Zari
ohodnotit

Zlatíčka pro každého

America's Sweethearts

Rok:
2001
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
4.10.2001
„Dvě hvězdy v jednom filmu - nejhorší noční můra Hollywoodu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zlatíčka pro každého
Tiskový agent Lee Phillips se s producentem Davem Kingmanem a dalšími šéfy filmového studia účastní pracovní projekce nového filmu, který by se měl stát hitem sezóny. Jde o sci-fi příběh Čas od času, jehož hvězdami jsou manželé Eddie Thomas a Gwen Harrisonová. Úspěch filmu je však ohrožen. Manželství Eddieho a Gwen je v troskách a svérázný režisér Hal Weidmann pošle producentům na projekci jen úvodní titulky a prohlášení, že film je hotov, ale přiveze ho až na slavnostní premiéru. Zoufalý producent požádá Leeho, aby uspořádal tiskovou konferenci, aniž se novináři dozvědí pravdu, a aby se jí zúčastnili i Eddie a Gwen. Lee souhlasí, že se pokusí vše zařídit, stanoví si však tvrdé podmínky. Zavolá Gwenině sestře a současně asistentce Kiki a rozjede se do odlehlého sanatoria, aby promluvil s Eddiem. V hotelu jsou obě hvězdy bouřlivě přivítány početnými fanoušky a Gwen požádá Eddieho, aby se před kamerami a novináři k sobě chovali přátelsky. Lee chce, aby šli společně na večeři, Gwen však pošle místo sebe Kiki. Eddie s ní stráví příjemné chvíle, které překazí Gwen. Vzápětí se objeví její žárlivý milenec Hector, který Eddieho vyprovokuje ke rvačce. Kiki ošetřuje Eddieho v pokoji a pod kouzlem okamžiku spolu stráví noc. Další den však Eddie před proradnou Gwen všechno zapře. Uražená Kiki odejde a Eddie si uvědomí, že udělal chybu. Než ji však stačí napravit, objeví se Hal Weidmann s dokončeným filmem, jehož projekce je pro všechny nečekaným překvapením.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zlatíčka pro každého
Hollywoodské hvězdy - Gwen Harrison (Catherine Zeta-Jones) a Eddie Thomas ( John Cusack) jsou dokonalými symboly Hollywoodu. Ve svých rolích dokázali přivádět k slzám filmové fanoušky a plnit kapsy producentů miliony dolarů. Prostě pravá Zlatíčka pro každého. Idylce je však už nějaký čas konec. Před osmnácti měsíci se žárlivý Eddie pokusil svou hereckou partnerku a manželku v jedné osobě zabít, protože ji přistihl s milencem - ctižádostivým španělským hercem, s nímž si Gwen začala při natáčení jejich posledního společného filmu. Eddie se léčí z depresí a také Gwenina hvězda září bez partnera jen na půl. A producent Dave Kingman má uvést do kin jejich poslední film. Pro všechny je to poslední šance na záchranu. Jak ale dostat znesvářené hvězdy na společnou promotion, aby se hned první den nezabily. To je úkol pro zkušeného tiskového agenta Lee Phillipse (Billy Crystal), kterému šlape v jeho funkci na paty ambiciózní, ale neschopný mladíček. Lee má v záloze tajnou zbraň. Kiki Harrison (Julia Roberts) pracuje jako asistentka krásné, sebevzhlíživé megastar Gwen. Náhodou je také její sestrou. Pro nemotornou a málo sebevědomou Kiki nebyl nikdy život ve stínu slavné sestry snadný. Víkend s oběma zlatíčky najednou a s bulvárním tiskem v zádech také rozhodně není pohodovou záležitostí. A Kiki si uvědomuje, že konečně musí začít žít vlastní život. Opětovné setkání se švagrem jí k tomu poskytne dost dobrý důvod. Situace se stává čím dál napjatější, dojde na rvačku i intriky a to navíc nikdo netuší, co skrývá ve svém tajemném studiu výstřední režisér Hal Weidmann.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zlatíčka pro každého
Dvojice Gwen (Catherine Zeta-Jones) a Eddie (John Cusack) se stala symbolem Hollywoodu, lasky a stesti. Verejnost zatim netusi, ze idylka nedavno skoncila a pred uvedenim jejich posledniho filmu se z marketingovych duvodu o tomto krachu nesmi ani nic dozvedet. A prave v tuto chvili prichazi na scenu Kiki (Julia Roberts) a snazi se situaci zachranit.
Herecke hvezdy Hollywoodu v romanticke komedii, tak jak je mate nejradeji.

Autor/Zdroj: /DVD

Hvězdy, to je věčné téma, ty filmové-se svými rozmary, náladami, neshodami, touhami, frustracemi, migrénami, city a nevěrami-jsou a budou vděčným nástrojem pomsty scenáristů, všem těm hereckým budižkničemům, kteří se nestoudnými honoráři přiživují na jejich genialitě. A tak tu máme další příspěvek do této bezedné studnice. Manželský pár amerických zlatíček má problémy, nenávidí se a nechce už mít nic společného, jenomže je tu propagace nového filmu, která žádá oběti. Od nich, od jejich ubohého tiskového tajemníka, který má celou tu akci(rozuměj tiskovou konferenci) na hrobu, i od osobní asistentky hlavní star, kterou je její sestra.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Zlatíčka pro každého
Po prvním přečtení scénáře Billyho Crystala a Petera Tolana Zlatíčka pro každého se režisér Joe Roth tak pobavil a nadchl, že založil společnost Revolutions Studios, která se stala jedním z výrobců tohoto filmu. Usoudil totiž, že směje-li se při pouhém čtení on, diváci v kinech si určité také přijdou na své. A měl pravdu. Americký snímek Zlatíčka pro každého má všechno, co ke správné romantické komedii patří: dobré obsazení, směšné situace, milostné zádrhele, svižné a vtipné dialogy, zručně vystavěný příběh a zápletku jako vystřiženou ze života filmových idolů. - Na nápad natočit komedii o manželském páru hollywoodských hvězd, které spolu hrály v několika úspěšných filmech, doháněly fanoušky k šílenství, pro producenty byly zaručeným kasovním úspěchem, ale jejichž soukromý život se nečekaně ocitl v troskách, přišel Billy Crystal. Inspirovala ho Elizabeth Taylorová, když před lety při natáčení Kleopatry (1963) opustila svého tehdejšího partnera Eddieho Fishera a utekla s Richardem Burtonem. (Vzdálené podobný motiv můžeme ovšem nalézt třeba ve Zpívání v dešti - 1951) - Hvězdy Gwen Harrisonová a Eddie Thomas byli dlouhou dobu miláčky publika, ale jejich idylka skončila ve chvíli, kdy Eddie načapal svou manželku v restauraci s milencem, nastartoval motorku, projel oknem k jejich stolu... a pak se nervově zhroutil. Rozmazlená a rozmarná Gwen, která neudělá ani krok bez své sestry a zároven oddané asistentky Kiki, ztrácí na popularitě. Avšak do kin se připravuje poslední společný film Gwen a Eddieho, což by mohla být jejich šance na comeback. Stačí přece před premiérou uspořádat tiskovou konferenci s oběma protagonisty. Že to nebude vůbec jednoduché, si tiskový agent Lee Phillips dobře uvědomuje a budoucnost mu dá za pravdu. V luxusním hotelu v poušti nedaleko Los Angeles, kde se má uskutečnit jak tisková konference, tak i premiéra filmu, čekají Eddieho, Gwen, Kiki, Leeho a ostatní účasmíky tohoto předpremiérového kolotoče perné chvilky. Posledním překvapením je samotný film samorostlého režiséra, který vůbec neodpovídá zavedeným zvyklostem... - Tvůrci samozřejmě těží z dobrých znalostí hollywoodského zákulisí, z jemně ironické nadsázky i ze souhry několika opravdových hvězd s příslušnou lehkostí se jim podařilo natočit jistě jeden z hitů letošní sezóny.
-kat- Filmový přehled 2001/9/35,

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vladimír Solomenko

Solomenko Vladimír

Barry Sonnenfeld

Sonnenfeld Barry

Naposled navštívené:
Vladimír Solomenko

Solomenko Vladimír

Barry Sonnenfeld

Sonnenfeld Barry