Zari

Stana Katic

Povolání:
Národnost:
Věk:
46
Narození:
26.4. 1978, Hamilton, Ontario, Kanada
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Kanadská herečka a mezzosopranistka Stana Jacqueline Katić se narodila chorvatským emigrantům 26. dubna 1978 v Hamiltonu v Kanadě.

Během jejího dětství se rodina často stěhovala z Kanady do USA a nazpátek. Nakonec se rodina na nějako dobu usadila v městě Aurora (Illinois, USA), kde v roce 1996 Stana absolvovala střední školu. Poté na univerzitě v Torontě studovala biologii a mezinárodní právo a vyzkoušela i modeling a nakonec i díky dávnému kamarádovi herectví, které jí učarovalo, a šla jej studovat na Goodman School of Drama v Chicagu.

Po roce 2003 se začala objevovat v seriálech jako jsou například Hrdinové, 24 hodin, Alias, JAG,…. Poté přišly i první filmové role v Chuti lásky, Spirit, bondovka Quantum of Solace.

Od roku 2008 hraje postavu Kate Beckett v seriálu Castle. V témže roce založila vlastní produkční společnost Sine Timore Productions.

Stana hovoří plynně kromě angličtiny také chorvatsky, italsky, francouzsky. Má širokou škálu zájmů, od antropologie, přes tanec a navrhování oblečení až po lukostřelbu.

Prozatím je svobodná.

Autor: jitush.b

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Stana Katic

Katic Stana

Naposled navštívené:
Stana Katic

Katic Stana