Zari
ohodnotit

Divoká kočka [TV seriál]

Gata salvaje

Další název:
Divoška Rosaura
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
45 minut, 252 dílů
Popis / Obsah / Info k filmu Divoká kočka
Rosaura Ríosová žije spolu s otcem Anselmem, jeho ženou Marii Julií a nevlastními sourozenci – rozmazlenou a panovačnou Karinou (nemanželskou dcerou Marie Julie), poněkud lehkovážným Ivanem a malou, odstrkovanou Mayritou. Její osud připomíná Popelku. Rosaura tvrdě pracuje, aby uživila macechu, sourozence a nemocného otce. Rozváží jídlo dělníkům na plantážích a v noci pracuje jako barmanka. Do jejího života vstoupí tajemný cizinec. Rosaura mu zachrání život a rázem se do charismatického muže zamiluje. Je jím dědic ranče Luis Mario Arismendi, který se nemůže vzpamatovat z bolestné ztráty své ženy Camelie. Doufajíc, že po boku jiné mladé dívky zapomene na svou osudovou lásku, nabídne po krátkém čase své zachránkyni Rosauře sňatek. Zamilovaná dívka s radostí přijímá. Odchází bydlet do domu Arismendiů, kde musí čelit nenávisti Eduardy, nejstarší sestry Luise Maria. Ta opovrhuje dívkou z prostých poměrů, navíc velmi doufala, že se Luis Mario ožení s její nejlepší přítelkyní Evou Granadosovou. Obě ženy v sobě živí velkou nenávist k Rosauře, v čemž jim oddaně pomáhá služebná Panchita. Milá je k nové paní Arismendiové jen nejmladší ze sourozenců – Jimena, na níž uplatňuje Eduarda také svou tvrdost, a pak Luisana, sestřenice rodiny.

Osudy hlavních a vedlejších postav jsou víc než propletené. Rosaura musí čelit mnoha ranám. V prvé řadě je to smrt otce, který na smrtelném loži dá své dceři dopis, je v něm ukryto jméno Rosauřiny babičky, velmi bohaté dámy. Rosaura však váhá s jeho přečtením. Z domu Arismendiů krátce po svatbě odchází. Je vypuzena nejen svou švagrovou, ale i samotným Luisem Mariem, který se přizná, že stále miluje zesnulou Camelii a rozhodne se odjet do Spojených států. Rosaura je zlomená. Dříve však, nežli stihne vyhledat babičku a poprosit ji o pomoc, zmocní se dopisu macecha Maria Julia a dostane ďábelský nápad – svou dceru Karinu bude vydávat za Rosauru a ona sama sebe za Rosauřinu pěstounku. Vetřou se do domu laskavé Dony Cruz Olivaresové, která nemá pochyb o tom, že mladá dívka je její vnučka. Tomu však nevěří dcera Dony Cruz Claudia. Najímá si soukromého detektiva a pátrá po své skutečné neteři. Karina s matkou mezitím na čas odcestují a do domu Olivaresových přichází žádat o práci Rosaura s Ivanem a Mayritou. Rosaura netuší, že je v domě své skutečné babičky. Pracuje jako služebná a Ivan jako řidič. Společně pečují o Mayritu. Díky Claudii je po čase odhalen podvod Kariny a Marie Julie. Dona Cruz vykazuje obě ze svého domu, ale falešná Karina si před Rosaurou začne hrát na oddanou sestru a prosí, aby mohla v luxusní vile Dony Cruz zůstat. Stará paní souhlasí. Rosaura spolu s Karinou začnou pracovat lázních, což je podnik patřící Olivaresovým.

Firmě hrozí krach a jediný, kdo nabízí pomoc, je obchodník Patricio. Ve skutečnosti jde o vychytralého zloducha, který neváhá použít jakékoliv špinavosti, aby dosáhl svého. Je navíc milencem Camelie, první ženy Luise Maria. Pomohl jí zorganizovat falešnou tragickou smrt. Camelie však po několika letech zjišťuje, že její milenec není tak bohatý, jak se domnívala. Chce se vrátit k Luisi Mariovi a předstírá ztrátu paměti. Luis Mario ji však nevítá tak radostně, jak se domnívala. Byť byl její údajnou smrtí hluboce zasažen, ve skutečnosti již miluje Rosauru. Camelii nezbývá, než prozradit okolnosti svého zmizení a spojit se s Eduardou a Evou. Eva Camelii nenávidí, neboť i ona je její sokyní, avšak v dané situaci se obě soupeřky společně s Panchitou a Eduardou spojí proti Rosauře. Rosauru čeká dlouhá cesta boje s osudem. Čelí vydírání Patricia, Eduardiným útokům a nakonec také obvinění ze zabití. Rozhodne se na sebe vzít smrt jednoho zaměstnance z lázní. Toho v sebeobraně zabije Karina, neboť Patriciův spojenec ji chce znásilnit. Rosaura chce Karinu ochránit a sama místo ní se vydá policii. Ve zhýčkané Karině se však začíná hnout svědomí a uvědomuje si, že je nutné změnit své chování. Přihlásí se na policii a podstoupí soudní řízení. Vyšetřování je dlouhé, avšak Karina je posléze zproštěna obvinění – její čin je kvalifikován jako nutná sebeobrana.

Je ještě mnoho věcí, které vyjdou najevo. Minulost vydává svá tajemství. Karina je dcerou Rafaela Granadose, Evina otce. Rafael miluje Rosauřinu tetu Claudii, avšak umírá krátce po svatebním obřadu otráven jedem, který do jeho číše dala Eduarda. Původně chtěla otrávit Rosauru. Ta se několikrát opětovně sblíží s Luisem Mariem a čeká jeho dítě. Luis Mario je však dotlačen do sňatku s Evou, která je těhotná. Dítě však čeká s jeho přítelem Gabrielem. Jde o další z mnoha intrik, jejichž hlavními aktéry jsou Eduarda, Eva a také Patricio. Najevo vychází pravda o původu Luise Maria – rodinou Arismendiů byl adoptován. Okamžitě se proti němu obrátí nenávist Eduardy, která odmítá přiznat Luisi Mariovi podíl z rodičovského dědictví. Kritické období prožívá také Jimena. Prožila lásku s Rosauřiným bratrem Ivanem, avšak mladá dívka propadla alkoholu. Předčasně porodila své a Ivanovo dítě, které zemřelo. Ivan se dá na cestu zločinu a těžce na to doplatí. Je ochrnutý. S rehabilitací mu pomáhá Adriana, neteř tajemné dámy, jež přijíždí do místa pobytu našich hrdinů a pátrá po svých ztracených synech, které musela dát na nátlak svého otce k adopci. Kdo jsou oni dva bratři a jak nelítostně ještě osud zaplete své nitě? Dojde k potrestání zla a k vítězství dobra? Nastane po mnoha bolestných chvílích okamžik usmíření a odpuštění?


Autor: Hortensie

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Přes nový práh

04:50 - 05:15

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - PORTRÉT: Antonín Moskalyk, rež...

05:00 - 05:15

5 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

20 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:15 - 05:55

50 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama