Duben
ohodnotit

Mariana, královna noci [TV seriál]

Mariana de la Noche

Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
45 minut, 135 dílů
Popis / Obsah / Info k filmu Mariana, královna noci
Mariana, tak zní jméno hlavní hrdinky mexické telenovely „Mariana de la Noche“, jež byla uváděná pod českým názvem „Mariana, královna noci“. Mladá dívka žije na haciendě s otcem Atiliem Montenegrem a sestrou Caridad, zvanou Chachi. Netuší, že není biologickou dcerou Atiliovou. Před mnoha lety vyvraždil Marianinu rodinu. Mstil se tak její matce za to, že dala přednost v lásce jeho sokovi Lugo Navarrovi. Malou Marianu vytrhl Atilio umírající matce z náručí. Zachránil se pouze malý Ignacio, jemuž se podařilo při vražedném masakru uprchnout.

Bezstarostný život Mariany, jež pracuje jako učitelka, volně plyne po boku milujícího otce a dvou tet – Isabel a Marcii do té doby, nežli do něho vstoupí tajemný cizinec Ignacio. Potomek vyvražděných Lugo Navarů přichází pomstít smrt své rodiny. Zcela okouzlí Marciu, Atiliovu mladší sestru. On však i přes počáteční nenávist k Montenegrovým se zamiluje do něžné Mariany. Začíná se pozvolna rozplétat klubko spletitých osudů. Mezi Marianou a Ignaciem vzplane vroucí cit. Nenávistí a žárlivostí mladý pár zahrnuje nejen Marcia, ale také Atilio, jež je ve skutečnosti do nevlastní dcery sám zamilován. Ignacio se potácí mezi láskou k milované dívce a nenávistí k Montenegrům. Jeho důvěrnicí se stává hostinská Lucrecia. I ona má své tajemství. Velmi dávno prožila milostný vztah s Atiliem, z něhož vzešel syn, jež později neznámo kam zmizel. Atiliovu zlou povahu dokládá také čin, jehož se dopustil na Maríi Lole, místní podivínce. Jako mladá dívka se stala obětí Atiliovy zvrhlé povahy a na svět přišla Chachi, jež o své biologické matce dlouho nic netušila.

Intriky, odhalení tajemství, dramatické situace – to vše provází celý příběh. Ignacio je nucen oženit se s Marciou, jež otěhotní. O dítě přijde, avšak i nadále předstírá těhotenství. Žalem zlomená Mariana, také očekávající narození dítěte, upadá do letargie. Ve stavu naprosté apatie a ztráty paměti odjíždí s Atiliem, jež ji odváží pryč. Novorozeného chlapečka poručí sluhovi Cumachemu odstranit. On jej předává Marcie, která Marianina synka vydává za své a Ignaciovo dítě. Mariana žije po Atiliově boku, který ji vydává za svou manželku. Později, po navrácení paměti, prchá Mariana od Atilia a shodou okolností pracuje v kasinu, jež patří příbuznému vyvražděných Lugo Navarů. Atilio ji však později donutí k návratu. Ignacio postupně odhaluje, že je synem Lukrecie a Atilia. Rodina Lugo Navarů chlapce adoptovala. Situace je o to těžší, že jeho vlastní otec je nyní nepřítelem i sokem v lásce zároveň. Poté, co Atilio nátlakem nutí Marianu, aby s ním uzavřela sňatek a Ignacio odhalí Marciin podvod s chlapečkem, události nabírají rychlý spád. Uzavírá se také osud Chachi. Poté, co musí zprvu rozmazlená dívka spolknout hořkou pilulku o odhalení totožnosti své matky, vynutí si sňatek s lékařem Camilem. Jeho srdce však patří indiánské dívce Yadiře. I přes Chachino vyhrožování nakonec Camilo odchází za hlasem svého srdce. Zlomená Chachi přehodnocuje své chování k ostatním. Nejvíce vždy ubližovala Marianě. Žárlila na otcovu lásku k ní. Ve chvíli, kdy šílená Marcia unáší Marianina synka, zachrání ho právě Chachi. Na napravené děvče čeká skutečná láska v podobě mladého důlního inženýra.

Atiliovy zločiny vycházejí najevo. Zloduch Cumache zpytuje svědomí a vyzrazuje vše špatné, v čem svému pánovi napomáhal. Atilio si uvědomuje, že prohrál. Nešťastně spadá do propasti, avšak ještě z posledních sil prosí svého syna Ignacia a Marianu o odpuštění. Láskou hlavních hrdinů a Atiliovou smrtí je vykoupen dávný zločin.


Autor: Hortensie

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - O ševci Matějovi (1973) [TV in...

06:00 - 07:10

50 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

06:50 - 07:40

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Země dinosaurů: Putování state...

05:55 - 07:30

55 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

06:20 - 07:40

30 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190603
Osobností: 697936
Fotografií: 764352
Plakátů: 376796
Obsahů a biografií: 178338

Poslední komentáře

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10