Zari
ohodnotit

Zrcadlo pro Kristýnu

Žánr:
Rok:
1975
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
1.3.1976
Popis / Obsah / Info k filmu Zrcadlo pro Kristýnu
POZOR SPOILER

Mladá slečna Kristýna zrovna hraje zápas ve volejbale. Při jednom skoku padá a tento úraz bude mít velké následky. Nemůže chodit a prognózy jsou nejasné. Takže leží v nemocnici a vzpomíná si na doby, kdy ještě chodit mohla.
Například na svého trenéra, a také na dobu kdy měla jít hrát do Prahy. Ovšem také na chvíle, kdy přišla pozdě na zápas a trenér jí sdělí, že se už nemusí ani převlékat a vyhodí ji.
V té době pospávala s klukem, který jí slíbil, že může v Praze bydlet u něj. Jenže když k němu přijde, je tam již jiná slečna.
Matka si domů pozvala nového přítele a Kristýna mu schválně okatě osladí polévku.
V nemocnici má také zážitky. Ať už třeba to, jak chtěla zkusit chodit sama a upadla, nebo zvláštní duševní doping od ženy, která dělala horolezectví. Ovšem že největší zážitek je to, když už konečně může domů. Lékař matku upozornil, že dcera bude ležák, ale matka ji přesto doma chce.
Jenže ono to moc neklape, děvče je nervózní a také blbne. Jedině vzpomínky ji rozptýlí, jako třeba ta, když kvůli ní skočil Tomáš ze skály do vody a jaký měla ona strach. V současnosti Kristy jen leží a pouští prasátka na jeřáb. Matka je nervózní z toho, že měl přijít stolař upravit postel, a on opravdu někdo v montérkách přijde. Ale je to jeřábník ze stavby, kam na něj Kristýna svítí zrcátkem.
Nakonec jí doktor řekne, že až uvidí snímek bude možná moci povolit vstávání. Zatím přišli všichni z oddílu včetně trenéra a donesli jí televizi.
Kristýna je tedy na rentgenu, snímky jsou hotovy a ona nyní očekává ortel…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zrcadlo pro Kristýnu
Devatenáctiletá volejbalistka je pro zranění páteře dlouhodobě upoutána na lůžko. Sebevědomá a energická dívka má čas podrobně rekapitulovat dosavadní život a krátkou sportovní kariéru. Celovečerní debut režiséra Jiřího Svobody. Předloha: stejnojmenná novela Ludmily Romportlové.

CSfilm


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama