Zari
ohodnotit

Živá mrtvola

Živoj trup

Další název:
Живой труп, The Living Corpse, Zhivoy trup
Žánr:
Země:
Rok:
1952
Popis / Obsah / Info k filmu Živá mrtvola
Film vznikl natočením divadelní hry Lva Nikolajeviče Tolstého, kterou uvedlo na svojí scéně Puškinovo Leningradské státní divadlo.

Ruský šlechtic Fjodor Vasiljevič Protasov se nemůže smířit s pokrytectvím, které jej na každém kroku provází. Zvláště pro jeho společenskou vrstvu je život v přetvářce přímo typický. Protože náš hrdina je neschopný bojovat proti společenskému nešvaru, chopí se sklenky a začne pít. Odejde z domova a postupně upadá. Chování Protasova podporuje sbližování jeho manželky Lízy s dlouholetým rodinným přítelem Viktorem Kareninem. Ti jen těžko snáší lži a ponížení spojené s blížícím se rozvodovým řízením. Fjodor se to dozví a nainscenuje svoji vlastní sebevraždu. Tímto fingovaným odchodem ze života se chce navždy odpoutat od svojí rodiny. Líza se smíří se „smrtí“ manžela a stane se ženou Viktora Karenina.

Pouze náhoda zapříčinila to, že se odhalí skutečnost, že Fjodor Protasov je naživu. Líza dostane předvolánku k soudu, ve které se má řešit její obvinění z dvojmužství. A tady přijde ke slovu „živá mrtvola“ Protasov. Chce zastavit hloupou a nepravdivou komedii, kterou by tento proces přinesl senzacechtivému obecenstvu a tím ušetřit ponižování nevinných lidí…zastřelí se!


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Isaac Florentine

Florentine Isaac

Kalamita

Kalamita
Kalamita

Naposled navštívené:
Isaac Florentine

Florentine Isaac

Kalamita

Kalamita
Kalamita