Zari
ohodnotit

Červený trpaslík [TV seriál]

Red Dwarf

Rok:
1988
Délka:
30 minut, 61 dílů
„Tři miliony let se řítí hlubinami vesmíru obří kosmická loď. Nikdo se špetkou zdravého rozumu by na ní dobrovolně nezůstal – a přece je na její palubě život…“
Popis / Obsah / Info k filmu Červený trpaslík
[série 1] rok 1988
1. Konec.
2. Ozvěny budoucnosti.
3. Rovnováha sil.
4. Čekání na Boha.
5. Sebevědomí a Mindrák.
6. Já na druhou.

[série 2] rok 1988
1. Kryton
2. Lepší než život
3. Díky za tu vzpomínku
4. Škvíra ve stázi
5. Queeg
6. Paralelní vesmír

[série 3] rok 1989
Posádka Červeného trpaslíka stále klopýtá hlubokým vesmírem, čelíc emoce vysávajícímu polymorfovi, psychotickému androidovi a verzi Země, kde čas ubíhá pozpátku.
1. Pozpátku
2. Trosečníci
3. Polymorf
4. Výměna těl
5. Fotostroj času
6. Poslední den

[série 4] rok 1991
Eso Rimmer přiletí z alternativní dimenze, Kryton se zamiluje a Listerovo kari se pokusí zabít svého konzumenta. 1. Kamila
2. DNA
3. Spravedlnost
4. Bílá díra
5. Jiná dimenze
6. Roztavení

[série 5] rok 1992
1. Hololoď
2. Inkvizitor
3. Psychoteror
4. Karanténa
5. Démoni a andělé
6. Návrat do reality

[série 6] rok 1993
Červený trpaslík je pryč a Lister si nemůže vzpomenout, kde ho zaparkoval. Hledání mateřské lodi zavede posádku do lovišť krvežíznivých replikantů, nepřátelské gelfské zóny či do reality Divokého západu.
1. Psirény
2. Legie
3. Pistolníci z Apokalypsy
4. Emocuc - Polymorf II.
5. Rimmerosvět
6. Mimo realitu

[série 7] rok 1997
Eso Rimmer z paralelního světa opět navštíví naši partu, přemluví Rimmera, aby ho nahradil v roli vesmírného hrdiny protože sám umírá, z jiné dimenze se objeví ješte jedna nová postava a to Listerova milovaná Kočanská!
1. Pekelně ostrý výlet
2. Nechystejte květináče
3. Zkouška kanálem
4. Stesk
5. Žádná legrace
6. Epidemie
7. Nanarchie

[série 8] rok 1999
Nanoboti vytvořili nového Červého trpaslíka a to i s celou posádkou, naše sestava je však hned po návratu vržena do vězení za útrapy které způsobila hutní společnosti. Ve vězení se přihlásí do Kanárků, což je skupina vězňů vyrážející na průzkumy do nejnebezpečnějších míst.
1. Zpátky v Červeném 1
2. Zpátky v Červeném 2
3. Zpátky v Červeném 3
4. Kassandra
5. Televize Kryton
6. Pete 1
7. Pete 2
8. Jenom sympaťák


Autor: efCZa

Popis / Obsah / Info k filmu Červený trpaslík
Červený trpaslík, těžařská loď, exploatující měsíce planety Saturn, je dlouhá pět mil, široká tři míle a její posádku tvoří 169 lidí. Do čtyřiadvaceti hodin bude 168 z nich po smrti… Jediný, kdo přežije ozáření, bude „poslední z posledních“, nejbezvýznamnější člen posádky, Dave Lister, který bude v době nehody ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let se tedy bude Lister nacházet pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Pozor! Nezapomeňme na senilní palubní počítač Holly, jehož původní IQ 6000 se smrsklo na IQ 60!
To je výchozí situace seriálu, jehož každá část nás zavede na palubu Červeného trpaslíka a dá nám s jeho hrdiny prožít mnoho všedních „kosmických“ dní i mnohá úžasná dobrodružství, která se můžou stát právě a pouze v budoucnosti, vzdálené tři miliony let…

Seriál Červený trpaslík vznikl v roce 1988 a do roku 1999 bylo natočeno 52 epizod. Čtyřikrát byl nominován na mezinárodní cenu Emmy, v r. 1994 ji získal, stejně jako mnoho jiných mezinárodních cen a uznání. Během let se stal pojmem a kultovní záležitostí, ve čtrnácti zemích byly založeny jeho fankluby, k jeho pravověrným vyznavačům patří mnoho slavných osobností celého světa (mj. např. Madonna), prodalo se téměř dva miliony videokazet a stejné množství knih.

Není tedy divu, že se k této úspěšné látce po téměř deseti letech BBC vrátila. První tři řady seriálu byly technicky zdokonaleny (digitalizace, počítačové přezvučení apod.), byla dotočená osmá (osmidílná) řada a Červený trpaslík se vydal na svou další úspěšnou pouť světem, na níž dorazil i k nám.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Červený trpaslík
Červený trpaslík je přes osm kilometrů dlouhá, kosmická loď vyrobená ve třiadvacátém století, která patří Jupiterské důlní společnosti. Původně měla 169 členů posádky a 400 vězňů, které převážela. Jenže to bylo před třemi miliony let, než došlo k ozáření smrtelnou dávkou kadmia 2, díky nedostatečně opravenému tepelnému štítu, a celá posádka kromě jediného člověka zahynula. Posádka Červeného trpaslíka bloudí bezbožným, pustým, a nepřátelským vesmírem, přičemž prožívá nesčetná neuvěřitelná dobrodružství. Mají pozoruhodnou schopnost zaplétat se do malérů a pořádnou dávku štěstí, protože se z nich téměř vždy dostanou se zdravou kůží.
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rick Alexander

Alexander Rick

Naposled navštívené:
Rick Alexander

Alexander Rick