Zari
ohodnotit

Bratrství [TV seriál]

Brotherhood

Další název:
Down City; The Hill
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
60 minut, 29 dílů
Popis / Obsah / Info k filmu Bratrství
Projekt Brotherhood se zdá být jednoduchým, ale tohle opravdu funguje. V kostce řečeno, cílem seriálu je poukázat na maličkost, že politika a organizovaný zločin (i v malém měřítku) jde někdy ruku v ruce.
Především je o dvou silných a inteligentních bratrech, z nichž jeden je gangster (Michael) a druhý je politik (Tommy) a oba se vždy snaží pokročit o kus dál ve svých plánech. Někdy pracují společně, ale častěji se dostávají do vážných a rozporuplných situací.
Michael Caffee se po nějaké době objeví ve městě, aby znovu našel svou rodinu, kterou před sedmi lety opustil. Jeho bratr Tommy je politik, a ačkoliv má každý z nich úplně jiný život - propojují se, ostatně tak to v dnešní Americe chodí. Následně se v seriálu ujistíte, jak spojené je celičké město, jelikož všichni vyrůstali pospolu. Všichni gangsterové, politici a ostatní lidé působí, jako by byli do jednoho zapletení ve všech spiknutích v první sérii.

Nejpůsobivější postavou je Michael Caffee. Nevím, jestli se dá do jeho role obsadit někdo jiný, protože kdykoliv se zadívá skrze kameru přímo na vás - máte pocit, že takhle vypadá každý "grázl".
Ale není to jen osoba Michaela, která je dobře obsazená - vlastně lze říct, že všichni účinkující se do své role naplno ponořili. Michael na první dojem působí jako arogantní nadutec - možná by slušelo pár změn ve scénáři, protože postupem času se jeho postava přeci jenom ukazuje v jasnějším světle....
Na druhou stranu je potřeba říci, že jsou tam důležitější věci než Michaelovy osobní pletky. Způsob, jakým jsou prezentovány osobnosti obou bratrů jasně naznačuje, že Michael se začíná více starat o svůj stinný život, zatímco ho ten Tommyho veřejný život nutí být na soukromí více háklivým a proto nezvládá svou sebekontrolu. Je nad slunce jasné, že se rovněž nedokáže srovnat s tím, že se jeho stará, residenční irská čtvrť dostává pod kontrolu menších partiček a že jím od dětství milované obchůdky jsou zavřené a okupují je pupkáči ze Starbucks.

Tommy Caffee se stává hlavou chaotického města Hill na Rhodském ostrově. Stává se staromódním, místním stranickým funkcionářem. Není však svatý, je to pragmatik: loajalita = hlasy a hlasy = síla ...a že má Tommy instinkt shromažďovat moc. Pracuje tvrdě na své kariéře, vzorně se také stará o svou rodinu. Jak se ale ukáže, nikdy to nemusí být to nejlepší a jak to bývá v Americe, i "american dream jednou skončí".

V dalších rolích si povšimněme Eileen Caffee, manželky Tommyho, která začíná být znuděná svým životem, podvody, vztahy, pozice milující a loajální manželky…
Tato role je klasickým, celkovým dopadem mužské kariéry-slepoty, kterou jsme viděli už v mnoha filmech.
Pak tu máme matku obou bratrů, zajímavou postavu, kterak zřetelně jednoho ze synů upřednostňuje a miluje více než toho druhého.

Shledávám tento seriál velmi povedeným kvůli své extrémní realističnosti, zvláště ve vyobrazeních temnějších hledisek života. Například násilí, domácí trable, politická nestabilita, zneužívání drog. Téma se postupem vývoje malinko mění, leč režie a silné herecké výkony vás pokaždé udrží v naprosté pozornosti.
Jason Isaacs, který hraje Michaela je neuvěřitelně věrohodný a charizmatický, čímž se mu podaří (u něho) známý trik skloubit váš odpor a sympatie ke grázlovi.

Seriál není tak úplně pro každého, je velmi temný a obsahuje násilí, rouhání, sex a vulgarismy, leč to vše k tomu naprosto pasuje.
Někdy se jen takto dá vyjádřit ta pravá napjatá atmosféra.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama