Zari
ohodnotit

Záhada Blair Witch 2

Book of Shadows: Blair Witch 2

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
10.5.2001
„Mystické pátrání po marylandské čarodějnici pokračuje…“
Popis / Obsah / Info k filmu Záhada Blair Witch 2
V listopadu 1999 se ztratili čtyři studenti v lesích. Místní obyvatelé si mysleli, že je zavraždila čarodějnice z Blair. O rok později přijíždí pět studentů - Jeff, Erica, Kim, Tristen a Stephen, do lesů s cílem přijít na to, co se tu ve skutečnosti stalo. Potkávají tu jinou partu studentů, která má stejný úmysl a cíl. Přečkají noc v lese. Ráno se probudí a zjistí, že všechny jejich papíry o projektu jsou zničeny. Podezřívají skupinu z předchozího dne. Mají pouze nahrávky a tak odjíždí do Jeffova domu, aby přišli na to, kdo jim to udělal. Přehrávají si pásku po pásce. Kim mezitím odjíždí do supermarketu pro pivo a jídlo. Tam má konflikt s prodavačkou.

Cestou zpátky uvidí na silnici děti a narazí do stromu. Nic se jí nestane a auto není porouchané. Když se vrátí, Jeff konečně odhalil skutečného pachatele a je to opravdu překvapení. Mezitím se v domě začínají dít podivné věci a všichni začínají přicházet o rozum. Po tom, co je Erica nalezena mrtvá ve skříni, se všichni začínají mezi s sebou navzájem obviňovat a hádat. Nakonec dojde k tomu, že se Tristen přizná k tomu, že je čarodějnice a sama se oběsí. Ke konci filmu jsou všichni tři odvezeni policií s podezřením z vražd svých přátel. Místní šerif jim přehrává pásky. Jsou na nich natočeny vraždy, které Jeff, Stephen a Kim provedly. Jak je ale možné, že pásky ukazují něco úplně jiného než to, co se ve skutečnosti stalo.? Měli studenti opravdu halucinace? Nebo jsou skutečnými pachateli?


Autor: 261972

Popis / Obsah / Info k filmu Záhada Blair Witch 2
Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu..

Vzrušujícího strachu není nikdy dost! Po velkém úspěchu " Záhady Blair Witch " , po jehož zhlédnutí tuhla v žilách krev a každý si kladl nesčetně otázek o tom, co je fikce a co je skutečnost , natočili američtí filmaři další hrůzostrašnou podívanou, ve které opět ožívá legenda o marylandské čarodějnici. Po stopách záhadných osudů Heather a jejích kolegů se vydávají tentokrát bostonští studenti. Na plátnech kin bude strašit! A o to se postaral režisér Joe Berlinger se svým týmem.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Záhada Blair Witch 2
Americký horor Záhada Blair Witch 2 je volným pokračováním fenomenálně úspěšného stejnojmenného snímku z roku 1999, jenž díky dokonalé práci s pseudodokumentárními postupy již stačil vstoupit do historie žánru. Tvůrci pokračování se nepokoušejí zopakovat neopakovatelnou „hru na pravdu ". Místo toho natočili jakoby dramatickou rekonstrukci smyšlených událostí, k nimž mělo dojít v inkriminované marylandské oblasti po premiéře prvního dílu. - Městečko Burkittsville a přilehlé lesy navštěvují díky popularitě Záhady Blair Witch davy turistů, kteří se vydávají po stopách fiktivní filmové výpravy. Jednu skupinu, složenou ze čtyř studentů, vede místní nepřizpůsobivý mladík Jeff. Po divoké noci, strávené na jednom z „prokletých" míst, se však se skupinou začnou dít podivné a děsivé věci. Odpověď při výslechu těch, kteří přežili, mohou přinést videozáznamy, pořízené během pěti hodin, z nichž si žádný z party nic nepamatuje... - Přestože snímek je natáčen a prezentován jako hraná fikce, hrají v něm klíčovou roli videonahrávky, pořízené převážně samotnými protagonisty. Tentokrát je však vtip v rozkolu, který vzniká mezi realitou a jejím záznamem; finální usvědčení trojice posedlých hrdinů z brutálních vražd ostře koliduje s tím, co posedlí či očarovaní protagonisté prožívali „ve skutečnosti ". V souladu s poetikou předchozího filmu se na plátně ani tentokrát neobjeví titulní monstrum, čarodějnice z Blairu. Podobně jako v sérii Vřískotů, snímek patřičně zlehčuje akademické úvahy na téma násilí a brutality ve filmu. V úvodním sestřihu z televizních talkshow se mihne řada amerických mediálních celebrit, mj. moderátoři Jay Leno a Conan O'Brian či filmový kritik Roger Ebert.
Zdeno Kubina Filmový přehled 2001/5/31

Autor/Zdroj: Kubina Zdeno/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Blair Witch: 20 let poté (2016)

 Blair Witch: 20 let poté (2016)
Blair Witch: 20 let poté n
Blair Witch
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Adam Wingard

(pokračování)

Záhada Blair Witch (1999)

 Záhada Blair Witch (1999)
Záhada Blair Witch n
The Blair Witch Project
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Eduardo Sánchez, Daniel Myrick

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Opravdu chci zpívat (Ho tanta voglia di cantare)

Opravdu chci zpívat
Ho tanta voglia di cantare

Dan Sumikowski

Sumikowski Dan

Dennis Maguire

Maguire Dennis

Naposled navštívené:
Opravdu chci zpívat (Ho tanta voglia di cantare)

Opravdu chci zpívat
Ho tanta voglia di cantare

Dan Sumikowski

Sumikowski Dan

Dennis Maguire

Maguire Dennis