Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Ztracená patrola
Jedna nominace na Oscara a režie John Ford. Natáčení tohoto válečného filmu se odehrávalo v roce 1934 v poušti Yuma. Na začátku jich bylo dvanáct - dvanáct vojáků velké anglické armády. Boje se odehrávají za I.světové války v blíže neurčené africké zemi. Pravidelná vyjížďka a obhlídka území, a jedna kulka, která všechno rázem změní. Jejich velitel je pohřbený do písku a s ním i všechno, co by jim mohlo pomoci a zachránit je. Jsou vydáni žhavé poušti, neskutečnému žáru, oslepujícímu slunci a .... nepříteli napospas. Nepříteli, který jednoho po druhém zabíjí...


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Ztracená patrola
Britská vojenská jednotka křižuje Mezopotamskou pouští. Velící důstojník, který jako jediný zná celou oblast, je zabit kulkou neznámého nepřítele. Seržant patroly a jeho muži se vydávají po zabijákových stopách. Nakonec se jim podaří ho dopadnout, ale v poušti, kterou neznají, se najednou ztratí. Blíží se noc. Vojáci se rozhodnou, že přespí v pouštní oáze, která se nachází nedaleko. Když se ráno probudí, zjistí, že jim někdo ukradl koně a že muži, co měli v noci hlídku, jsou mrtví. Vojáci nevědí, kde jsou a navíc jim někdo neznámý usiluje o život. Čeká je velmi těžký úkol - přežít.


Autor: videofil

Popis / Obsah / Info k filmu Ztracená patrola
"Ztracená patrola" je americký film z produkce RKO, tedy jeden z těch, který v roce 1935 měl na plátna československých biografů volný přístup. Film má zajímavý scénář hlavně tím, že v něm hrají výhradně jen muži, což v oněch časech byl jev docela mimořádný. Ve filmu se líčí osud jízdní hlídky anglické armády , která za první světové války je odříznuta v maloasijské poušti od ostatních částí a je obléhána Araby. Bojuje zde marný a beznadějný zápas s neviditelným nepřítelem, jehož střelám padá za oběť jeden muž posádky za druhým.

Režisér Ford zachytil na svou dobu docela zdařile těžkou atmosféru, vyvíjející se mezi vojáky a podařilo se mu na několika místech velkého a dramatického účinku, zvláště tam, kde k šílenství dohánění vojáci mají už jen jediné a poslední přání v životě, a tím je pomsta za smrt svých vojenských druhů. V tomto filmu zcela exeloval robustní Victor MacLaglen, který zahrál všechny scény tak dokonale, že už jen pro "jeho" seržanta stojí film za shlédnutí.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama