Zari

Veronika Freimanová

Povolání:
Národnost:
Věk:
68
Narození:
24.9. 1955, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Šarmantní a sympatická pětapadesátnice! (1955) Veronika Freimanová se narodila v Praze v harmonickém prostředí intelektuálních rodičů (otec byl operní režisér, maminka pracovala ve státní správě) a kromě baletu inklinovala Veronika také k divadlu.

Po absolutoriu na Státní konzervatoři prožila elévská léta v Činoherním klubu po boku takových hvězd jako J. Somr, P. Čepek nebo J. Abrhám a dodnes na své prvotní kroky po jejich boku s úctou vzpomíná.

Po 15 letech strávených na této přední pražské scéně (1978 - 1993) přešla do angažmá v Divadle Bez zábradlí, kde září (po boku Z. Žáka) již více než 10 sezón ve hře KAŽDÝ ROK VE STEJNOU DOBU a DALŠÍ ROKY VE STEJNOU DOBU. Její začátky v televizi provázely (hlavně díky líbivé tváři) především princezny - O chudém královstvíčku (1979), O ptáku Ohniváku (1980), Darmošlap z Nemanic a princezna Terezka (1983), Čertův švagr (1984), O Rozárce a zakletém králi (1985), okusila si i moderátorský post ve Studiu Kamarád a uváděla i soutěžní pořad Otázky z klobouku.

V. Freimanovou známe z filmů Půl domu bez ženicha (1980), V zámku a podzámčí, Skleněný dům (1981), slavné Sněženky a machři (1983), Nefňukej, veverko! (1988), Krvavý román (1993), Hotel Herbich (1998), Snowboarďáci, Náměstíčko (2004), Rafťáci, Hraběnky (2006), nepříliš úspěšné pokračování Sněženky a machři po 20 letech (2008) a v neposlední řadě retro seriál Vyprávěj (2009), mapující roky 1964 - 2005.

Velkou příležitostí se jí staly Letní shakespearovské slavnosti na Pražském hradě, kde ztvárňuje LADY MACBETH.

Po dlouhých 30 let byl jejím životním partnerem režisér Jiří Brabec, se kterým vychovali dvě dcery - Terezu (1987) a Markétu (1994), manželství se však před třemi lety rozpadlo, J. Brabec nyní žije s O. Menzelovou (manželkou režiséra J. Menzela).

Veronika Freimanová se v současné době věnuje především svým dcerám a domácím mazlíčkům - fence Emě a králíkovi Kiwimu, "našla se" v italské a asijské kuchyni, učarovaly jí prvorepublikové filmy, zejména s A. Mandlovou a H. Haasem a jejím velkým snem je cesta do Mexika.

Od r.2005 je tato atraktivní herečka (která za svůj mladistvý vzhled vděčí prý své babičce, která se dožila 104 let), patronkou a tváří reklamní kampaně AVON Linka proti rakovině prsu. Angažuje se také v občanském sdružení LUKA, které pomáhá handicapovaným lidem začlenit se do společnosti. Volný čas - pokud jí zbývá - tráví na chalupě v milovaných jižních Čechách.

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Veronika Freimanová

Freimanová Veronika

Franca Scagnetti

Scagnetti Franca

Kapesné (Pocket Money)

Kapesné
Pocket Money

Naposled navštívené:
Veronika Freimanová

Freimanová Veronika

Franca Scagnetti

Scagnetti Franca

Kapesné (Pocket Money)

Kapesné
Pocket Money