Duben
ohodnotit

Zátah

Další název:
List gończy
Žánr:
Rok:
1984
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
1.1.1986
„Dramatický útěk dvou mužů poznamenaný zločinem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zátah
Protřelý kriminálník Karel Volf se při svém útěku z vězení neštítí ani vraždy. Náhoda ho svede s jiným průšvihářem, osmnáctiletým Pavlem Kunzem, drobným zlodějíčkem, který je právě na svém dalším útěku z polepšovny. Volf, který nutně potřebuje komplice, si u mladého kluka vynutí respekt nejenom tvrdou pěstí, ale i pistolí, ukradenou zabitému strážnému a pod výhrůžkou, že ublíží Pavlově děvčeti, jej přiměje ke spolupráci. Pavel pro něho krade auta a podílí se i na přepadení prodavačky, odnášející tržbu.

Po přestřelce, v níž padne další mrtvý, začíná oběma hořet půda pod nohama a tak se uchylují do Polska, kde má Volf kontakty na bratra svého bývalého spoluvězně. Jejich cesta od hranic k pobřeží Baltu je lemována další trestnou činností, takže teď už je stíhá i polská milice, posílená o dva české kriminalisty. U moře jim pašerák Okoun pomůže s nájmem rybářského člunu, který má oba Čechy převézt do Švédska. Po krátké noční plavbě je jeho kapitán vysadí na opuštěném molu a rychle odplouvá.

Bystrý Pavel brzy poznává proč - stali se obětí podvodníků a jsou ještě stále na polském území. A kolem se to navíc začíná hemžit příslušníky polské policie... Jenže Karel se nemíní jen tak snadno vzdát a přiměje Pavla vyplout v ukradeném motorovém člunu na moře. Jako rukojmí s sebou bere mladou dívku. Pavlovi už je ale jasné, že nemají šanci a skokem do vody pomáhá sobě i děvčeti k záchraně života. Volfa, který po nich pálí z revolveru, zneškodní kulka policejního odstřelovače.


Autor: green-tea

Popis / Obsah / Info k filmu Zátah
POZOR SPOILER!!

Z kriminálu prchá vězeň. A někdo v okolí „navštěvuje“ chaty. Každý je to jiný člověk, ale osud tomu chce, že se setkají. Vězeň se jmenuje Karel Volf a ten přepadne vrátného, kterého zabije a ukradne mu pistoli. Chatař je Pavel Kunz a je to ještě mladíček. Navštíví svou dívku, která dělá sestru v nemocnici a pak pokračuje ve své činnosti. A zde, při vloupání do chaty, narazí na Karla. Případ dostává na starost kolektiv brněnské kriminálky v čele s majorem Jandou a nadporučíkem Doubravou. A v Praze je zapojen kapitán Vaněk a nadporučík Morávek. Celou akci pak koordinuje major Veverka. Při pátrání jsou nuceni honit prchajícího muže, který nemá s případem nic společného. Zato je to někdo vysoce postavený - ragbista, a stěžuje si. Karel s Pavlem navštíví muže, jménem František Klouzal, přezdívaného Moucha. Karel po něm chce dolary a bydlení. Na koupi dolarů seženou peníze přepadením prodavačky s tržbou. Karel ztrácí v Mouchu důvěru a tak jde za ním, hodně jej pošramotí a sebere mu peníze a auto. Prchají směrem na Brno, a ukryjí se v lese. Ve vesnici Pavel nakupuje a později je poznán v televizním vysílání. Je udělán zátah a Karel zastřelí majora Jandu. Pak se ocitají v Ostravě. Rekreačním vlakem se dostanou do Polska, kde Karel navštíví převaděče. Jsou jisté potíže, ale nakonec se ocitají u moře, odkud chtějí na druhou stranu. Mezitím se kriminálka spojí s polskými kolegy a jdou jim po stopě. Pašerák převeze dva uprchlíky loďkou a vysadí je na břehu. A zde je čeká všechny velmi zajímavé překvapení…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zátah
Kriminální příběh: Uprchlý vězeň a mladý zlodějíček se připravují ke společnému útěku za hranice. Polské bezpečnostní orgány je zadrží při neúspěšném pokusu o přeplutí do Švédska. Nezajímavý podprůměr.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

79 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

13:35 - 14:30

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:45 - 14:35

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

24 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10