Duben

Robert De Niro

Povolání:
Rodné jméno:
Robert Mario De Niro Jr.
Známý jako:
Robert De Niro Jr. / Bobby DeNiro / Robert DeNiro
Národnost:
Věk:
80
Narození:
17.8. 1943, New York City, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Newyorský patriot, pocházející ze čtvrti Tribeca (1943), po níž pojmenoval i svou restauraci, produkční společnost a filmový festival, bývá často označován za nejlepšího herce všech dob. Svou kariéru zahájil na konci šedesátých let snímkem Briana De Palmy The Wedding Party. Osudovým setkáním pro něj byla první spolupráce s Martinem Scorsesem na dramatu Bídné ulice v roce 1973.

Později se sešli ještě sedmkrát: Na snímcích Taxikář, New Your, New Yourk, Zuřící býk (Oscar za nejlepší mužský herecký výkon), Král komedie, Mafiáni, Mys hrůzy a Casino. Pouhý rok po Bídných ulicích De Niro ztvárnil mladého Vita Corleoneho ve velmi úspěšné ústřední části trilogie Francise Forda Coppoly a Maria Puza Kmotr. Za bravurní výkon získal De Niro svého prvního Oscara.

V jeho úctyhodné filmografii se skví i jména mnoha dalších legendárních režisérů: Elia Kazan (Poslední magnát), Bernando Bertolucci (Novocento), Sergio Leone (Tenkrát v Americe), Terry Gilliam (Brazil), Penny Marshallová (Čas probuzení), Alan Parker (Angel Heart), Kenneth Branagh (Frankenstein), Barry Levinson (Spáči, Vrtěti psem), Quentin Tarantino (Jackie Brownová), John Frankenheimer (Ronin), Harold Ramis (Přeber si to) či Frank Oz (Kdo s koho). V devadesátém třetím De Niro debutoval jako režisér dramatem Příběh z Bronxu.

V posledních letech se s velikým úspěchem začal pouštět i do komediálních rolí ve filmech jako Přeber si to či Fotr je lotr.

Autor: Luky

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robert De Niro

De Niro Robert

Naposled navštívené:
Robert De Niro

De Niro Robert