Zari
ohodnotit

Zázračné meče [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
63 minut
„Třetí a závěrečná pohádka, v níž dohrají meče svou důležitou úlohu“
Popis / Obsah / Info k filmu Zázračné meče
Zázračné meče jsou třetím a závěrečným dílem pohádkových šermířských komedií Zkřížené meče a Zvonící meče. Tvůrčí tým všech tří "mečů" je totožný: scenáristka Michaela Černá, dramaturg Jiří Bednář, kameraman Peter Beňa, výtvarník Milan Starý, výtvarnice kostýmů Libuše Pražáková a režisér Miroslav Sobota. Herecké obsazení je atraktivní: Josef Somr jako starý král, Martin Štěpánek v roli stárnoucího hraběte ze Salmu, Vilém Udatný a Kateřina Březinová jako mladý královský pár Valentin a Saša, Viktor Preiss si roli starého čaroděje Otóna zahrál již ve Zvonících mečích, zatímco Blažena Holišová v úloze sympatické čarodějnice Maruny absolvovala všechny díly trilogie, dále uvidíte Ivanu Anderlovou, Jiřího Langmajera a další významné a populární herce.

Třetí "meče" jsou opět plné intrik a nepřízně osudu, ale i hledání štěstí a lásky. Mladý král Valentin a královna Saša po všech útrapách slaví slavnou svatbu. Starý král se vzdává trůnu ve prospěch svého syna Valentina, do královské rady jmenuje "mladou krev", nám již známého Petra a hraběte Merona. O starého hraběte ze Salmu Viléma se vzorně stará jeho nalezený syn Alík. Hraběti se však stýská po dcerách Helence a Saše. Čarodějnice Maruna se zatím sžije s čarodějem Otónem.

Vše by probíhalo šťastně, kdyby v lesích neřádili lapkové, kteří přepadají kočáry s cestujícími. A především kdyby hrabě Meron ctižádostivě nebažil po královském trůnu, kde by rád vystřídal Valentina. Využije lsti a pokusí se ho otrávit, vinu přitom šikovně svede na Petra. Starý král Meronovi uvěří a pověří ho dočasně královským úřadem místo nemocného Valentina.

Do příběhu zasáhne i markytánka Vilma a její mladičká dcerka Jana v chlapeckém převleku, který si pořídila ze strachu před loupežníky. Petra, který uteče z vězení, zachrání v lese Maruna, Viléma zaujme fešná markytánka a Jana je zase víc než sympatická Alíkovi a vztah je oboustranný. Všechny lásky pochopitelně dojdou ke svému cíli, zlo v podobě hraběte Merona je potrestáno a následuje pohádkový happy end, kdy dobro vítězí nad zlem a láska nad nenávistí a podlostí.

Česká televize


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Zvonící meče (2000) [TV film]

 Zvonící meče (2000) [TV film]
Zvonící meče n
 
Žánr: pohádka
Země: Česká republika
Režie: Miroslav Sobota

(pokračování)

Zkřížené meče (1997) [TV inscenace]

 Zkřížené meče (1997) [TV inscenace]
Zkřížené meče n
 
Žánr: pohádka
Země: Česká republika
Režie: Miroslav Sobota

(pokračování)

Reklama