Zari

G.W. Bailey

Povolání:
Rodné jméno:
George William Bailey
Národnost:
Věk:
80
Narození:
27.8. 1944, Port Arthur, Texas, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
George William Bailey se narodil 27. srpna 1944 v Port Arthur v Texasu, USA.

Bailey začal studovat vysokou školu Lamar University v Beaumontu, ale nakonec odešel studovat právo na Texas Tech ve městě Lubbock, kde byla mimo jiné jeho spolužačkou legenda rockové hudby Janis Joplin. Ani zde studia nedokončil, jelikož se rozhodl pro herectví. Pracoval v místních divadelních společnostech a kolem roku 1970 se přesunul do Kalifornie.


V roce 1972 se zúčastnil natáčení legendárního sitcomu z prostředí korejské války M * A * S * H, kde si zahrál seržanta Luthera Rizza. Rok 1984 se stal rokem,kdy si zahrál roli,která ho proslavila. Řeč je samozřejmě o úspěšné komedii POLICEJNÍ AKADEMIE. William zde ztvárnil neoblíbeného kapitána Thaddeuse Harrise, který je neustálým terčem vtípků svých podřízených. Snímek byl kritikou přijat velmi pozitivně a William Bailey si zahrál ještě ve čtvrtém, pátém, šestém a dokonce sedmém pokračování. Bohužel už tyto díly na úspěch jedničky nenavázaly.

Mezi jednotlivými díly POLICEJNÍ AKADEMIE si zahrál ve spoustě televizních filmů, ale za zmínku stojí jen relativně úspěšná komedie ČÍSLO 5 ŽIJE, kde si zahrál šéfa bezpečnosti Skroedera. Zúčastnil se i natáčení seriálu TO JE VRAŽDA NAPSALA (1984) nebo CLOSER (2005).

Po odchodu Garyho Burghoffa (desátník RADAR) ze seriálu "M * A * S * H", plánovali producenti obsadit Baileyho postavu, Luthera Rizza, do role firemního úředníka,ale Alan Alda je přesvědčil, aby si zmíněnou roli zahrál Jamie Farr (Klinger).

Od doby, kdy jeho kmotřence diagnostikovali leukemii, pracoval dobrovolně pro SKF (Sunshine Kids Foundation), kde organizoval výlety pro mladé lidi s rakovinou. A v roce 2001 byl prohlášen výkonným ředitelem této organizace.

Byl ženatý s Eleanor Goosbyovou (1966 - 1999), se kterou má 2 děti.

Autor: Karius

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
G.W. Bailey

Bailey G.W.

Charles Blavette

Blavette Charles

Naposled navštívené:
G.W. Bailey

Bailey G.W.

Charles Blavette

Blavette Charles