Zari
ohodnotit

Závistivá zvířátka

Žánr:
Rok:
1950
Délka:
12 minut, 375 minut
„Kreslený film o zvířátkách ze dvorku myslivny.“

Obsah filmu Závistivá zvířátka

 
Na venkovském dvoře u lesa žijí pospolu zvířátka. Žijí ve shodě, než koza začne závidět psu Brokovi, že ho pán hladí a mazlí se s ním. Chtěla by být na jeho místě. Kohout Brokovi závidí "zlatou" známu na obojku a čuník kočičce mléko, které jí dává každé ráno hospodář. Koza si představuje, jak aportuje a pašík zase ve snu loví na střeše stavení myšky.

Když jednoho dne pán odejde do lesa, spojí se kohout s vepřem a kozou a vyženou Broka a kočku ze dvora. Čuník ale není schopný honit myši a úroda mizí; koza zase nezažene mlsnou kunu, která uchvátí kohouta a táhne ho do lesa. Naštěstí zasáhne Brok, který je nedaleko a kohouta zachrání. Micka...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Karel MannKarel Mann  
scénář:
Karel MannKarel Mann  
Vladimír ŠilhanVladimír Šilhan  
námět:
Rudolf HolanRudolf Holan  
hudba:
Jan RychlíkJan Rychlík  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
beze slov
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Závistivá zvířátka >
Typ filmu: Krátký

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2020
Sedmdesát let starý český animák se dá   zhlédnout i dnes. Na svou dobu výborná animace,   která se mohla rovnat v té době zahraniční   konkurenci a stejně doma Týrlové a Trnkovi.   Pro mě neznámý režisér Karel Mann (1912 -   1983) a jeho jediný režisérský počin, i když   ve studiu Bratři v triku pracoval na řadě   známých filmů - Zvířátka a Petrovští,   Pérák, Zasadil dědek řepu, Hrnečku vař, O   skleničku víc, Staré pověsti české, Čert a   Káča a je autorem triků v hraném filmu Obušku   z pytle ven. Nevadí ani až to didaktické   poučení o lidských nešvarech v podobě   jednání domácích zvířatech, jako v bajce.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama