Duben
ohodnotit

Červený trpaslík [TV seriál]

Red Dwarf

Rok:
1988
Délka:
30 minut, 61 dílů
„Tři miliony let se řítí hlubinami vesmíru obří kosmická loď. Nikdo se špetkou zdravého rozumu by na ní dobrovolně nezůstal – a přece je na její palubě život…“

Komentáře k filmu Červený trpaslík

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 95
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2008
britský humor + sci-fi =   skvělá zábava, která   neomrzí. Nevím, jestli   obstojí i v nové vlně   brutálně propracovaných   nákladných seriálů, ale   ti, co ho zažili v době   vzniku na něj nedají   dopustit. tehdy to bylo něco   úplně odlišného,   nového...a hlavně   vtipného....a Rimmer..mňam   :o)
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Červený trpaslík
1. série - 10/10
Opravdu špička všech   britcomů. Přesto že jsem   každý díl viděl aspoň   desetkrát, stejně si je   pouštím stále dokola.   Kýčovité barvy a   "speciální" efekty   mě pokaždé dostávají do   kolen, podobně jako   nesmrtelné hlášky všech   členů. Přesto že každý   člen posádky je "the   best" a skoro nemožné   určit si favorita, já   preferuji Listera za jeho   flegmatismus, lenost a další   jeho záporné vlastnosti:-)   Tak mě tak napadá, že ani   jeden z posádky se nedá   považovat za kladného   hrdinu...:-D Jinak pokud se   vám seriál líbí, jako že   podle přísěvků ano,   doporučuji všem i knihy o   Červeném trpaslíkovi,   které se kvalitou   vyrovnávaji sitcomu...

2. série -   10/10

3. série   - 10/10

4.   série - 10/10

5. série - 10/10

6. série -   10/10

7. série   - 10/10

8.   série - 10/10
Justik66
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Jednoznačně nejlepší   serial všech dob. Perfetní   děj, a všech sedum serii je   prošpikováno humorem, který   je v některých místech   doveden k dokonalosti.   zaručuji že ani u jednoho   dílu (52 dílu celkem) se   nebudete nudit. Já sám jsem   červeného trpaslíka viděl   už třikrát a určitě to   nebude koncové číslo :)
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Z toho sileneho serialu jsem   byl opravdu nadseny a i kdyz   ho davali az pozde v   noci,musel jsem vydrzet,abych   se mohl divat.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2013
Vesmírem se řítí přízemní zábava
Hlubinami vesmíru se řítí   humor, někdy třeskutý,   jindy poťouchlý, ale hlavně   lidově lidový nenoblesní.   Neviděl jsem zdaleka všchny   díly, ale ty co ano, mne   pobavily. A sympaťák lidovec   Listr, je správný uživatel   života.
Prasoid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Jestli má nějaký smysl   tohle vůbec komentovat. Tohle   svým ujetým humorem, v   němž se ztrácí všelijaké   hypotézy, logika a paradoxy   vesmíru včetně veškerého   kulturního bohatství homo   sapiens, buď diváka   uchvátí (mně to trvalo asi   3 díly), nebo ne.   Každopádně je to jedna z   kultovních záležitostí,   která o lidstvu jako takovém   může leccos vypovědět.   Přiletět sem ufon a narazit   na fanouška Červeného   trpaslíka, strávit s ním   nějaký čas či absolvovat   celý seriál, uděla by si o   nás obrázek celkem jasný.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2011
Náá čičií
Už kultový britský   komediálny seriál. Čo viac   dodať. Niektoré diely sa mi   páčili viac, niektoré   menej. Ale rozhodne je   kvalitný. Troška mi chýbal   neskôr Holly-muž. No a   jasným favoritom u mňa je   Kocour (čiča)
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Nejlepší sci-fi serial nad   všech dob a také naprostá   paráda v oblasti   televizního seriálu proto ho   všem doporučuji.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.6.2008
Omylem jsem viděl pár dílů   a zjistil, že to prostě   není pro mě. A to nemám nic   proti komedii nebo sci-fi. Asi   mi nesedí anglický humor.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Nejlepší seriál mezi   nejlepšími seriály.   Absolutní kult a dosud   nepřekonaná vesmírná   série s úžasným humorem a   zabíjáckými fory. Herci tu   naprosto excelují, nejlepší   jsou Danny John Jules a Norman   Lovett. Jakmile slyšíte   znělku, hned vás to musí   navnadit. Triky jsou skvělé   a je vidět, jak se postupně   zlepšovaly. A ačkoliv je   osmá série trochu slabší,   celkově je to na 200%.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Nikdy jsem nebyl žádný   velký fanda trpaslíka, ale   jeho originálnost a hlášky   jsou opravdovou klasikou!
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2013
Tak tento seriál mě   strašně baví a sleduji ho   vždy, kdy se na obrazovkách   objeví, protože vždy mi   něco unikne. Je správný   ,jak málo lidí dokáže   rozehrát solidní zábavu.   Zase není to žádná   řachanda, ale pozoruje-li   člověk jednotlivé postavy   od Listera a po hologram   Rimmera a nebo zlidštělého   kocoura, to je společnost,   která nabízí svůj život,   svůj příběh.Fakt dobrý!!!
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2015
Nedal by sis toust? Ne nedal a   ani wafli, ani topinku.   Rudýho skřeta vam cpou   všude jak cpal všem   toustovač tousty. Ale musí   se nechat, že nějaké své   kvality to má.
MildaX
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Seriál, který začíná   epizodou "Konec"   musí být buď ulítlý, nebo   šílený, nebo úžasně   vtipný. No a to všechno   Červený trpaslík je.
Co víc napsat než jen   slova chvály a nadšení?   Prostě skvělý komediální   seriál.
Kultovní na   každý pád, protože tolik   fanoušků ve světě i u nás   hned tak nějaký sitcom   nemá. Červený trpaslík   hraje svým humorem na tu   správnou strunu a lze se na   něj dívat zas a znova.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2022
Legenda v červeném
Fantastický britský sci-fi   sitcom s čtveřicí   originálních a vtipných   hrdinů kteří nás seznámí   nejen s vědou a historií ale   taky s mnoha popkultůrními   odkazy a vesmírem. A to   vtipnou formou. Podle mě   jeden z nejlepších sitcomů   vůbec a kultovní   záležitost nejen pro nás   geeky.
Pardal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2005
Naprosto nej seriál jaký kdy   vykoukl na tento svět,   můžete se dívat třeba   stokrát dokola a pořád se   budete válet smíchy.
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2007
Tak kultu Červeného   trpaslíka jsem rozhodně   nepropadla, ale uznávám, že   některé scénky jsou docela   povedené a některé jsou   dokonce jako ze života ...   „Z toho by se zbláznil i   naprosto normální člověk.   Už nemůžu takhle dál. Já   chci vanu, nesnáším sprchy,   nenávidím je. Zeptej se   každého co nesnáším a   víš, co ti řekne ? – Že   nesnášíte sprchy. -   Vidíš i ty to víš a to mě   sotva znáš. Potřebuju vanu!   „ Zoufalství Kochanské   naprosto chápu a přihazuju 1   * k hodnocení této série.
Rene1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2008
První a nejlepší série o   Červeném trpaslíkovi.Tady   to mělo ještě vtip, nápad   a styl. Později se seriál s   každou další sérií   stával těžkopádnější a   těžkopádnější.
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Celkově jsou příběhy této   série vtipné s velmi   kvalitním scénářem. Herci   a jejich filmové charaktery   jsou taky hodně autentické.   Skvělý komediální seriál.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2018
Od první do osmé řady   "the best" seriál.   Spousta ucelených   příběhů, které mají   hlavu a patu a přitom jsou   vtipné. Nové řady jsou už   trošku slabší. Snad proto,   že hlavní hrdinové   zestárli, ale jejich postavy   se nijak nevyvíjely a už se   jim to věří jen s   obtížemi. Nicméně   složenky se neptají. Pro mě   zůstává ten pravý Red   Dwarf v prvních osmi   řadách. Zbytek je   nastavovaná kaše.
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.3.2006
Naprosto úžásná první   série rozpoutala kult, který   se u televizního sitcomu jen   tak nevidí. Naprosto   neokoukatelné. "Všichni   jsou mrtvý Dejve.Všichni   Dejve." :)))))))))
lynn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2008
geniáááááálnííííí
Ať žije Anglie a její   nepřekonatelný humor. Kdyby   šlo oznámkovat 11, pořád   by to bylo málo. Zamilovala   jsem si každou postavu. Není   slabších a silnějších   rolí, každá je   jedinečná.

Hláška: "Mám IQ   6000, což je stejně, jako   má 6000 učitelů   tělocviku." je jen   jednou z mnoha. Nevím, jak   jsem mohla bez tohoto seriálu   přežít 24 let života.
reby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2011
Suprovej serial, kdo ho nezná   jako by nežil, pro někoho je   ten anglickej humor vo ničem,   ale já se u toho chlámu   furt, musím říct že sem   viděl ty nový díly co   natočili a už to přeci   jenom nebylo ono, ale stará   klasika je stará klasika
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Veliká škoda,
že tento TV seriál již   nelze nikde shlédnout. Někde   jsem četla, že se   připravuje - snad - filmová   verze. Vtipné komentáře   celé posádky Červeného   trpaslíka mně vždy   rozchechtaly, hlášky Chrise   Barrie, nebo chcete-li magora   Arnolda Rimmera jsou to   nejvtipnější a   nejlegračnější, co jsem   kdy (od sledování Černé   zmije) slyšela. Doporučuji   všem.
Ela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Můžu se jen přidat k   chvále všude okolo.Pravda   je,že suchý britský humor   je nenapodobitelný a ne   každý ho chápe.Pokud do   něj ale proniknete,   propadnete mu.Člověk se jen   těžko rozhoduje, kdo z   posádky je nejlepší(ono to   vlastně asi není dost   dobřě možné),ale já   osobně dávám přednost   Rimmerovi,protože   pokaždé,když je mi na   nic,pustím si trpaslíka a   když vidím ten jeho   stupidní zjev,je mi jasné,   že existuje i mnohemvětší   looser než jsem já.Skvělá   terapie,vřele doporučuju :-)
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2007
No tady na to je zbytečné   psát dlouhé   komentáře....je to prostě   geniální. Všechny postavy,   hlášky....prostě všechno.
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Naprostý skvost napěchovaný   skvělými hláškami. Osobně   na tenhle seriál mohu koukat   neustále dokola a ani tak se   neokouká. Nezapomenutelný   Chries Barrie jako Rimmer je   snad moji nejoblínenější   seriálovou postavou. Jeho   hrdinské kousky jsou   legendární, protože   rychlost s jakou se dokáže   někde schovat je až   neuvěřitelná a jeho já z   jiné dimenze ESO Rimmer je   opravdu frajer.
leunka592
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2009
RED DWARF patří mezi   nejlepší seriály co   znám!!!
Ty nové (z   roku 2009) jsou dobré, ale ty   starší jsou přece jenom   lepší...
Horten
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2009
Jeden z nejlepčích seriálu   vubec hlavně ty první   série....teno seriál musí   vidět každy...naprosto   skvělej humor.
AlCapone
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Tak toto dílko je naprosto   nutná klasika:) Skvělé   hlášky od začátku až do   konce!!!:)
Myshitchka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2005
Toto nelze okomentovat,na to   se lze do zblbnutí koukat:)
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2010
tenhle seriál je úplná   klasika. Dobrý britský humor   a nápaditý děj. Mě   vždycky dostanou ty   přirovnání.
lucy.v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.12.2014
9 z 10 jen kvůi tomu, že mě   pak víc nadchl Hotel Babylon,   ale jinak jsem na trpaslíkovi   vyrůstala, četla jsem ho a   je už součástí mého   života. Miluju anglický   humor a všechny postavy v   seriálu. Jen ty nejnovější   jsem ještě neviděla a to   mě mrzí, musím je sehnat
callaghan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2008
11/10
Lepší sitcom nehledejte.   Červený trpaslík všechny   ostatní hravě převýší, a   to hned díky několika   faktům. Všechny příběhy   jsou promyšlené, slovní   humor nemá chybu a každý   díl skrývá kvanta   geniálních hlášek a scén,   které dostanou každého.   Vyzdvihnout zaslouží (jako u   Simpsonů) trefný dabing   (například Kocour snad   nemohl být namluven líp) a   vynikající překlad. Prostě   paráda.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2007
10/10
Tento seriál se stal již   mým kultovním. Ostrovní   humor je mi velice blízký.   Myslím, že nikdo nedokáže   být tak srkasticko   sebeironický, jako právě   Britové (spíš tedy   Angličani).
Hulič   pohodář Lister, upjatý   nešukač a bonzák Rimmer,   parádivý Kocour a IQ 6000...   Skvěle vyvážená čtyřka.   V restauraci si s kamarádem   objednáváme zásadně kuře   Vindalů a polévku Gaspáčo   :o)
Lucanus001
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2012
Tak tento seriál je jeden z   nejlepších, už jenom proto   že přišel s vlastní   vnítřní myšlenkou a   nekopíroval ostatní.
Byl to už ve své době   jeden z nejlepších   seriálů, ale i v dnešních   dnech se může rovnat   současným seriálům.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Existuje ještě někdo kdo by   neznal trpaslíka??Naprostá   dokonalost.Myslím že nemá   cenu víc psát,tohle musí   znát každej a kdo ne,tak ať   si to kouká hodně rychle   sehnat.
Majda88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Karanténa!!! _Co dodat? Já   ten díl doslova miluju!!!   Rimmer, když se objeví v   těch šatech, já prostě   chcípám!!!!! Od té doby, co   jsem to viděla, cítím, jako   největší pohanu slovo   fouňa!!
Nenkyta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Tento seriál zbožnuji.   Můžu na něj koukat hodiny a   hodiny a neomzí se mi.Báví   mě postava Rimmera a ani   kocour není k zahození.
Rosomak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2005
Jednička mezi sitcomy,   klasika, úžasnej zážitek,   nevim jak bych to měl ještě   pojmenovat... někdy Blbý až   je to geniální...
kaylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Červeného trpaslíka jsem   objevil díky své   přítelkyni a jsem jí za to   vděčný, bez ní bych ho   neznal a o hodně bych   přišel. I ve vlastním   životě používám hlášky   z tohohle seriálu, to už je   kult a Trpaslík si svůj kult   rozhodně zaslouží.   Nepopiratelně a   neoddiskutovatelně.
weitinger
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Podle pořadového čísla   nevím, která část seriálu   je tato, o které píšu. Je   to jedno, celá série je   povedená /menší výhrady   bych měl pouze k několika   epizodám s Kočanskou/,   hledal jsem chybu, nenašel.   Postavy vykreslené do   nejmenších detailů, i něco   navíc /proměna kocoura v   inteligentního tvora je   učebnicová a navíc milá/,   za to by se nemusel stydět   ani klasik klasiků. Scenérie   kosmické lodi a různých   planetek okolo, kde se   odehrávají příběhy, to ve   formátu Tv inscenace nemá   obdoby v celém filmovém   světě. Slova jako   nápaditost, invence,   fantastický humor, nadhled,   tentokrát padají na úrodnou   půdu. Tak nezbývá, než   spílat, že se tvůrci   spokojili s: co týden, to   jeden díl.
Himer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Klasa
Tohle je "KULTAK"   jak hrom! Nejlepsi sitkom nasi   planety.Ma sice par   malinkatech der,ale nic   lepsiho neni a ani   nebude.Doufam,ze se konecne   rozhoupou v BBC a natoci   celovecerni film.Uz jim to moc   trva!
Thomax
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Pro příznivce anglického   humoru naprostá   samozřejmost. Kdo neviděl,   nepochopí. Kdo viděl,   dostane se do křemíkového   nebe.
Rumenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Seriál, na kterém sjem   strávila půlku svojí   pozdnější puberty. Hodně   hlášek vstoupilo do dějin a   naší slovní zásoby. Tenhle   druh humoru mi sedí. O tomhle   se nedá psát, to se musí   vidět!
Stilicho
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Tento sitcom někomu prostě   sedí, někdo ho odsuzuje. Já   určitě patřím do té   první skupiny. Je to totiž   IMHO asi nejlepší seriál   vůbec všech dob. A proto   nezbývá než říct, že ty   co mu dávají nízká   hodnocení, nepobrali moc   rozumu.
Ancient
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Taktéž má životní láska.   Trpaslík je nepřekonatelné   dílo, nikdy sem nepochopil   proč nedostali tvůrci   pořádné peníze na efekty   atd. ale nikdy mi to nevadilo,   jelikož to seriálu spíše   prospělo. Kýčovité barvy,   geniální hlášky, suprové   zápletky, naprosto obyčejní   dokonale vymyšlení   hrdinové....ááá jdu si to   zase pustit.
michaela666
Hodnocení:
Přidáno: 12.12.2007
Minulý víkend jsem si   pustila s Hannou první dvě   epizody. Nejvíc jsme se   zasmáli, hlavně při   epizodě1. která se jmenovala   KONEC.
a za druhý   jsme to měli přepálený od   jednoho spolužáka a tak pod   logem čt1 byla napsaná   stávka.. =o)
Vlnik
Hodnocení:
Přidáno: 23.2.2019
Asi tenhle seriál nechám bez   číselného hodnocení. Ono   to totiž nejde, Červený   trpaslík má naprosto   geniální začátek,   minimálně první dvě   série. Jenže mi přijde, že   s přeměnou Hollyho v ženu   šla úroveň humoru takřka   skokově dolů a to fakt o   hodně. Tak, že jsem to   přestal sledovat a to fakt   moc často nedělám.
McFady
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2009
...
Nejlepší seriál!!! kam se   nato hrabou třeba   přátelé!! Red dwarf je   nej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   !!!!!!!!!!!
dave86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2007
Kdyz jsem tento serial videl   poprve nechapal jsem co na   nekteri vidi tak uzasneho. Po   druhe mi to doslo. Stal sem se   fanouskema a bylo mi smutno u   posledniho dilu ze tvurci   nenatocili dalsi a dalsi dili.   Jedny z nejhorsich efektu jake   kdy kdo videl dodavaji jeste   vetsi stavu. Vesmirna sranda   ktera jen tak zapomenuta   nebude.
RoboDevil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Red Dwarf
Kdo neviděl ten   nepochopí!!!
Seriál   který nemá jedinou chybu a   může se chlubit perfektním   humorem!!!
Něco jako   pomsta serfujících   sexyvampů v bikinách!!!
rea67
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Škoda, že sa už tento   perfektný seriál nenatáča,   lepší relax nepoznám,   hlášky z tohto seriálu sú   neprekonateľné, susedia asi   nemali zo mňa veľkú   radosť, keď som sa v noci   rehotala na plné hrdlo...Je   to vlastne najlepšia paródia   na sci-fi, aká sa v histórii   tohto žánru natočila.
Morbo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Je vůbec někdo, kdo tohle nezná?
Naprostá klasika na poli   britského humoru hned vedle   Monty Pythonů. Seriál na   první pohled vypadá jako   parodie Star Treku, ale   jakmile člověk pronikne a   nechá se pohltit (což   rozhodně není obtížné),   ihned pochopí, že toto je   naprosto samostatné dílo   plné svých vlastních   úžasně kreativních vtipů.   Humor na úrovni, humor   vkusný a vytříbený. Ne   každýmu musí sedět, ale   každý zajisté musí vidět,   jakou úroveň a jaký   jedinečný styl tento seriál   má. Nekonečná smršť   gagů, která se v   pozdějších dílech sice už   maličko opakuje a věrný   divák předvídá hlášky   ještě dřív než jsou   vyřknuty a i tak se kouzelně   baví. Nevídané.
Oceňuji i to, že seriál   dokázal skončit přesně v   tu pravouch chvíli.   Všehovšudy 52 dílů (pokud   se nepletu) je přesně ten   správný počet, aby si   seriál uchoval své   jedinečné kouzlo a neupadl v   balast.
Lze něco   vytknout? Stěží...
Dave_7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2008
Nikdy jsem sitcomy neměl   rád, ale když jsem kdysi   dávno náhodou v televizi   viděl jeden díl Červeného   trpaslíka, okamžitě jsem si   ho zamiloval. Trpaslík   prostě nemá chybu.
Monk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Geniální kousek. Na Jistě,   pane ministře a Černou zmiji   to sice podle mě nemá, ale i   tak je to nesmrtelná klasika.
Isabella116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2007
nejlepší seriál, který kdy   mohl být vytvořen, skvělé   hlášky, výrazy, obsah,   prostě bomba=) a herci?   lepší to ani být nemůže.   pokud jste někdo četli   knížku, chybí vám tam asi   Listerův život před   nástupem na Červeného   trpaslíka a jak poprvé   potkal Rimmera, ale to se   ztratí=DDD prostě skvělý,   můžu jen vřele doporučit=)
EwiczkaH
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2005
Co dodat - prostě červený   trpaslík!!!!
Buďto   MILUJETE nebo neznáte. ČT   bude vysílat od ledna 2006   pravděpodobně v pátek v   nočních hodinách - takže   pokud neznáte....
Shugy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Kocour, kybernetik, hologram a kari-fyl
Tak tenhle sitcom nemá vůbec   chybu... Stejně tak jako   Jistě pane ministře nebo   Haló, haló oplývá typicky   britským humorem. Někomu by   nemusel sedět svým   žánrovým zasazením, ale to   nic nemění na geniálnosti   tohohle seriálu...
James000
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Tento seriál je super dávám   mu 10 b..ale zase má taky   sví mouchy jako každej   seriál.. má super efekty a   taky jsou dobří herci ale   zase mam to radši s titulkama   no..
herzyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2007
RED DWARF
tentoserial je absolutni   spicka i herci ,kteri dabuji   jsou poslouchatelnejsi i nez   original,ale tisice hlasek   arnolda alistera jsou   nezapomenutelne¨:HITLER? TOJE   TEN CO SKONCIL SE SVYM TYMEM   DRUHEJ VPOSLEDNI SVETOVY VALCE
kyushi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Super seriál
touto sérií začíná   putování Listra s Rimmerem a   Kocourem. Později se knim   "přidá" i   Kryťák, ale to až později.   toto je prostě super seriál   a jde na něj koukat stále do   kolo a do kolo. V českém   dabingu je stejně kvalitní   jako v angličtině. Takže se   usaďte a příemnou zábavu.
Utah79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2007
Scifi situační komedie,   kterou snad na čt2 nikdy   nepřestanou vysílat, plno   dobrého humoru. Stojí to za   podívání.
roman1211
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2011
Můj nejoblíbenější   seriál,i když byl natočen   před 30 lety,zatím ho   žádný seriál nepřekonal a   asi ani nepřekoná.
Devilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Seriál mého života. Tak   nezapomenutelný a v mnohém   tak originální. Pokud jste   člověk   ,,rimmerovského" typu,   tak se na to ani   nekoukejte...nemělo by to   smysl.
papi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Neexistuje nic lepšího, co   kdy a kdy bylo kým natočeno.   Tenhle seriál se vám zažere   pod kůžu a už vás   nepustí. Není to jen   obyčejný seriál, ale styl   života! Možná že někoho   nejprve odradí prostředí ve   kterém se děj odehrává,   ale po chvíli zjistí, že o   to tu opravdu nejde a i   zarytí odpůrci vědecko   fantastického žánrů si   humor, který je v každé   věte, každém slovu   zamilují a propadnou mu   stejně jako já. Kdyby bylo   vyšší číslo než 10,   dostal by seriál minimálně   20.
maki.pátková
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2014
zaručeně nejlepší seriál,   jaký jsem kdy viděla. vůbec   nic tomu nechybí.   puntičkář Kryton, až   někdy nechutný Lister,   Rimmer posedlý pravidly a   sobecký Kocour. dokonalé   obsazení. nedokážu si   představit, že by tyto   postavy zahrál někdo lépe.   u některých hlášek jsem se   válela smíchy po podlaze a   musela si je pořád dokola   připomínat. dokonce jsme je   s přáteli použili i v   naší scénce na táboře.   všichni se u toho smáli.   jednoduše nejlepší a   nejvtipnější seriál ze   všech, který nikdo a nikdy   nepřekoná.
mijala
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Tento seriál je nejlepší   komediální seriál. Můžu   ho vidět několikrát za   sebou a nikdy se mi neomrzí.   Řekla bych, že je to hlavně   kvůli skvělým hereckým   výkonům Craiga Charlese a   Chrise Barrieho. Příběh o   lodi, která je 3 miliony let   ve vesmíru, kvůli špatně   opravě pláště, která   zabila celou posádku, až na   Davida Listera, který byl v   tu dobu ve stázi. Jeho   společnost mu dělá tvor,   který se vyvinul z mláďat   jeho kočky a hologam Arnolda   Rimmera, jeho   "kamaráda". Podle   mě je Rimmer prostě   magoooooooor, ale srandovní   magoooooooooor. Vždycky   řekne něco srandovního. A   proto tenhle seriál patří k   mým oblíbeným.
Renuleee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Dokonalý seriál na   odreagování mysli a   posílení břišních svalů   smíchem.:) Líbí se mi   duchaplné nadávky, které   postavy vymýšleji. Např:   "chrchel plovoucí v   toaletní míse   života.":)
markus48
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
trpaslik
najlepsi serial aky som kedy   videl
sulal som sa od   zaciatku az do konca a jedina   chyba ktoru tento serial ma je   ta ze ma len 8 serii a 52   dielov
dufam ze   slubovany film bude rovnaka   pecka ako serial
TheTigg
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2011
Červený trpaslík to je   prostě úžasný seriál   plný úžasných hlášek,   které si musíte zapamatovat!   Je to snad jediný seriál u   kterého jsem se opravdu   bavil. Herci podali skvělé   výkony a serial se pro mě   stal nezapomenutelným. Tohle   prostě musíte vidět,   musíte!
hannibanny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2010
Lepší mazec neznám. Relax   pro kazdou chvíli, už znám   některé hlášky nazpaměť.   Mám doma i knížky a prostě   na to nedám dopustit a kdyby   mě poslali samotnou do   vesmíru, tak bych si tam   vzala s sebou rozhodně tenhle   seriál. Lister, Rimmer,   Holy,Kocour a Cryton s   Kotchanskou něco naprosto   dokonalého, jenom by si   zasloužili víc dílů, ale   zase nadruhou stranu v   nejlepším se má přestat,   ne?
shizuka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2008
genialni humor!
Tě péro sombrero!:)Genialne   vtipne,zabavne,kultovni..Presn   e tento druh humoru   miluju,nejradsi mam asi   listera,ale rimmer,kocour a   cryton jsou taky supr,vsichni   se vyborne doplnuji,tento   serial je moje srdecni   zalezitost,nasmeju se u   kazdeho dilu z plnych   plic:-).
Listy:Rimmerovi umrel   tata..Kocour:ja radsi   kure:))))))
punki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2007
miluju Červeného   Trpaslíka!!! je to můj   nejvíc nejoblíbenější   seriál na světě!!! miluju   ty situace, ty hlášky, ten   humor... a miluju Rimmra!!!
adelkasprdelkas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Tohle je seriál na který   můžu koukat pořád dokola a   stejně se mi neomrzí.   Britský humor je můj   nejoblíbenější a co se   týče britcomů, tenhle je   určitě nejlepší.   Originalita jednotlivých   příběhů nespočívá pouze   v humoru, ale i ve   vynalézavosti. Většinou se   odehrávájí na vesmírné   lodi Červený Trpaslík nebo   vozítku Starbug, ale spousta   epizod se odehrává třeba na   zemi nebo na jiných   zrůdných planetkách:-)   Výběr herců nemůže být   lepší a podle mého český   dabing seriálu spíš   přibírá, než ubírá na   hodnotě, i když to závisí   hlavně na zvyku. Červený   Trpaslík rozhodne není   ztráta času!
karlos007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2005
Klasika
Cerveny trpaslik to je proste   klasika. Kdo videl vi, kdo   nevidel necht urychlene   zkoukne.
flufit
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
tenhle seriál klasika ..   prostě no comment ... kdo   neviděl o dost přišel :)...   fakt doporučuju
tripx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
je to pecka ...
... kdo nevidel neuveri , kdo   videl zkoukne znovu ale preci   jenom pri   "poslednim" dile je   mu smutno ze ten to dnes jiz   klasicky serial nebude nikdy   dokoncen :( neb tvurce trva   jiz nekolik let na filmovem   celovecernim zpracovanim a   pokud nebude .. nebude ani   pokracovani serialu:(

...at zije cerveny   trpaslík
score
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2012
tenhle seriál jsem si   zamilova hned po 1.serii. Je   to prostě skvělej britskej   serial s perfektním humorem a   ještě lepšími naražkami.   Nejde si ho nezamilovat.
Icarro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Když se podívate samy   pochopíte. Tvrdý humor vás   zarve do křesla a nepustí,   švitořivý Lister, samolibí   Kocou a nechvalně známý   RIMMER, prostě takhle   kombinace - tut - off.
prochor666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2009
anglická klasika
film který vznikl jako já   jsme stejně staří.   anglický humor je pojat   velice originálně,, podle   mě nesmrtelný ukazatel   anglického pojetí humoru,   který neni vždy pro nás   ostatní evropany příliš   pochopitelný..... ale   trpaslík je vyjímkou
Velinek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2008
O tom, jak je tento seriál   kultovní,   nezapomenutelný,... no   prostě nejlepší, už toho   zde zaznělo hodně. Ráda   bych se vyjádřila hlavně k   českému dabingu. Nad   originál samozřejmě není,   ale před těmi, kteří se na   českém znění podíleli   nezbívá než smeknout.   Stejně dobrá kvalita jako u   dalšího kultovního britcomu   Haló haló.
Linville
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Dát tomuto seriálu méně   než 10/10 považuji jako   urážku tvůrců.Skvělý   herci,tuny těch nejlepších   hlášek a skvělý   scénář,toto vše dělá z   Červeného trpaslíka když   né nejlepší tak alespoň   jeden z nejlepších   seriálů,jaký kdy byl   natočen!!!
Hangman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Zatím je to nejlepší   seriál v produkci BBC, který   jsem viděl. Dá se na něj   díky neokoukanému britskému   humoru dívat stále.   Doporučuji shlédnout všech   8 sérií, ale hlavně od   prvního dílu. Všem kdo   mají rádi humorné seriály   doporučuji.
joel.ra
Hodnocení:
Přidáno: 2.4.2006
Báječný televizní seriál   plný invence a   neopakovatelných gagů...
Usire
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Mizerné efekty skvěle   kontrastují se špičkovým   anglickým humorem,   perfektními scénami   zahranými neznámími   herci... nejlepší serál co   jsem kdy viděl...
fraeric123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2022
Já, si tenhle sitcom zalíbil   už na první pohled. Za mě   nej americký sitcom! Na jaře   disku mám všech 12 sérií a   když už nemám na co koukat   vždy mě vtáhnou do děje!   ;D (je mi jedno že jsem je   viděl nejmíň 1000x stejně   mě baví.
psichi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Nejlepší anglický sitcom co   existuje, možná proto se   stal kultem, celý seriál   jsem viděl už aspoň 7x.   Celá posádka je prostě   skvěla, hází do placu jednu   hlášku za druhou. Už první   díl s názvem konec je   skvělej. Hláška: „Holly   to jsi to nemohl říct   dřív, právě jsem snědl   půlku posádky.“
TheNail
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2008
První tři řady prostě   dokonalé,ale od čtyřky se   to začalo trošku   zhoršovat..ale furt to bylo   super,hlavní dva   protagonisté vytvářejí   dokonalý protiklad a každá   hláška je super.
drsorge
Hodnocení:
Přidáno: 9.10.2007
Perfektní anglický humor   zvláště palubního   počítače Hal 6000 ,Dave   Listra i Danny John-Jules   ktery stvarnil postavu kocoura   na jejich dobrodružných   toulkách vesmírem , kteří   jako jediní přežili ze 160   člené posadky osmi   kilometrové lodi důlní   společnosti
Houmer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Poprvé jsem narazil na   Červeného trpaslíka když   mi bylo deset a hned se mi   dostal pod kůži. Před   nedávnem jsem si sehnal   všechny díly a koukal na ně   od rána do večera. Fakt   super zábava, která jen tak   neomrzí. Vřele doporučuji   všem, kteří ještě neměli   tu čest setkat se s tímto   seriálem (I když takových   už se dnes asi moc nenajde)   :-) .
padik35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
kluci z trpaslíka
Tento seriál je opravdu   rozpoluplný, jsou zde známky   britského humoru, který je   dost nakažlivý. V mém   okolí je dost lidí, co si   myslí, že je to kravina, ale   také dost lidí, co daný   výtvor pavažují za   kultovní věc. Já osobně si   pouštím seriál jako   večerníček u kterého   usínám, už ho jen   poslouchám, protože vím co   se stane. Krasné se u toho   usíná. :-P
venca100
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Víc než geniální
Toto se producentům opravdu   povedlo,spojit vesmír a   ještě taková nálož   smích.Doporučuji   všem,kteří mají rádi   srandu.
djskapat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2008
Pro toho...
Pro toho kdo viděl a   zamiloval si jako já,
tady nic psát nebudu.
Ovšem pro toho, kdo   neviděl či si   nezamiloval,
tu musím   napsat:TVOJE CHYBA –   PŘICHÁZÍŠ O HODNĚ!
pumlič
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2009
beeeest seriál
Červený trpaslík je moje   srdcovka která si zaslouží   titul nejlepší seriál   všech dob.Hlášky,skvělý   scénář,herci (zejména   Chris Barrie alias   Rimmer)Britové zkratka   umí.
Je to PECKA!!
mimochodem všechny díly   už jsem shédnul během   minulého roku 18krát je to   normální?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67251minih67251Pozemšťané, koho budete volit? (2009) [DVD] 
n
minih15369minih15369Pane, vy jste vdova! (1970) 
Pane, vy jste vdova! n
minih69467minih69467Živí mrtví (2010) [TV seriál] 
The Walking Dead n
minih154024minih154024Aquaman (2018) 
Aquaman n
minih25619minih25619Nápoj lásky č.9 (1992) 
Love Potion No.9 n
minih37102minih37102Tajemství nesmrtelných (2002) 
Tuck Everlasting n
minih141087minih141087Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017) 
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi n
minih19250minih19250Smrtonosná past 3 (1995) 
Die Hard: With a Vengeance n
minih49311minih49311Krvavý Valentýn (2009) 
My Bloody Valentine 3-D n
minih43069minih43069Prázdniny pana Beana (2007) 
Mr. Bean's Holiday n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10