Zari
ohodnotit

Zlato v Black Hills

Spur Des Falken

Žánr:
Země:
Rok:
1968
Délka:
121 minut
„Zlatá horečka připravila indiány o tradiční území. Slídící Sokol a jeho muži bojují za spravedlnost!“
Popis / Obsah / Info k filmu Zlato v Black Hills
Na území Dakotů je nalezeno zlato. Invazi bělochů již nelze zastavit. Náčelník Šedý medvěd věří v dodržení smlouvy o rozdělení půdy, ale mladý bojovník Bystrozraký sokol bledým tvářím nevěří a vše vidí jinak. Výstavba železnice, vybíjení bizonů, to vše spěje k zániku rudého lidu. Boj je nevyhnutelný.
Film vznikl v bývalé NDR a většina exteriérů byla natočena na Kavkaze.


Autor: Ed

Popis / Obsah / Info k filmu Zlato v Black Hills
Dva zlatokopové, Chat a Mat, objeví velká naleziště zlata na území kmene Dakotů. O svém nálezu informují svého šéfa Bludgeona (Hanjo Hasse). Ten se rozhodne za každou cenu zlato získat. Proto nařídí své bandě postřílet stáda bizonů a tak donutit indiány, kteří nebudou mít svou hlavní obživu, odtáhnout ze svých tradičních lovišť a zimovišť. Když indiáni najdou pozabíjené bizony, rozhodnou se pomstít a přepadnout vlak. Proti dobře vyzbrojeným bělochům ale neuspějí. Přepadnou tedy tábor, kde ukořistí munici a pušky, které nutně potřebují k boji proti vetřelcům. Náčelníci kmene Dakotů se při velkém ohni radí a na popud Šedého Medvěda se dohodnou jednat, s obavou o bezpečnost žen a dětí, o míru s bělochy. Jenom Slídící Sokol nesouhlasí a chce s bílými nepřáteli bojovat a vrátit území zpět Dakotům. Mezitím Bludgeon zuřivě pátrá po zlatě. Aby se dozvěděl o přesném místě naleziště, zastřelí v přestřelce Chata a těžce zraní Mata, ale to je jeho poslední vítězství.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Zlato v Black Hills
Zlatokopové Pat a Chat objevili na území kmene Dakotů ložiska zlata. Slídící Sokol žije se zlatokopy v míru, ale obává se, že hory budou brzy zaplaveny dalšími bílými muži, kteří lační po zlatě. Bratr náčelníka kmene Dakotů navrhuje na bílé vetřelce ihned zaútočit, náčelník se však obává, že by zbytečně ohrozili životy žen a dětí. Obavy Slídícího Sokola se záhy naplňují. Do hor přijíždí s lovci a kavaleristy zkorumpovaný vládní zmocněnec Bludgeon. Nejraději by indiány vyhladil, to z politických důvodů není možné. Dostane ďábelský nápad, přikáže vystřílet stáda bizonů v okolí, aby neměli Dakotové co jíst. Když indiáni najdou pozabíjená zvířata, rozhodnou se pod vedením Slídivého Sokola zaútočit na Bludgeonův vlak. Kavaleristé jsou v přesile, a tak se musí dát na ústup. Je jim jasné, že proti vojákům nemají s luky a šípy šanci, a tak přepadnou konvoj převážející zbraně. Válka mezi indiány a bílými osadníky je na spadnutí. Mezitím Bludgeon zuřivě pátrá po zlatě a neštítí se ani vraždy.

Zdroj: Nova


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Bílí vlci (1969)

 Bílí vlci (1969)
Bílí vlci n
Weiße Wölfe
Žánr: western / drama / historický
Země: NDR / Jugoslávie
Režie: Konrad Petzold, Boško Bošković

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:52 - 20:05

12 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

94 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

9 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama