Duben

Elisha Cuthbert

Povolání:
Rodné jméno:
Elisha Ann Cuthbert
Národnost:
Věk:
41
Narození:
30.11. 1982, Calgary, Alberta, Kanada
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Kanaďanka Elisha Ann Cuthbert je mladou, velmi pohlednou a talentovanou herečkou a má tudíž všechny předpoklady zařadit se mezi úspěšné hollywoodské hvězdy. Řada z nás si ji pamatuje jako roztomilou holčičku z pořadu Populární mechanika pro děti, v poslední době jsme ji mohli vidět v televizním seriálu 24 hodin či jako krásnou sexbombu od vedle. Její tvář se pak čím dál častěji objevuje v prestižních společenských časopisech, kde je řazena mezi nejkrásnější a nejatraktivnější celebrity.
Elisha se narodila v Calgary, vyrůstala však ve Vancouveru a střední školu absolvovala v Montrealu. Již od šesti let působila jako dětská modelka pro katalogy. První zkušenosti s herectvím získává po úspěšném absolvování konkursu na roli v seriálu Bojíte se tmy? Ve svých 15 letech se stává moderátorkou a průvodkyní velmi úspěšného televizního pořadu Populární mechanika pro děti, který pořádně nastartoval její kariéru. Nakonec natočila celkem čtyři řady tohoto i u nás uvedeného pořadu, jenž si vynesl několik ocenění a Elishe mnoho filmových nabídek.
Aniž by kdy absolvovala jakýkoliv herecký kurz, vrhá se s chutí na dráhu herečky, přestože o profesionální kariéře zatím neuvažovala. Jejím prvním celovečerním filmem je v roce 1997 Dancing on the Moon, v dalších třech letech se objevila ještě například ve snímcích Jednorožec Nico (Nico the Unicorn), Maximální turbulence (Airspeed), Kouzelný výtah (Time at the Top), Komu zůstane dům (Who Gets the House?) nebo Hodina duchů (Believe). Jedná se o víceméně rodinné kanadské filmy, kde Elisha představuje holčičky zpravidla o něco mladší než sama ve skutečnosti je.
S Kanadou se rozloučila úspěšným filmem Lucky Girl. V roce 2001 se stěhuje do Los Angeles, kde dostala smlouvu u společnosti FOX a Hollywood jí tak pootevřel svou náruč. Netrvalo dlouho a získala roli Kim Bauerové, neposlušné dcery agenta Jacka Bauera v podání Kiefera Sutherlanda, v seriálu 24 hodin. Tento originální seriál oceněný cenami Emmy i Zlatými Glóby zaznamenal obrovský úspěch a Elishu proslavil po celém světě.
Již jako vycházející hvězdička se v roce 2003 objevila v komedii Mládí v trapu (Old School) a v menší roli ve skvělé komedii Láska nebeská (Love Actually). V roce 2004 pak potěšila oko nejednoho muže v roli Danielle v další komedii Sexbomba od vedle (The Girl Next Door).


Autor: pizzzaro

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

16:35 - 17:25

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

74 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

16:40 - 17:55

9 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Elisha Cuthbert

Cuthbert Elisha

Naposled navštívené:
Elisha Cuthbert

Cuthbert Elisha