Duben
ohodnotit

Zátah 2

Berandal

Další název:
The Raid 2: Berandal; Prepadovka 2
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
144 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Zátah 2
POZOR SPOILER!

Nějací muži přivedou Andiho k již vykopanému hrobu. Zde je tento muž zastřelen. Byl to jeden z ochranky Tomariadiho. A také Ramův bratr. Muž, který jej zde nechal zabít, se jmenuje Bejo.
Rama po akci volá muži jménem Bunawaro, kterému se dá podle Andiho věřit. Ten ihned nechá zastřelit poručíka. Je to totiž muž ze zvláštní jednotky boje proti korupci. A ten nechává Ramu zemřít. Jeho tělo je napsáno na seznam mrtvých, nalezených v autě po akci v Tomariadiho domě. A Rama se přidává do Bunawarovy protikorupční skupinky.

V současnosti město ovládají dva lidé. Bangun a rodina Kotoových. Je třeba sehnat jména a důkaz, že je Bejo s Bangunem propojen. Takže je třeba se dostat k jeho synovi Ucovi. Ale ten je zrovna v lochu. A tak je Rama „zatčen“.

Ve vězení je obtěžován Bennym a kluky na záchodě, a tak je všechny zmlátí. V e vězení dojde k další velké rvačce i s dozorci. A zde právě Rama pomůže Ucovi. Po propuštění jej Uco vezme k otci. Ten Ramovi poskytne byt a „práci“. A hned u první dojde k boji, který dopadne v Ramův prospěch. Uco žádá otce o lepší práci, ale je odmítnut, a proto se začíná pomaličku bouřit a setkává se s Bejou. Ten se jej snaží postavit proti otci, což mu nedá žádnou práci. Oba muži chtějí rozpoutat válku mezi gangy. Což udělají tak, že narafičí vraždu Kosa, jednoho z Banguových věrných. A svede se to na Kotoovy lidi. Otec však protiakci tvrdě odmítá. A tak to roztočí Bangun i bez jeho svolení. Rama je napaden policajty a žádá odvolání z případu. Není mu vyhověno. Uco dostane od otce nakládačku, a tento otce zastřelí. Rama je naštvaný a začíná svou osobní cestu msty. Když zlikviduje spousty velmi těžkých protivníků, přijdou na řadu dva opravdu nejtěžší. Totiž dívka s kladivy, která vymlátila ochranku v metru a mládenec s železnou pálkou na baseball. Nakonec se Rama dostává až před samotného Beja, ale ten se dostane k brokovnici. Tu má také Uco. Rama to nebude mít jednoduché…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zátah 2
Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit.

Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 21.03.2015 CX


Popis / Obsah / Info k filmu Zátah 2
V roce 2011 přivedl indonéský akční opus Zátah diváky z celého světa k extázi. Režisér Gareth Huw Evans tehdy splnil sen žánrových fanoušků naservírováním pečlivě naaranžované, nekompromisní nonstop řežby. A tak není divu, že se mraky nad jakartskými slumy opět výhružně stahují. Dychtivě očekávané pokračování navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Elitní komando sice gangsterskou špínu a všechny pohůnky bosse Tamy ze zatuchlého věžáku vymetlo, během akce však vyplula na povrch zkaženost některých fízlů. Nezkorumpovatelný Rama, hrdina právě dokončené razie, proto dostává speciální pověření – musí infiltrovat a rozmetat organizovanou zločineckou skupinu. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije povedený synek jednoho z mafiánských šéfů. Zloduchů, jejichž zadky je cestou třeba řádně nakopat, je naštěstí dostatek – pulzující filmový spektákl se pomalu roztáčí.
MFF Karlovy Vary 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Zátah (2011)

 Zátah (2011)
Zátah n
Serbuan maut
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Indonésie / Spojené státy americké
Režie: Gareth Evans

(pokračování)

TV Program

ČT1 - BILANCE: Vyplácí se nám EU?

02:10 - 02:40

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

02:15 - 02:55

22 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:50 - 03:10

47 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10