Zari

Tom Felton

Povolání:
Rodné jméno:
Thomas Andrew Felton
Známý jako:
Thomas Andrew Felton
Národnost:
Věk:
37
Narození:
22.9. 1987, Kensington, Londýn, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Anglický herec Thomas Andrew Felton se narodil 22. září 1987 v Londýně jako nejmladší ze čtyř synů Sharon a Petera Feltonových. Jeho bratři se jmenují Jonathan, Chris a Ashley. Tom odmalička hezky zpíval a byl proto členem několika sborů - školních i kostelních.

Měl dokonce nabídky k účinkování ve slavném Guildford Cathedral Choir. Myšlenku na filmovou kariáru mu vnukla rodinná přítelkyně, které se zdálo, že chlapec má herecký talent. Tom tedy podstoupil konkurz u firmy Commercial Union, který k údivu celé rodiny (i sebe samotného) vyhrál. Začínal jako šestiletý s natáčením reklam, ale k filmu jako takovému se dostal až v deseti letech, kdy si zahrál roli Hráška v komedii "Pidilidi"(1997).

O dva roky později jej ve filmu "Anna a král" (1999) čekala úloha malého Luise, který odjíždí se svojí matkou - učitelkou (Jodie Foster) z viktoriánské Anglie do exotického Siamu. Hrál také v britských seriálech "Bugs" a "Vyšetřování naslepo" a objevil se i v hudební komedii Dostaň ho tam! (2010). Jeho životní rolí už ale navždy zůstane zlomyslný Draco Malfoy z legendárního kouzelnického seriálu "Harry Potter". Tom se v něm, podobně jako další dětští představitelé hl.postav objevil jako chlapec a protože natáčení trvá už desátý rok, je z něho na konci v podstatě dospělý mladý muž.

V souvislosti s "Harry Potterem" je možná zajímavé, že když se Tom v roce 2000 účastnil castingu, vůbec nic o něm nevěděl. V seriálu známe Draca jako výrazného blonďáka, ale přírodní barva Tomových vlasů je světle hnědá, takže v době natáčení musí podstupovat martýrium jejich častého barvení. Ve volném čase rád rybaří a je vášnivým sportovcem - baví ho hlavně fotbal, basketball, kriket, jízda na kolečkových bruslích, plavání a tenis. Nezapomíná ani na své hudební nadání - pod pseudonymem Feltbeats už nazpíval několik písniček s vlastnoručním doprovedem na kytaru a jeho debutní album je údajně na spadnutí. Nové role jej čekají i v několika dalších filmech, takže je naděje, že s koncem "Harryho Pottera" Tom Felton z našich obrazovek nezmizí...

Autor: green-tea

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tom Felton

Felton Tom

Chobotnice z II. patra

Chobotnice z II. patra
Chobotnice z II. patra

Steve Braun

Braun Steve

Kidd Brewer

Brewer Kidd

Naposled navštívené:
Tom Felton

Felton Tom

Chobotnice z II. patra

Chobotnice z II. patra
Chobotnice z II. patra

Steve Braun

Braun Steve

Kidd Brewer

Brewer Kidd