Zari
ohodnotit

Zločin v Posázavském Pacifiku [TV divadelní představení]

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
137 minut
„Hudební retrokomedie O. Havelky a M. Vačkáře ze světa trampingu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zločin v Posázavském Pacifiku
POZOR, SPOILER

Na nádraží se chystá k odjezdu vlak. Mary plísní kamaráda Jaromíra Klepače za oděv, ale on tvrdí, že filmoval s panem Karlem Lamačem filosofskou historii a nestihl se převléci. Také sem přichází dáma se spoustou zavazadel, které pomáhá Willy. Už se jede a ukáže se, že všichni jedou na stejné místo. Totiž do osady Ontário. Slečna s kufry se představí jako Luiza Raichová. Tím zjistíme, že Klepač je filmový režisér a má s sebou i svou asistentku Mary. A také, že Klepač je šerif osady. Luiza je vnučkou zakladatele osady a jede do jeho srubu na celý rok. Musí totiž dokázat, že je soběstačná a dokáže v drsné divočině přežít.

Nuže již je Luiza ve srubu, kde pozná svého amerického souseda Tima. Všichni jí slibují pomoc a jdou si po svých. Ještě sem přiběhne Tim s tím, že zabil kance. Ráno zastihne trampy u vody. I Tim vytáhne člun, neb Luiza prohlásila, že má hlad, a on jí míní polapit rybu. Když pak Luiza kráčí po břehu, potká svého snoubence Wilyho Adlera. Ten přijel jen kvůli ní a hned ji žádá o ruku. Jenže sem přichází Klepač a následně i Tim. A to už se chystá večerní oheň. Adler se dopouští faux pas, když hází vajgla do vyhaslého ohniště, ale potrestán není. Tim se stále snaží zapálit oheň třením, ale ten chytá právě od vajglu. U táboráku je veselo. I politika se probírá. A také se přijde na to, že Tim a Luiza jsou bratranec a sestřenice. Pak Wily tahá Luizu domů, ale ta jej tvrdě odmítá. Pohádají se a on odchází.

Nyní jsme v Praze. Luiza se zde prochází s Timem. V jednom z podniků si ji splete s Wily s lehkou děvou. Začež obdrží od Tima do nosu. A také se ukázalo, že Wily vykřičené podniky i děvy v nich vyhledává častěji.

Tim nese Luizu ke srubu. Najdou dopis, který dokazuje, že příbuzní nejsou, a tak si spolu užijí noc. Ráno se s Luizou Tim rozloučí a odjíždí zase do USA.

Luiza se dostává k filmu. Zatím jen kouká na to, jak se to dělá. Ale hlavní představitelka indiánky má stále potíže, a tak je Klepáčem angažována ona. A jde jí to výborně. Také se přichází podívat Wily, a protože má peníze, má do filmu i co mluvit.

Nu a jsme opět na řece, tentokráte na parníku, kde má proběhnout svatba. Luiza si má brát Wilyho. Jenže na řece se někdo objevuje…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zločin v Posázavském Pacifiku
V nejnovější retrokomedii úspěšné autorské dvojice režiséra Ondřeje Havelky a scenáristy Martina Vačkáře zavítáme do malebné osady Ontário nedaleko Prahy, svezeme se po pikovické železniční dráze i obávaných peřejích řeky Sázavy, ale především budeme svědky úchvatného příběhu o tom, kterak odvážná slečna Luiza, dcera továrníka, skrze četná nebezpečenství lásky a štěstí dojde.

Záznam inscenace Městského divadla Mladá Boleslav a Divadla Kalich. Divadelní a televizní režie O. Havelka.

Zdroj: ČT


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dary hadího krále (1977) [TV i...

14:05 - 15:00

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Na cestě po Mazurských jezerec...

14:45 - 15:10

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

72 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Zahradník po ruce

14:10 - 14:55

37 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
I. Ignacio Álvarez

Álvarez I. Ignacio

Naposled navštívené:
I. Ignacio Álvarez

Álvarez I. Ignacio