Duben

Kateřina Rychnovská

Povolání:
Rodné jméno:
Kateřina Marie Rychnovská
Národnost:
Věk:
49
Narození:
28.6. 1974, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Tak u paní Jiřiny Steimarové studovala K.Rychnovská spolu se svým bratrem Leonem Rychnovským (ten též vystudoval herectví v Praze, hrál např. v ND v inscenaci Fausta a dále pak z nejznámějších v TV seriálu Aneta režiséra Dudka). Co se týče sourozenců K. Rychnovské, tak část jich, res. sourozenci ze strany otce žijí ve Spojených státech, blíže Californie, Menlo Park. Lukas a John Vesely založili skupinu "Secondhand Serenade" se kterou od roku 2008 bodují na žebříčcích MTV. V rodinném rodokmenu Kateřiny, která se v mládí jmenovala Kateřina Veselá, později po odjezdu - emigraci otce do US ji matka nechala přejmenovat kvůli tlakům tehdejšího režimu na "Rychnovská". Po svém druhém druhém muži "Leontinu Rychnovském", který patří k předním českým projektantům (projektoval velké množství důležitých objektů např. jaderná elektrárna v Jasl.Bohunicích, Dukovany, Nový pavilon Zoo...etc.), se též ze strany matky rozené Marie Kameníková, po otci Františku Kameníkovi z Potštejna, dostaneme přes rodokmen k pí. Gabriele Beňačkové - Čápové.

Životopis (biografie) / Informace:
Oficiální web: www.rychnovska.cz

Katerina Marie Rychnovska …narozena 28.6.1974 v Praze. Czech Republic. Zakladatelka „Projektu Nevědomí“
Projektu na ochranu zvířat a životního prostředí.
Píšící autorka: poezie, naučné texty, komerční texty, copyrighty. Aktivistka sympatizující s ideou ALF. Vegetarián. Profesně vystřídala několik oborů: herectví (hostování ND, dabing, radio moderátorka na rádiu Bonton, RIO, Alfa, Regina
...členka společnosti Intergram. Hrála ve filmech: Bier - Anschlag auf das Oktoberfest - režie: Gabriele Heberling, Marie Růžička - režie: Aleš V. Horal, Jezerní Královna - režie: Václav Vorlíček...


Autorka několika knih poezie: Zašumění Moře, Nevědomí,
Těm z Vás, Třpytu Prázdna, Ženám a mužům tohoto světa,
Střípky Vzkazů.
Fitness trenér a poradce výživy.Zakladatelka projektu Action Body zabívajícím se zdravým životním stylem.


Členka skupiny The Trial --- www.thetrial.cz


Členka "divadelního sdružení Pibimpap" www.pibimpap.cz v období 1996-1997.

neoficiální web na: http://www.rych.lordspider.net/

Autor: liluna

Životopis (biografie) / Informace:
Kateřina Marie Rychnovská


Jako dcera jazz hudebníka Bohumila Veselého (Jazz Collegium, Smetáčkovci…) a Marie Kameníkové - Rychnovské měla od mala k umění blízko.

Přes první krůčky jazz gymnastiky pod vedením Franka Towena, po studiích na sportovní škole se zaměřením lehká atletika (VŠ Praha trenéři Šach, Sedláček, Hegiesh). Tuto školu navštěvovala s cílem studia na gymnaziu se zaměřením na závodní lyžování... Při volbě mezi sportem a uměním, se sport stává koníčkem a umění výdělečnou činností... Po studiích na obchodní akademii (obor všeobecná ekonomie) se na přelomu roku 1989 rozhodne ke dvouletému studiu herectví pod vedením Jiřiny Steimarové. A dvouletému studiu zpěvu „Bell Canto” pod vedením Vladimíra Soukupa. V témže období začíná moderovat v pražských rádiích (Bonton, Rio, Regina, Alfa), namlouvat a zpívat první rádiové a televizní reklamy, první dabingy a dostává nabídku k hostování v Národním Divadle ve hře Oidipús vladař. V témže období prochází různými kursy herectví, zpěvu etc. Nějaký čas stráví u svého otce v Kalifornii, dále pak Izraeli, řeckých ostrovech. Po roce 2000 začíná intenzivně pracovat na svém projektu NEVĚDOMÍ, pro který shromažduje materiály od mala. Tak vzniká zpívané CD Nevědomí a 7 knih poezie se souhrnným názvem NEVĚDOMÍ. Dále pak připravuje především plán a strukturu projektu samotného, analyzuje životní prostředí a snaží se najít vhodnější alternativy nejen pro zlepšení života lidí, ale především pro životní prostředí samotné a život zvířat. V roce 2007 se mimo jiných aktivit vrací aktivně ke své profesi. Jedním z koníčků se stává i psaní.

V součastné době pracuje na několika titulech především z oblasti zdravého životního stylu - bližší informace v sekci „Knihy”. Více informací o pracovních zkušenostech v sekci „Práce”. Více podrobností o projektu NEVĚDOMÍ v sekci „Projekty”.

Mezi oblíbené sportovní aktivity patří lyžování a potápění… Mezi koníčky patří návrhy a realizace zahrad i domácích interiérů, fotografování, design, jazz, kalokagathie, joga, sportovní střelba, péče o zvířata a životní prostředí, ekologie - blíže zpracování odpadů a alternativní zdroje energie.

Katerina Marie Rychnovska


Daughter of the jazz musician Bohumil Vesely (Jazz Collegium, Smetacek Band…) and Marie Kamenikova – Rychnovska, Katerina always had a very warm relationship to art.

She took lessons in jazz gymnastics under Frank Towen, followed by studies at a sport school focused on athletics (Prague - coaches Sach, Sedlacek, and Hegiesh). She attended this school with the aim of studying at a high school with a focus on professional skiing. When choosing between sport and art, sport became her leisure time activity and art became her gainful activity. After studying at the economy high school (general economics), she decided for a two-year acting course with professor Jirina Steimarova and a two-year of singing course with professor Vladimir Soukup. In the same period, she starts her first presentation jobs in Prague radios (Bonton, Rio, Regina, Alfa radios) she records and sings in the first radio and TV advertisements, prepares first dubbings and she recieves an offer to act as a guest in the National Theatre, in Oidipus the King. At the same time, she attends various acting courses. She spends some time with her father in San Francisco, than in Israel and Greek Islands. After 2000, she starts an intensive work on the ..Ucounscious Project.. for which she has been gathering material from the age of ten. A CD ”Uncounscious” and seven books of poetry were prepared for the project under the collective name ”Uncounscious”. At the same time, she prepares a plan and a structure of the project itself, analyses the environment of the Czech Republic and tries to find possibilities of help for lives of the people, the environment and animals. In 2007, she returns to her profession. She adds writing of poetry, lyrics, advertising texts and technical texts to her leisure time activities.

Currently, she works on several books, predominantly focusing on healthy life-style. For more details refer to „Books“ section. For more details on work experience refer to „Work“ section. Fore more details on ..Unconsciousness project.. refer to „Projects“ section.

Katerina’s favorite sport activities include skiing and diving. Her leisure time activities include designing and implementing of garden and house interiors projects, photographing, design, jazz, calocagathia, yoga, sport shooting, environment and animal care, environmental issues – for more details refer to „Waste management and alternative energy sources“.

Autor: liluna

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

80 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

13:35 - 14:30

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:45 - 14:35

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

25 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kateřina Rychnovská

Rychnovská Kateřina

Naposled navštívené:
Kateřina Rychnovská

Rychnovská Kateřina