Zari
ohodnotit

Foylova válka [TV seriál]

Němka (2002) - 1. díl

The German Woman

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
100 minut
„Zákon musí platit vždy. I ve válečné vřavě.“
 

Obsah filmu Němka

 
Válka budí v různých lidech různé pocity: vlastenectví, solidaritu, obětavost, touhu ze všech sil pomoci ohrožené zemi. Ale i nenávist, ziskuchtivost, snahu urvat pro sebe co nejvíc, přiživit se na cizím neštěstí... Je to na jednu stranu pochopitelné, protože válečná vřava a všechny její průvodní jevy nahrávají těm nejtemnějším lidským pudům, jsou živnou půdou pro zločiny malého i většího kalibru. V Británii, v níž se celý národ cvičil v zabíjení, v níž byly povolány do zbraně tisíce policistů, v níž existoval přídělový systém a v noci zahalilo celou zemi do neproniknutelné tmy zatemnění, stoupla kriminalita od roku 1939 do roku 1945 o více...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2015
Hned prvním vyšetřováním, kterým je Foyle   pověřen, je poměrně brutální vražda   manželky místního soudce. Zatímco všichni   obyvatelé německé národnosti jsou   internováni, Greta Hauptman Beaumontová, žena   soudce nikoli a to v Anglii v roce 1940,   způsobuje zlou krev. Foyle musí vyřešit,   jestli její smrt souvisela s obecnou nenávistí   k Němcům nebo se někdo chtěl mstít jejímu   manželovi Henrymu Beaumontovi kvůli jeho   občasné "shovívavosti". Nebo je   možná všechno jinak.
Zajímavostí, kromě   velmi dobrého obsazení a výpravy, je i účast   mladičkého Jamese McAvoye a maličko mladší   Rosamund Pike(ové).


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama