Zachraňte tygra (1973)

Zachraňte tygra (Save the Tiger)
70 %
 
 

Save the Tiger

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
„Má plán...“
Hlavním hrdinou filmu je muž středního věku Harry Stoner, který je spolumajitelem oděvní firmy. Dnešní den je pro něho významný, protože uvádí na trh novou módní kolekci, kterou sestavil Rico, jehož talent sám před lety objevil. Se svým společníkem Philem řeší těžkou finanční situaci. Již v loňském roce provedli machinace s daněmi. Nyní potřebují další prostředky, aby se kolekce mohla úspěšně prodat. Phil nesouhlasí s Harryho návrhem provést pojistný podvod. Na přehlídku se dostaví obchodní zástupci firem, aby předali objednávky na novou kolekci. Největším objednavatelem je Fred Millerr, kterému musí Harry objednat na hotel známou prostitutku Margot. Fred při sexu dostane záchvat a málem umře. Přesto má Ricova kolekce na přehlídce velký úspěch a objednávky od zástupců obchodních firem se jenom hrnou.

Harryho celý den pronásledují vzpomínky na mládí, na kariéru amatérského baseballového hráče, na druhou světovou válku a vylodění u Anzia, kde zemřelo mnoho jeho kamarádů. Večer při cestě domů zastaví mladé stopařce, kterou poznal už ráno, a odjede do jejího domku na pláži. Stráví spolu noc a ráno filozoficky diskutují. Harry si uvědomí rozdíl mezi dobou svého mládí a dneškem s jeho morálkou. Musí se rozhodnout, co dál ...  Autor: curil

režie:
John G. Avildsen
 
 
hraje:
Jack Lemmon (Harry Stoner), Jack Gilford (Phil Greene), Laurie Heineman (Myra), Norman Burton (Fred Mirrell), Patricia Smith (Janet Stonerová), Thayer David (Charlie Robbins), William Hansen (Meyer), Harvey Jason (Rico), Liv Lindeland (Ula), Lara Parker (Margo), Eloise Hardt (Jackie), Janina (Dusty), Ned Glass (Sid Fivush), Pearl Shear (pokladní), Biff Elliot (žalobce), Ben Freedman (taxikář), Madeline Lee (recepční), Barton MacLane (archivní záběry z 'High Sierra'), Tony Regan (muž na show), Leoda Richards (žena na show)
 
 
scénář:
Steve Shagan
 
 
kamera:
James Crabe
 
 
hudba:
Marvin Hamlisch
 
 
střih:
David Bretherton
 
 
zvuk:
Bud Alper, Robert Knudson, Gene Ashbrook
 
 
masky:
Harry Ray
 
 
asistent režie:
Christopher N. Seiter
 
 
výkonný producent:
Edward S. Feldman, Jack Lemmon
 
 
producent:
Martin Ransohoff, Steve Shagan
 
 
casting:
Caro Jones
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.