Zari
Životopis (biografie) / Informace:
Tehdy to byla jedna z nejvíc sexy hereček a přesto jí ani její velký sex-appeal nedopomohl ke slibné kariéře. Alonna Shaw je u nás, ale i ve světě známá hlavně díky svým dvěma rolím ve filmu DVOJITÝ ZÁSAH a CYBORG COP, ve kterých si zahrála po boku dvou svalnatých hvězd akčních filmů s velmi dobrými kopy - Jeana Claudea van Damma a Davida Bradleyho.

Svou, ale bohužel jen krátkou filmovou a seriálovou kariéru, započala Alonna v roce 1988 v seriálu SUPERBOY, který se však vůbec nechytil a o rok později v seriálu B. L. STRYKER, který se do amerických seriálových análů zlatým písmem také nezapsal, nicméně byl o něco úspěšnější a dokonce byl k vidění i u nás. Rok na to si zahrála vedlejší roli v televizním krimifilmu KOŘIST a ve stejném roce si zahrála malou roli v akčním filmu KRÁL NEW YORKU s hercem, nad kterým se kvůli nevyjasněnému úmrtí slavné herečky Natalie Wood stahovala mračna, Christopherem Walkenem, a hercem Davidem Carusem, kterého u nás známe díky seriálu KRIMINÁLKA MIAMI.

V roce 1991 přišla její nejslavnější role, postava Danielly, ve filmu DVOJITÝ ZÁSAH (1991). Van Dammův první film u studia Columbia Pictures a také první film, kde si slavný Belgičan střihnul svojí vůbec první milostnou scénu ve své kariéře a kdo jiný v tom mohl mít prsty než právě Alonna Shaw. Nešlo přitom o klasickou postelovou scénu, nýbrž o ujetou představu jejího přítele (druhého z bratří - Alexe), který si to v návalu vzteku a vlivu alkoholu pouze představoval. Film byl jedním z prvních lepších filmů JCVD a tehdá se docela nahlas začalo mluvit i o krásné blondýnce, která se světu ukázala, jak ji příroda obdařila. Neuběhl ani rok a Alonna se ještě objevila v akčním béčku ÚLOVEK Z BEVERLY HILLS, kde si mimo jiné zahrála i s legendárním Bobby Sixkillerem ze seriálu Odpadlík.

Dva roky poté spatřila světlo světa její druhá nejslavnější role v akčním sci-fi, režiséra Sama Firstenberga CYBORG COP (1993). Narozdíl od předchozího filmu s JCVD zde dostala Alonna možnost ukázat nejen své ženské přednosti, ale i svůj komediální talent. Zahrála si zde bulvární reportérku Cathy, která se náhodou připlete do cesty ex-poldovi, který na jednom z karibských ostrovů pátrá po bratrovi. Přes počáteční antipatie,se nakonec oba sblíží a Alonna se světu opět ukáže v rouše Evině v milostné scéně s dalším svalovcem tehdejší doby, Davidem Bradleym. Snímek už zdaleka tak úspěšný jako film s JCVD nebyl, ale fanoušci akčních béček si zde přišli na své.

Alonna pak ještě dvakrát vystoupila v krimiseriálu DIAGNÓZA VRAŽDA a od té doby o ní nikdo neví. Jedno je však nad slunce jasné!! Spoustu pánských a možná i dámských diváků to určitě mrzí.

Autor: Karius

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alonna Shaw

Shaw Alonna

Lorne Greene

Greene Lorne

Naposled navštívené:
Alonna Shaw

Shaw Alonna

Lorne Greene

Greene Lorne