Zločin v Posázavském Pacifiku (2013) [TV divadelní představení]

Zločin v Posázavském Pacifiku
76.7 %
 
 
    Žánr: komedie / hudební
    Země: Česká republika
    Délka: 137 min.
„Hudební retrokomedie O. Havelky a M. Vačkáře ze světa trampingu.“
POZOR, SPOILER

Na nádraží se chystá k odjezdu vlak. Mary plísní kamaráda Jaromíra Klepače za oděv, ale on tvrdí, že filmoval s panem Karlem Lamačem filosofskou historii a nestihl se převléci. Také sem přichází dáma se spoustou zavazadel, které pomáhá Willy. Už se jede a ukáže se, že všichni jedou na stejné místo. Totiž do osady Ontário. Slečna s kufry se představí jako Luiza Raichová. Tím zjistíme, že Klepač je filmový režisér a má s sebou i svou asistentku Mary. A také, že Klepač je šerif osady. Luiza je vnučkou zakladatele osady a jede do jeho srubu na celý rok. Musí totiž dokázat, že je soběstačná a dokáže v drsné divočině přežít.

Nuže již je Luiza ve srubu, kde pozná svého amerického souseda Tima. Všichni jí slibují pomoc a jdou si po svých. Ještě sem přiběhne Tim s tím, že zabil kance. Ráno zastihne trampy u vody. I Tim vytáhne člun, neb Luiza prohlásila, že má hlad, a on jí míní polapit rybu. Když pak Luiza kráčí po břehu, potká svého snoubence Wilyho Adlera. Ten přijel jen kvůli ní a hned ji žádá o ruku. Jenže sem přichází Klepač a následně i Tim. A to už se chystá večerní oheň. Adler se dopouští faux pas, když hází vajgla do vyhaslého ohniště, ale potrestán není. Tim se stále snaží zapálit oheň třením, ale ten chytá právě od vajglu. U táboráku je veselo. I politika se probírá. A také se přijde na to, že Tim a Luiza jsou bratranec a sestřenice. Pak Wily tahá Luizu domů, ale ta jej tvrdě odmítá. Pohádají se a on odchází.

Nyní jsme v Praze. Luiza se zde prochází s Timem. V jednom z podniků si ji splete s Wily s lehkou děvou. Začež obdrží od Tima do nosu. A také se ukázalo, že Wily vykřičené podniky i děvy v nich vyhledává častěji.

Tim nese Luizu ke srubu. Najdou dopis, který dokazuje, že příbuzní nejsou, a tak si spolu užijí noc. Ráno se s Luizou Tim rozloučí a odjíždí zase do USA.

Luiza se dostává k filmu. Zatím jen kouká na to, jak se to dělá. Ale hlavní představitelka indiánky má stále potíže, a tak je Klepáčem angažována ona. A jde jí to výborně. Také se přichází podívat Wily, a protože má peníze, má do filmu i co mluvit.

Nu a jsme opět na řece, tentokráte na parníku, kde má proběhnout svatba. Luiza si má brát Wilyho. Jenže na řece se někdo objevuje…  Autor: Pitryx

režie:
Ondřej Havelka
 
 
hraje:
Petra Nakládalová (Luiza), Vojtěch Havelka (Willy), Petr Halíček (Tim, Amerikán), Jaroslava Kretschmerová (Mary, trempka), Anna Polívková (Mary, trempka), Bohumil Klepl (Jaromír Klepač), Petr Bucháček (Pacific Jack, průvodčí Ámos Reich), Miroslav Babuský (Old Banjo, tramp), Martin Zbrožek (Antonín Topič, Božena Topičová), Jakub Šafr (muzikant, Ingriš), Denisa Barešová (děvče s harmonikou), Rozálie Havelková (děvče s harmonikou)
 
 
hudba:
Jakub Šafr (hudební nastudování)
 
 
výprava-architekt:
Martin Černý (scéna)
 
 
kostýmy:
Jaroslava Pecharová
 
 
dramaturgie:
Ondřej Havelka
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.