Jeden svět
ohodnotit

Zoolander

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
27.12.2001
„O manekýnovi, který se stane zbraní všemocného módního průmyslu, plánujícího vraždu malajského premiéra.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zoolander
Derek Zoolander patří k nejúspěšnějším světovým manekýnům. Má dokonalý vzhled, ale omezenou mozkovou kapacitu, což mu dovoluje uspět právě jen v módní branži. Ta však vůbec není tak nevinná, jak se zdá. Ve skutečnosti stojí za všemi politickými vraždami minulosti včetně atentátů na americké prezidenty Lincolna a Kennedyho. Když nový malajský premiér hodlá zarazit zneužívání dětské práce, rozhodnou se ho vládci módního průmyslu zlikvidovat během velké módní přehlídky. Jako nástroj si vyberou Dereka, z nějž pomocí hypnózy a vymývání mozku udělají dokonalý a poslušný zabijácký stroj. Reportérka Matilda se však vražednému spiknutí dostane na stopu.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zoolander
Zákulisí módních přehlídek to je svět sám o sobě, plný originálních osobností i velice bizarních postaviček.A právě v něm se, jako ryba ve vodě, pohybuje Derek Zoolander. Třikrát za sebou byl prohlášen Modelem roku a tak přivykl záři reflektorů, bleskům fotoaparátů a myšlence, že je prostě neodolatelný a "cool". I ve svém soukromí se pohybuje stále jako na molu. Někdy takové legrácky zaplatí životem jeho kámoši (to když si právě zapálili u benzinové pumpy, kde po sobě předtím vesele stříkali pohonnými hmotami), ale život jde dál a je tak fantastický a úžasný. Ovšem až do chvíle, kdy se módní jedničkou stane Hansel, podivný chlap navlečený do hadích kůží. Derekův svět je v troskách a i ty dokáže jeho otec, horník a chlap každým coulem, při synově pokusu o návrat domů, rozdupat na padrť. Je třeba začít znovu a lépe. Jenže jak? A právě tehdy se o Dereka začnou znovu ucházet mocní z módních kruhů a objekt jejich zájmu netuší, že důvodem je jeho téměř naprostá absence mozkové aktivity. A je to právě Hansel a všudypřítomná novinářka Matylda, kdo zachrání Dereka, ale i svět (vůbec ne ten módní) před zkázou.

Ben Stiller, herec, který si nás získal rolemi v komediích Něco na té Mary je, Rabín, kněz a krásná blondýna, ale hlavně jako neskonalou smůlou provázený nápadník dívky, jejíž "fotr je prostě lotr" - alespoň pokud jde o výběr životních partnerů svých dcer. Tentokrát se rozhodl udělat v komediálním žánru další krok. Ujal se spolupráce na scénáři, režie a zároveň vytvořil titulní roli v bláznivé, excentrické komedii, která má svůj autentický základ, a podařilo se mu přizvat k účasti nejen hvězdy módního světa (setkáte se na plátně s Claudií Schifferovou, Veronikou Webbovou ad.), ale i známé tváře společenských rubrik jakými jsou např. Donald Trump, David Bowie, Gwen Stefaniová a mnozí další.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zoolander
Zákulisí módních přehlídek to je svět sám o sobě, plný originálních osobností, hysterií, žárlivosti, lásky, nenávisti a velkých peněz. A právě v něm se jako ryba ve vodě, pohybuje Derek Zoolander. Třikrát za sebou byl zvolen Modelem roku a tak přivykl záři reflektorů, bleskům fotoaparátu a myšlence, že je prostě neodolatelný a "cool" Svět se mu zdá tak fantastický a úžasný. Ovšem pouze do chvíle, kdy se módní jedničkou stane Jeníček, podivný chlap navlečený do hadích kůží. Derekův svět je v troskách.Je třeba začít znovu a lépe. Jenže jak? A je to právě Hansel a všudypřítomná novinářka Matylda, kdo zachrání Dereka, ale i svět před zkázou. Filmová pecka od autorů NĚCO NA TÉ MARY JE a FOTR JE LOTR.

Autor/Zdroj: /DVD


Zákulisí módních přehlídek je svět sám o sobě plný originálních osobností i velice bizarních postaviček. A právě v něm se, jako ryba ve vodě, pohybuje Derek Zoolander. Třikrát za sebou byl prohlášen modelem roku a tak přivykl záři reflektorů, bleskům fotoaparátů a myšlence, že je prostě neodolatelný a "cool". I ve svém soukromí se pohybuje stále jako na molu. Někdy takové legrácky zaplatí životem jeho kámoši (to když si právě zapálili u benzínové pumpy, kde po sobě předtím vesele stříkali pohonnými hmotami), ale život jde dál a je tak fantastický a úžasný. Ovšem až do chvíle, kdy se módní jedničkou stane Hansel, podivný chlap navlečený do hadích kůží. Derekův svět je v troskách a i ty dokáže jeho otec, horník a chlap každým coulem, při synové pokusu o návrat domů, rozdupat na padrť. Je třeba začít znovu a lépe. Jenže jak? A právě tehdy se o Dereka začnou znovu ucházet mocní z módních kruhů a objekt jejich zájmu netuší, že důvodem je jeho téměř naprostá absence mozkové aktivity. A je to právě Hansel a všudypřítomná novinářka Matylda, kdo zachrání Dereka, ale i svět (vůbec ne ten módní) před zkázou.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Zoolander
Americký komik Ben Stiller vytvořil v krátkém filmu Derek Zoolander: Male Model (TV-1996, Derek Zoolandcr: Manekýn; r. Russell Bates) fiktivní postavu světového top-modelu, vyznačujícího se dokonalým vzhledem, dlouze nacvičovanými a patentovanými pohledy a také nesmírně omezenou mozkovou kapacitou. Snímek odvysílala hudební stanice VH-1. Po jeho úspěchu vznikl další krátký film Derek Zoolander University (TV-1997, Univerzita Dereka Zoolandera; r. R Bates). Nyní se Stiller ke svému komickému hrdinovi vrátil celovečerním filmem, jejž sám režíroval a na němž se podílel jako spoluscenárista a spoluproducent. Derek Zoolander podstoupí nedobrovolné vymytí mozku a při velké módní přehlídce v New Yorku má na daný signál proti své vůli spáchat atentát na premiéra Malajsie. Politik této asijské země chce totiž prosadit zákaz zneužívání dětí k práci v továrnách. Západní módní průmysl, jenž „ve skutečnosti" stojí za všemi politickými atentáty minulosti, ovšem potřebuje levné dodávky. Navzdory značné omezenému myšlení se Zoolander pokusí svému údělu vzepřít. Spojí se přitom s novinářkou Matildou a dokonce i se svým nenáviděným konkurentem, manekýnem Jeníčkem. - Ben Stiller sáhl k postupům silně nadsazené buranské komedie, kombinované se satirou na poměry v módním byznysu a na jeho představitele. Stiller se na rozdíl od některých svých kolegů (Jim Carrey, Eddie Murphy, Adam Sandler, Rob Schneider) vyhýbá vulgaritám a jeho dílko se místy vyznačuje vtipnými momenty. Zjevně však uspokojí pouze ty diváky, pro něž je bezmezná tupost legitimním tématem pro komedii. Bonusem navíc je účast řady osobitostí amerického showbyznysu, představujících samy sebe. - Zoolander je jedním z těch snímků, v jejichž záběrech na manhattanské panoráma byly kvůli událostem z 11. září 2001 digitálně odstraněny budovy Světového obchodního centra. Některé dějové motiv, jako např. zneužívání dětí v převážně muslimské Malajsii k práci v továrnách pro západní průmysl, ovšem zcela mimoděk poukazuji na souvislosti vztahů vyspělých států a zemí třetího světa.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2001/12/33

Autor/Zdroj: Kubina Zdeno/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Zoolander 2 (2016)

 Zoolander 2 (2016)
Zoolander 2 n
Zoolander No. 2
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Ben Stiller

(pokračování)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

11 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10