Zari

Raoul Trujillo

Povolání:
Národnost:
Věk:
69
Narození:
8.5. 1955, Nové Mexiko, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Americký tanečník a choreograf indiánského původu.

Příslušník kmene Apačů si roku 1977 zahrál poprvé ve hře anglického dramatika EQUUS. Po vyléčení a rehabilitaci se vrátil k tanci. Hovoří se o pádu z motorky. V letech 1980 až 1986 vyučoval na newyorské Nikolais Dance Theatre. Působil zde i jako tanečník a se souborem, se kterým projel všech pět kontinentů, zaujal filmaře. Zprvu jako odborný poradce, roku 1988 ho nalíčili a poslali na plac. O pět let později zaujal v minisérii DANCING, které dvakrát unikla cena Emmy. Roku 1991 hrál indiána ve filmu ČERNÉ ROUCHO. Tady nijak nezaujal, v roce 1994 ho postavili vedle Christophera Lamberta v akčně-fantastickém HIGHLANDER III.

Následovala kanadská tv remake NIKITA z roku 1999 a další, celkem kvalitní snímky. MODRÝ MOTÝL je např. inspirován příběhem kanadského chlapce Davida Marengera. Roku 1988 mu organizace Children's Wish Foundation of Canada jako nevyléčitelně nemocnému umožnila výjezd do Jižní Ameriky v doprovodu entomologa Georgese Brossarda. David miloval motýly a příběh má druhý happy end. Navzdory prognóze chlapec přežil a později napsal knihu, která se stala námětem filmu.

Jak jsem již napsal, Trujillo hrál indiána a nijak nezaujal. Tento herec si vybírá kvalitní scénáře. Točí vždy „áčkové“ filmy, nebo se o to snaží. Jeho filmografie čítá zatím 23 filmů. Když po Novém roce 2005 začal Mel Gibson tvořit produkční štáb, velmi rychle se rozneslo, že hledá indiánské herce. Trujillo se tak dostal do týmu, který na konci listopadu zaparkoval v Catemacu a Veracruzu, v mexickém spolkovém státě Yucatan. V APOCALYPTO si zahrál svou dosud nejslavnější roli, bojovníka Vlka.

Autor: VlastaP

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Diana a prokletí rodu Spencerů

11:55 - 12:45

10 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

5 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Raoul Trujillo

Trujillo Raoul

Angelika Hager

Hager Angelika

Hitchcock

Hitchcock
Hitchcock

Naposled navštívené:
Raoul Trujillo

Trujillo Raoul

Angelika Hager

Hager Angelika

Hitchcock

Hitchcock
Hitchcock