Zari
ohodnotit

Ztracena v pustině

And Soon the Darkness

Rok:
2010
Délka:
91 minut
„Nikomu se nedá věřit.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ztracena v pustině
Britský thriller Brzy padne tma (1970, And Soon the Darkness) režiséra Roberta Fuesta vyprávěl o dvou anglických ošetřovatelkách, jež se vydají na kolech na společnou dovolenou po francouzském venkově a jsou ohrožovány neznámým mladíkem na skútru. V době své premiéry film hlubokou stopu nezanechal, ovšem s postupem času získal jistou kultovní proslulost.

Vzhledem ke krizi námětů, jež sužuje nejen hollywoodské tvůrce, se po čtyřiceti letech dočkal nového zpracování, které u nás dostalo název Ztracena v pustině (2010). Režie se ujal Argentinec Marcos Efron, který děj aktualizoval a přenesl do své rodné země. Dvě americké turistky Stephanie (Amber Heardová) a Ellie (Odette Yustmanová) se na dovolené v Argentině odpojí od své skupiny a v odlehlé vesnici, kde přenocují, se Ellie ztratí.

Stephanie se marně snaží zburcovat místní policii a nakonec se pustí do pátrání po kamarádce na vlastní pěst, aby zjistila, že si zahrává s obchodníky bílým masem. Debutující režisér se soustředil na vykreslení tajemné atmosféry odlehlého místa, prostoupeného strachem z neznáma a všudypřítomným nebezpečím.

Snímek je postaven na náležitě „vyděšeném“ výkonu americké herečky Amber Heardové, která prakticky nesleze z plátna (a která se také podílela na produkci filmu). Vedlejší úlohu dalšího turisty Michaela, jenž pátrá po zmizelé sestře, ztělesnil novozélandský herec Karl Urban, známý z filmů Bournův mýtus, Doom nebo Cesta bojovníka.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ztracena v pustině
POZOR SPOILER

Dívka Camila je spoutaná a křičí. Přichází muž a týrá ji kabely a elektřinou… 
Dvě mladé kamarádky Stephanie a Ellie si vyjely na kole. Zrovna projíždějí Argentinou. Hledají hotel Rosarnaria. Když jej naleznou, ubytují se a jdou se podívat za nějakou zábavou. Jsou zde poslední noc a chtějí si to užít. Elli tančí a baví se, kdežto Steph moc ne. Ta dokonce musí zasáhnout, když je u hotelu jeden kluk, kterého Elli sbalila, až moc dotěrný. Také pomůže neznámý mladík. Ráno holky zaspí, protože při noční výstřednosti vypadl kabel od budíku. Takže jim ujede autobus a další jede až druhý den. Takže aby ještě něco viděly, jedou se podívat na vodopád. Zde se pohádají a Steph odjíždí. Neví, že Ellie někdo mezitím unesl.  
U občerstvení nabízí Steph pomoc opět onen mladík. Tentokrát se stihne představit jako Michael. Pak se znovu vyskytne na silnici. Steph mu připadá bezradná, a tak opět nabízí pomoc. Oba se vydávají Ellii hledat, ale najdou jen její mobilní telefon. A tak přijíždí policista Calvo.
Ten si odváží Steph s sebou na stanici. Sepíše pár papírů, ale dál nic dělat nemíní.  
Steph pak vidí kluka, se kterým měla včera Elli techtle mechtle a pronásleduje jej. Marně. Při návratu zpět zjistí, že její bicykl doznal jistých změn a pojízdný již nebude.  
V hotelu se pak hrabe v Michaelově tašce a najde tam ozdůbku, kterou si zde s Ellien zakoupily. Ihned to poví Calvovi. Ten slíbí spolupráci.  
Pak Steph opět vidí toho kluka, co ho už jednou honila. Ukradne klíče od vozu a jede za ním až se dostane na nějaké rozlehlé zbořeniště. Zde narazí opět na Michaela, která jí tvrdí, že tu hledá svou dívku Camilu. Ta si zde koupila stejnou ozdůbku, ale pak zmizela a nikdo neví kde.  
Steph nakonec Ellii najde. Drží ji ten kluk, co se s ním po příjezdu muchlovala. Steph se podaří ji osvobodit, ale kluk je jim v patách. A když to vypadá pro holky moc špatně, objevuje se tu onen policista i s Michaelem.
Jenže to ještě není konec hrozných událostí...  


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Ztracena v pustině
Když se dvě Stephanie a Ellie na své cestě na kolech po Argentině v málo přístupné oblasti rozdělí, jedna z nich se ztratí. Druhá ji začne okamžitě hledat, ale postupně dochází k myšlence, že se její kamarádka nejspíše neztratila vlastní vinou, a že zřejmě půjde o něco mnohem horšího. Ze všech sil doufá, že se její nejtemnější noční můry nepotvrdí.

Zdroj: SPI International


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ztracena v pustině
Příběh dvou kamarádek Ellie a Stephanie, které se vydávají do Argentiny, kam jedou se skupinou cyklistů. Obě se ubytují v jednom místním hotelu a vydávají se do baru, kde poznají místní lidi. Druhý den se rozhodnou jet k vodopádům, ale rozdělí se, a Ellie se ztratí. Stephanie se jí rozhodne najít na vlastní pěst, protože místní policie nechce nic dělat. Když Ellie objeví, nalezne i jiná tajemství, která se vznáší nad městečkem, a začíná boj o život.

V hlavních rolích se objeví Amber Heard a Odette Yustman.


Autor: hledaseniki

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:30 - 02:00

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:15 - 02:15

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:00 - 02:00

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Shaun Paul Piccinino

Piccinino Shaun Paul

Johann Myers

Myers Johann

Naposled navštívené:
Shaun Paul Piccinino

Piccinino Shaun Paul

Johann Myers

Myers Johann