Duben
ohodnotit

Zákon přitažlivosti

Laws of Attraction

Další název:
Zákon príťažlivosti (SK)
Rok:
2004
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
26.5.2005
„I v soudní síni platí, že co se škádlívá, rádo se mívá.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zákon přitažlivosti
Audrey Woodsová je hvězdou mezi newyorskými rozvodovými právníky. Je svobodná a nechce se vdávat ani citově vázat. Její současnou klientkou je paní Harrisonová a Audrey získala důkaz, že její manžel ukryl řadu vzácných obrazů. Protivníkem v soudní síni je slavný advokát Daniel Rafferty. Upjatá Audrey se mu líbí, ona se tváří, že ji nezajímá, i když ji přitahuje víc, než je jí milé. Proto se rozhodne, že ho v soudní síni pokoří. Vydá se do jeho kanceláře, ale při jeho příchodu zpanikaří a uteče. Krátce poté přednáší na semináři rozvodových právníků. Po ní mluví Rafferty o použití moderní techniky při hledání důkazů. Na předváděném záznamu je vidět Audrey v jeho kanceláři. Audrey jde za ním, aby se omluvila, právník ji pozve na večeři, opijí se a skončí spolu v posteli. Při dalším rozvodovém řízení manželů Jamisonových je jim jasné, že půjde o velmi bouřlivé jednání. Hlavním bodem bitvy je zámek v Irsku. Audrey i Daniel se tam proto rozjedou. Cesta má nečekaný průběh i zakončení. Zúčastní se místní slavnosti a ráno se probudí s prstýnky. Pochopí, že se v opilosti vzali, ale jejich snaha vše utajit je marná. Rozhodnou se předstírat manželský život, komplikuje jim ho nejistota i stále se přiostřující rozvodová bitva Jamisonových. A když Daniel zneužije v soudní síni důvěrnou informaci, kterou měla Audrey od klienta, trvá na okamžitém rozvodu. Čeká je však další cesta na irský zámek, která zamíchá rozvodovým řízením i jejich vztahem.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zákon přitažlivosti
Audrey Woods (Julianne Moore) a Daniel Rafferty (Pierce Bros-nan) patří v newyorském práv-nickém světě mezi špičkové spe-cialisty na rozvody. Jednoho dne stanou proti sobě: Daniel zastu-puje rockovou hvězdu Thornea Jamisona, Audrey jeho nespoko-jenou manželku Serenu. Klienti proti sobě vedou otevřenou roz-vodovou válku, v níž hraje důle-žitou roli i zámek v Irsku. Jejich právníci zachovávají profesionální dekorum maskující bouřlivou antipatii. Elegantní Audrey je chladně upjatá, neurotická a striktně se drží zákonů, Daniel je ironik a požitkář a kravatu může mít správně uvázanou jen omylem. Právník je ovšem brilantní.
Co se stane, když se tihle dva profesionálové, kteří neumějí prohrávat, do sebe proti své vůli zamilují? A co udělají, když se jednoho rána probudí po divoké noci v nefalšovaném irském stylu a zjistí, že mají na rukou snubní prstýnky?


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zákon přitažlivosti
Láska má vždy poslední slovo... Dva rozvodoví právníci již ve svých případech zažili všechny konce lásky. Jakou šanci tedy může mít ta jejich?
Audrey Woods (Julianne Moore) a Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) patří v newyorském právnickém světě mezi špičkové specialisty na rozvody. Jednoho dne stanou proti sobě: Daniel zastupuje rockovou hvězdu Thornea Jamisona, Audrey jeho nespokojenou manželku Serenu. Klienti proti sobě vedou otevřenou rozvodovou válku, v níž hraje důležitou roli i zámek v Irsku. Jejich právníci zachovávají profesionální dekorum maskující bouřlivou antipatii. Elegantní Audrey je chladně upjatá, neurotická a striktně se drží zákonů, Daniel je ironik a požitkář a kravatu může mít správně uvázanou jen omylem. Právník je ovšem brilantní.
Co se stane, když se tihle dva profesionálové, kteří neumějí prohrávat, do sebe proti své vůli zamilují? A co udělají, když se jednoho rána probudí po divoké noci v nefalšovaném irském stylu a zjistí, že mají na rukou snubní prstýnky?
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Zákon přitažlivosti
Romantická komedie Petera Howitta Zákon přitažlivosti vychází z oblíbeného motivu zlaté éry Hollywoodu, totiž „z boje pohlaví“, jejž nejčastěji reprezentovali Katharine Hepburnová a Spencer Tracy. – Pětatřicetiletá ambiciózní rozvodová advokátka Audrey Woodsová se naplno věnuje své práci, z níž si ovšem zároveň vzala ponaučení raději se nikdy nezamilovat a nevdat se. Když však narazí na ležérního kolegu Daniela Raffertyho, cítí, že její předsevzetí by mohlo dostat trhliny; o to energičtěji se vrhne do boje s ním, a to nejen v soudní síni. Zdánlivě se nic nezmění, ani když spolu právníci stráví noc v důsledku nadměrného požití alkoholu. Jenže Danielovi se mladá žena opravdu líbí, a proto je odhodlán snášet její ataky s vědomím, že nakonec dosáhne svého cíle. Po několika peripetiích, mezi nimiž dominuje výlet na malebný irský zámek, to tak opravdu dopadne. – Tvůrci se snažili držet se nejen osvědčených situací, ale i tradičně důvtipných dialogů. Vyšlo jim i spojení Pierce Brosnana (mj. rovněž spoluproducenta), který rozumně ubírá z bondovské chlapáckosti, a Julianne Mooreové, známé spíše z dramatických rolí.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2005/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:35 - 15:25

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

14:30 - 15:25

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:35

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10