Duben

Aleš Cibulka

Povolání:
Národnost:
Věk:
47
Narození:
25.3. 1977, Chodov u Karlových Varů, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Televizní a rozhlasový moderátor Aleš Cibulka se narodil 25. března roku 1977. Dětství prožil v Chodově u Karlových Varů. Již v roce 1992 se ponořil jako patnáctiletý do moderátorské profese. Moderoval v soukromém karlovarském rádiu Diana. Poté, co odmaturoval na sokolovském gymnáziu, přešel Aleš Cibulka do Prahy. Zde vystudoval Vyšší odbornou školu hereckou a moderátorskou. Jeho cesta do světa televizní práce tak začala nabírat ten správný směr.

Zmíněná studia na herecké a moderátorské škole ukončil Aleš Cibulka v roce 1998, avšak již o rok dříve nastoupil do soukromé televize NOVA, aby zde moderoval v l. 1997 – 1998 moderoval pořad SNÍDANĚ S NOVOU. Bližší mu však byla veřejnoprávní televize, proto se stále častěji začal objevovat na obrazovce ČT. Přibližně 900krát se objevil v ranní relaci České televize s názvem DOBRÉ RÁNO S ČT. Jeho moderátorská profese má však daleko širší záběr. Moderoval též cca 100 vysílání soutěžního pořadu BAŤOH, podvakrát jsme ho mohli vidět v moderátorském tandemu s herečkou Jiřinou Jiráskovou při uvádění předávání televizních cen TÝTÝ v letech 2003 a 2004. V roce 2003 také uváděl zábavný pořad České televize s názvem LEGENDY TELEVIZNÍ ZÁBAVY. S herečkou Ivanou Andrlovou se objevil před kamerou v pořadu zaměřeném na náš rodný jazyk s prostým, ale výstižným názvem O ČEŠTINĚ. O jeho moderátorské „univerzálnosti“ svědčí též fakt, že uvádí též pořad POKR, v němž radí začínajícím podnikatelům.

Vedle televizní práce moderuje Aleš Cibulka také v rádiu. Na vlnách Českého rozhlasu moderoval jeden čas pořad HOST DO DOMU. Působení v tomto pořadu mu však bylo ukončeno po mediálně známém skandálu, kdy jeden z hostů Aleše Cibulky pronesl invektivní poznámku na adresu českého politika Jiřího Paroubka. Zůstal mu však pořad TOBOGÁN, jehož moderování převzal A. Cibulka po Tomáši Slámovi. Tento pořad je živě vysílán z Divadla u Hasičů a jde v podstatě o rozhlasovou formu talk show.

V neposlední řadě je Aleš Cibulka také známý jako spisovatel. Na svém kontě má životopisné publikace o dvou významných hvězdách českého filmu 30. a 40. let – Nataše Gollové (zde se jedná dokonce o dva díly životopisné knihy) a Zdence Sulanové. Práce na obou životopisných dílech zabrala Aleši Cibulkovi velké množství času. S velkou pečlivostí schraňoval nejrůznější informace o těchto dámách našeho filmu, neznámé fotografie, vzpomínky pamětníků, přátel, dosud neznámá fakta o jejich filmech. U Nataši Gollové s mravenčí trpělivostí hledal její příbuzné, se Zdenkou Sulanovou se setkal osobně a převedl do literární podoby mnoho jejích životních vzpomínek. Jeden sen se mu však nesplnil – biografii o Zdence Sulanové si přál jí věnovat k jejím 85. narozeninám, paní Zdenka se jich však bohužel již nedožila, symbolické setkání u příležitosti jejích pětaosmdesátin tedy uskutečnil Aleš Cibulka se synem paní Zdenky.

Aleš Cibulka patří k těm představitelům kulturního života, kteří neskrývají svoji odlišnou sexuální orientaci. V registrovaném partnerském vztahu žije s hercem, moderátorem a dabérem Michalem Jagelkou (nar. 17. 4. 1977). Michal Jagelka též jeden čas moderoval pořad SNÍDANĚ S NOVOU (dvojice s Michaelou Dolinovou), velmi známý je jeho hlas např. z úst herce Leonarda Di Caprio. Nadaboval též postavu Buda v komediálním seriálu ŽENATÝ SE ZÁVAZKY, J. T. Lamberta v sitcomu KROK ZA KROKEM, postavu Sergia v telenovele LUZ MARÍA aj. V roce 2006 kandidoval za ODS do zastupitelstva Městské části Praha 9.

Autor: Hortensie

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Smrt lorda Edgwara (2000) [TV ...

22:00 - 23:40

46 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Konec rozkvětu (1972)

21:50 - 23:15

56 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

146 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

22:00 - 23:45

46 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Aleš Cibulka

Cibulka Aleš

Naposled navštívené:
Aleš Cibulka

Cibulka Aleš