Zari
ohodnotit

Bakaláři [TV cyklus]

Po přízni řízni (1974) - 10. díl (3. série)

Další název:
Bakaláři 1974: Po přízni řízni; Stokoruna; Med; Útěk
Rok:
1974
„Cyklus malých příběhů ze života podle námětů televizních diváků, tentokrát v příbězích Stokoruna, Útěk a Med.“

Komentáře k filmu Po přízni řízni

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.12.2017
k povídce "Stokoruna"
Minipovídka o tom, jak i v   přízni se najdou lidé,   kteří jsou bezohlední. Od   většiny bakalářských   povídek se liší tím, že   podobné zkušenosti lidí   nejsou k smíchu. Tentokrát   to dobře dopadlo, ale kdo z   lidí je tak pohotový, aby   dovedl zareagovat na   plánovaný podraz   příbuzného člověka?   Většina lidí doplatí na   "sviňárny" svého   okolí. Náhoda tentokrát   zahrála velkou roli, čímž   se příběh dostává do   roviny nepravděpodobnosti.   Ladislav Pešek drží   hereckou úroveň na výši.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2011
Ano, taky si na tenhle   příběh vzpomínám... Dana   Medřická tu byla v roli   tchýně opravdu "baba na   zabití". Prostě taková   ta milující babička, která   zapomíná, že cesta do pekla   je dlážděná dobrými   úmysly...
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2016
Povídka ´Útěk´

Povídka vhodná na   diskuzi. Co postava, to   charakter, to smysl pro   lidskost a pochopení. Jana   Hlaváčová hraje ženu vdovu   se dvěma malými dětmi,   kterým zrovna umřel táta.   Petr Kostka hraje muže,   který se s onou vdovou   seznámí a vezme si jí.   Děti ho mají rádi a on je.   Prostě jim to klape. Dana   Medřická si zahrála   babičku dětí a matku jejich   zesnulého otce, která nerada   vidí u dětí cizího muže.   Jaká je pointa příběhu? O   lásku ke svým dětem. Nejde   jen o to, že jsou malé, ale   proč by stará žena neměla   mít ráda již dospělého   syna? Babička je považována   za tu zlou, ale ve   skutečnosti tomu tak není.   Myslí na svého syna i po   jeho smrti a nerada vidí,   když se o jeho děti, pro   které je i ona ochotna   udělat vše, má náhle   starat cizí chlap. A ví, jak   to v životě chodí. Ono   také záleží na úhlu   pohledu a divák si vezme   převážně ten ze strany   vdovy, tudíž považuje   babičku za zlo. V jakém   smyslu? Z lásky ke svému   synovi a vnoučatům? Tohle   pochopí jen člověk ve   starším věku, dřív ne. V   povídce je prezentována   lidskost z obou stran   barikády, nic víc. O tom,   že je příběh dojemný jak   to všechno dobře dopadlo   však nemůže být pochyb.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

17:55 - 18:40

33 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

58 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

33 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama