Zari

Marty Feldman

Národnost:
Narození:
8.7. 1933, Londýn, Anglie
Úmrtí:
2.12. 1982, Mexico City, Mexiko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Marty Feldman - nar. 8. 7. 1933 v Londýně, zemřel 2. 12. 1982 Mexico City. Marty byl již svou podobou předurčen k roli komika. Ve Velké Británii se stal jedním z nejznámějších komiků šedesátých a sedmdesátých let. Narodil se do rodiny židovských rodičů a na své první úspěchy musel čekat delší dobou. Po absolvování školy byl zaměstnán v různých povoláních, ale stále se zajímal o umění a herectví. Poprvé se objevil v BBC v roce 1955 v programu Showcase.

Psal náměty a scénáře a před kameru se příliš nehrnul. Spolupracoval na skečích se skupinou Monty Python (1968-1974). Sám potom začal vystupovat v autorských televizních show, za které získal několik televizních ocenění. U nás jsou asi nejznámější jeho role ve filmech Mladý Frankenstein, Němý film, Dvojčata, Žlutovous.

Umřel náhle a předčasně (48 let) při natáčení filmu Žlutovous v Mexiku. Byl objeven mrtvý ve svém hotelovém pokoji a diagnóza zněla - infarkt. Bulvár připisoval jeho smrt kombinaci nadměrného pití kávy, náruživému kouření cigaret a také nadmořské výšce, kde se v té době natáčelo.

Autor: curil

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marty Feldman

Feldman Marty

Chtěla bych ten strom

Chtěla bych ten strom

Naposled navštívené:
Marty Feldman

Feldman Marty

Chtěla bych ten strom

Chtěla bych ten strom