Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Pluj tiše, pluj hluboko

Run Silent, Run Deep

Žánr:
Rok:
1958
Délka:
93 minut
„Když chtěli zvítězit, museli zkrotit peklo. Clark Gable a Burt Lancaster v dramatickém příběhu ponorky, odehrávajícím se za druhé světové války.“

Komentáře k filmu Pluj tiše, pluj hluboko

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2011
válka sledovaná periskopem
Pominu-li nepřekonatelný Das   Boot Wolfganga Petersena, pak   patří film Pluj tiše, pluj   hluboko k tomu nejlepšímu,   co bylo o ponorkách ve válce   natočeno. Je samozřejmě   nutno vzít v potaz věk filmu   a tedy i technické a trikové   možnosti jeho tvůrců. A   právě před triky musím   smeknout klobouk. Filmů o   ponorkách vzniklo relativně   dost, zřejmě je to vděčné   divácké téma. Přesto si   myslím, že někteří   tvůrci zpracovávající   podobné téma o pár   desetiletí později   nedokázali i se svými   počítačovými vymoženostmi   navodit tak realistickou   atmosféru, jaká byla k   vidění zde. Skvělé je i to   staré herectví, kdy se chlap   vždy choval jako chlap, byl   čestný, přímý a ochotný   podat kdykoliv v nouzi   pomocnou ruku. Kdeže ty doby   jsou, kam jsme to dospěli?   Vždyť dnes jsou podrazáci   a intrikáni jaksi povinně   předepisováni do každého   kolektivu už přímo   scénáristou. A je-li to   absolutně uzavřený kolektiv   osádky ponorky, pak je to   skvělé. Je to scestné, nebo   jsem já divný? Pro mě   jednoznačně bezchybný film,   kterému nemám co vytknou, a   proto jej vřele doporučuji.
HonzaS11
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2010
Námořní kapitán dostává   šanci pomstít se japonskému   nepříteli za svoji posádku   o kterou přišel za druhé   světové války v Pacifiku.   Před realizací svého plánu   získává členy a důvěru   nové posádky nekonečným   nácvikem časových limtů   bojeschopnosti torpedoborce i   velitelským uměním a   předvídavostí o záměrech   nepřítele. Jedná se o   starší černobílý film,   který svým zpracováním i   napětím zcela uspokojí   dnešní požadavky   válečného dramatu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

78 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

93 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

108 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

53 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama