Ztracena v pustině (2010)

Ztracena v pustině (And Soon the Darkness)
54.3 %
 
 

And Soon the Darkness

    Žánr: krimi / mysteriózní / thriller
    Země: Spojené státy americké / Francie / Argentina
    Délka: 91 min.
„Nikomu se nedá věřit.“
Britský thriller Brzy padne tma (1970, And Soon the Darkness) režiséra Roberta Fuesta vyprávěl o dvou anglických ošetřovatelkách, jež se vydají na kolech na společnou dovolenou po francouzském venkově a jsou ohrožovány neznámým mladíkem na skútru. V době své premiéry film hlubokou stopu nezanechal, ovšem s postupem času získal jistou kultovní proslulost.

Vzhledem ke krizi námětů, jež sužuje nejen hollywoodské tvůrce, se po čtyřiceti letech dočkal nového zpracování, které u nás dostalo název Ztracena v pustině (2010). Režie se ujal Argentinec Marcos Efron, který děj aktualizoval a přenesl do své rodné země. Dvě americké turistky Stephanie (Amber Heardová) a Ellie (Odette Yustmanová) se na dovolené v Argentině odpojí od své skupiny a v odlehlé vesnici, kde přenocují, se Ellie ztratí.

Stephanie se marně snaží zburcovat místní policii a nakonec se pustí do pátrání po kamarádce na vlastní pěst, aby zjistila, že si zahrává s obchodníky bílým masem. Debutující režisér se soustředil na vykreslení tajemné atmosféry odlehlého místa, prostoupeného strachem z neznáma a všudypřítomným nebezpečím.

Snímek je postaven na náležitě „vyděšeném“ výkonu americké herečky Amber Heardové, která prakticky nesleze z plátna (a která se také podílela na produkci filmu). Vedlejší úlohu dalšího turisty Michaela, jenž pátrá po zmizelé sestře, ztělesnil novozélandský herec Karl Urban, známý z filmů Bournův mýtus, Doom nebo Cesta bojovníka.

Zdroj: ČT

režie:
Marcos Efron
 
 
hraje:
Amber Heard (Stephanie), Odette Annable (Ellie), Karl Urban (Michael), Adriana Barraza (Rosamaria), Gina Mantegna (Camila), César Vianco (Calvo), Michel Noher (Chucho), Luis Sabatini (Luca), Javier Luna (majitel baru), María Salomé Cari (uklízečka), Jorge Booth (Hernán), Daniel Figuereido (Pedro), Andrea Verdun (servírka), Esteban Pastrana (barman), Walter Peña (mechanik)
 
 
námět:
Robert Fuest (režie původního filmu 'And Soon the Darkness' (1970)), Brian Clemens (scénář původního filmu 'And Soon the Darkness' (1970)), Terry Nation (scénář původního filmu 'And Soon the Darkness' (1970))
 
 
scénář:
Marcos Efron, Jennifer Derwingson
 
 
kamera:
Gabriel Beristain
 
 
hudba:
Tomandandy
 
 
kostýmy:
Marisa Urruti
 
 
střih:
Todd E. Miller
 
 
zvuk:
Elliott L. Koretz
 
 
koproducent:
Amber Heard
 
 
vizuální efekty:
Kevin Kutchaver (supervize), Wilson Tang
 
 
masky:
Carolina Oclander
 
 
výprava:
Marcela Bazzano
 
 
výkonný producent:
Flora Fernández Marengo, Marcus Ticotin
 
 
producent:
Chris Clark, Lizzie Friedman, Karen Lauder
 
 
casting:
Christine Colvin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.