Zari

Matthew Settle

Povolání:
Národnost:
Věk:
55
Narození:
17.9. 1969, Hickory, Severní Karolina, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narodil se v Severní Karolíně jako nejmladší z šesti dětí. Jeho otec je Baptistický kněz a stejně tak i Matt byl vychován v této víře. V 18ti letech se přestěhoval do New Yorks City, protože ho bavilo hrání a zde cítil příležitost ukázat, co umí.

Měl štěstí. Jeho talentu si všiml producent Jay Julien, který v minulostí spolupracoval například s Robertem DeNirem nebo Harveyem Keitelem, a nabídl mu tříleté "stipendium" na kurzy proslulého učitele hraní Williama Espera. Ten ho nakonec doporučil do hlavní role televizního filmu Shaughnessy, kterou Matthew získal.

Debutoval v roce 1998 filmem I still Know What You Did Last Summer s Jennifer Love Hewitt, o rok později pak hrál v podařeném HBO filmu Lansky po boku Richarda Dreyfusse. Tato spolupráce se vyplatila, neboť HBO ho o dva roky obsadila do oceňované minisérie Band of Brothers, kde ztvárnil legendárního kapitána Ronalda Speirse.

V roce 2002 pak spolu s Ashley Judd hrál v adaptaci Divine Secrets of the Ya-Ya Siterhood a o dva roky později pak ztvárnil Warrena Beatty v kritiky oceňovaném filmu The Mystery of Natalie Wood.

Jeho prvním opravdu velkým filmem byl The Celestine Prophecy z roku 2005, který se natáčel v Peru a je adaptací bestselleru Jamese Redfielda.

Největší popularitu mu však přinesla role Rufuse Humphrey v televiznim serialu Gossip GIrl, kde hraje od roku 2007.

Matthew Settle je ženatý, svou ženu, izraelskou herečku a modelku židovského původu Naamu Nativ, si vzal v roce 2006. Na jaře 2009 se jim narodilo první dítě, dcera Aven Angelica.

Autor: salte

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Matthew Settle

Settle Matthew

Thomas Couzinier

Couzinier Thomas

Naposled navštívené:
Matthew Settle

Settle Matthew

Thomas Couzinier

Couzinier Thomas