Zari
ohodnotit

Zachraňte tygra

Save the Tiger

Žánr:
Rok:
1973
Délka:
100 minut
„Má plán...“
Popis / Obsah / Info k filmu Zachraňte tygra
Hlavním hrdinou filmu je muž středního věku Harry Stoner, který je spolumajitelem oděvní firmy. Dnešní den je pro něho významný, protože uvádí na trh novou módní kolekci, kterou sestavil Rico, jehož talent sám před lety objevil. Se svým společníkem Philem řeší těžkou finanční situaci. Již v loňském roce provedli machinace s daněmi. Nyní potřebují další prostředky, aby se kolekce mohla úspěšně prodat. Phil nesouhlasí s Harryho návrhem provést pojistný podvod. Na přehlídku se dostaví obchodní zástupci firem, aby předali objednávky na novou kolekci. Největším objednavatelem je Fred Millerr, kterému musí Harry objednat na hotel známou prostitutku Margot. Fred při sexu dostane záchvat a málem umře. Přesto má Ricova kolekce na přehlídce velký úspěch a objednávky od zástupců obchodních firem se jenom hrnou.

Harryho celý den pronásledují vzpomínky na mládí, na kariéru amatérského baseballového hráče, na druhou světovou válku a vylodění u Anzia, kde zemřelo mnoho jeho kamarádů. Večer při cestě domů zastaví mladé stopařce, kterou poznal už ráno, a odjede do jejího domku na pláži. Stráví spolu noc a ráno filozoficky diskutují. Harry si uvědomí rozdíl mezi dobou svého mládí a dneškem s jeho morálkou. Musí se rozhodnout, co dál ...


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Zachraňte tygra
Jack Lemmon se představí ve své oscarové roli. V působivém dramatu ztvárňuje Harryho Stonera, válečného veterána druhé světové války, který je rovněž majitelem oděvní továrny. Doba se mění a Harryho firma se ocitá na pokraji krachu. Harry chce ale za každou cenu přežít a pud sebezáchovy ho žene až za hranici morálky. Nakonec se uchýlí ke žhářství a zapálí vlastní podnik, aby díky penězům z pojistky vybředl z finančních potíží.

Harryho manželství se mezitím ocitá na bodu mrazu, jeho milovaná dcera je daleko na švýcarské internátní škole a jarní módní kolekce čeká na představení nákupčím, na které se Harry snaží zapůsobit šarmem luxusní štětky. Následuje náročných čtyřiadvacet hodin v Harryho životě, které začínají vyhrocenou hádkou s jeho obchodním partnerem, jenž má výčitky svědomí, pokračují tajnou schůzkou s proradným žhářem a končí setkáním s mladou hipísačkou, která se náhodou ocitne v jeho autě na sedadle spolujezdce.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 31.07.2015 CX


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama