž se prohlásil za vůdce Prozatímní revoluční armády. Všichni, kdo se mu odmítli podřídit, byli popraveni. Americká vláda se obává dalšího krveprolití a ohrožení svobody v oblasti, a tak tam vysílá elitní jednotky americké armády Navy Seals, jejichž činnost mapuje náš seriál.

6. Panama - Prosinec 1989. Diktátor Manuel Noriega zrušil demokratické volby, v zemi vypukly rozsáhlé protesty a vztahy se Spojenými státy se vyhrotily, zvlášť po usmrcení příslušníka námořní pěchoty a otevřené šikaně amerického manželského páru. Rozkaz prezidenta Bushe zněl jasně: dopadnout Noriegu a předvést před soud! Kdo tento úkol dokáže splnit? Samozřejmě jednotky Navy Seals. Náročná mise byla korunována úspěchem, Noriega se nakonec vzdal. Jednotky ale utrpěly nejtěžší ztráty během jedné akce v historii. Čtyři příslušníci padli a devět jich utrpělo vážná zranění, a proto velení čelilo velké kritice...

7. Bosna - V dalším díle seriálu Navy Seals se vydáme do Bosny. Do země, kde se po válce na počátku 90. let volně pohybovali lidé obvinění z těžkých válečných zločinů, vyslaly USA a Velká Británie své speciální jednotky. Měly vypátrat pachatele zvěrstev a přivést je k odpovědnosti. Hlavními hledanými osobami byli velitel tajné policie v Prijedoru Simo Drljača, který vedl gang obchodující s domy mrtvých uprchlíků, bývalý starosta města Milan Kovačevič, jenž dohlížel na mučení a popravy uprchlíků v táborech, a generál Radovan Krstič, odpovědný za masakr tisíců utečenců ve městě Srebrenica. Jak pátrání probíhalo? Sledujte náš dokument.

War TV


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Rajské zahrady II (2009) [TV c...

05:10 - 05:30

10 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto-moto-revue (1974) [TV poř...

05:20 - 05:40

0 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

25 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 06:00

45 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10